שתף קטע נבחר

חולצו המטיילים שנכנסו בסנפלינג למערה ונתקעו בה

המטיילים נתקעו בפיר במערת הנטיפים בעומק של כ-10 מטרים באזור עטרות. צוותי כיבוי הוזעקו למקום וחילצו שניים. ארבעה יצאו בכוחות עצמם. המערה מושכת הרפתקנים, אף שהיא אינה אתר מוכרז

צוותי כיבוי והצלה חילצו הערב (שבת) שני מטיילים שגלשו בסנפלינג למערה באזור התעשייה עטרות בצפון ירושלים, ולא הצליחו לצאת ממנה. המחולצים יצאו במצב טוב, ועברו בדיקות בידי צוותי מד"א שחיכו בחוץ. ארבעה מטיילים יצאו בכוחות עצמם.

  

 

מהמשטרה נמסר כי המטיילים נתקעו בפיר במערה בעומק של כ-10 מטרים באזור עטרות. למקום הוזנקו מתנדבי יחידת חילוץ עציון של המשטרה במטרה להגיע למטיילים בהקדם ולחלצם. לוחמי האש מירושלים בפיקודו של מפקד היחידה אריק אבולוף פעלו לחלץ את הלכודים מתוך המערה, בסיוע היחידה לחילוצים מיוחדים של כבאות והצלה ירושלים. הם השתמשו במערכות חילוץ ייעודיות, ונערכו להעניק להם סיוע רפואי.

ניסיון לחלץ שני מטיילים שנתקעו במעטרה בעטרות (צילום: דוברות כבאות והצלה מחוז ירושלים)
כוחות חילוץ במערה בעטרות(צילום: דוברות כבאות והצלה מחוז ירושלים)

ניסיון לחלץ שני מטיילים שנתקעו במעטרה בעטרות (צילום: דוברות המשטרה)
פתח המערה. כוחות חילוץ מנסים להוציא את המטיילים(צילום: דוברות המשטרה)

 

לוחמי האש גלשו אל תוך המערה באמצעות ציוד חילוץ ייעודי, והגיעו אל המטיילים. הם רתמו את המטיילים אל מערכות החילוץ של כיבוי האש. רס"ר אריק אבולוף, מפקד היחידה לחילוצים מיוחדים של כבאות והצלה ירושלים, סיפר: "הוזנקנו בסמוך לשעה 17:00 למערת נטיפים הנמצאת באזור התעשייה עטרות, בצפון ירושלים, בעקבות דיווח על מספר מטיילים שגלשו סנפלינג אל תוך המערה, חלק מהם הצליחו לצאת אך חלק נלכדו במערה הרטובה והקרה. הגענו למקום תוך זמן קצר, ובשיתוף פעולה עם יחידת החילוץ עציון, הורדנו מחלצים אל המערה, בדקנו כי המטיילים במצב רפואי טוב, וחילצנו אותם באמצעות מערכות הרמה וחילוץ מתקדמות ומיוחדות".

 

בועז לנדמן שנתקע עם חבריו סיפר: "היינו שישה. ירדנו ארבעה למערה ואני ביניהם. אני נתקעתי ולא הצלחתי לעלות. לא הייתה לנו קליטה בפנים והתחלנו לצעוק לעזרה לשניים שלא ירדו ונותרו מחוץ למערה והם הזעיקו את העזרה. אנחנו מרגישים טוב".

מערה נדירה ביופיה (צילום: אסף קמר)
המערה הנדירה. ארכיון(צילום: אסף קמר)

 

 


  (צילום: אסף קמר)
(צילום: אסף קמר)

שלט בכניסה למערה (צילום: אסף קמר)
שלט בכניסה למערה(צילום: אסף קמר)

מערת הנטיפים הגדולה בישראל שאליה גלשו המטיילים בסנפלינג מסתתרת בתוך המזבלה של אזור התעשייה עטרות בצפון ירושלים. המערה התגלתה לציבור הישראלי בשנת 1979 בעקבות תאונה טרגית, כאשר נהג טרקטור נפל לתוכה ונהרג. בעקבות הגילוי המפתיע של מערת הנטיפים הענקית והמרשימה, הופסקה הבנייה המסיבית של אזור התעשייה סביב פתח המערה והשטח גודר. מערת הנטיפים המרהיבה נשכחה במהלך השנים מעיניי הציבור ופתח המערה הפך לאתר מזבלה מוזנח. חובבי המערות ממשיכים לפקוד את האתר והם מסתייעים באמצעים בחבלי סנפלינג ובציוד תאורה.

 

ברשות הטבע והגנים אמרו באחרונה כי "לפני כמה שנים נבחנה האפשרות לפנות את פסולת הבנייה מהמערה, ולשקול הנגשתה לציבור תוך פיתוח התשתיות והאמצעים שיאפשרו לשמור על ערכיה ועל בטיחות המטיילים, אך לא נמצאו מקורות התקציב, שמוערך במיליוני שקלים רבים, מגופים רלוונטיים".

 

מוקדם יותר היום נפל מטייל כבן 70 מגובה רב בנחל קינה שמדרום לערד במדבר יהודה ונפצע באורח קשה. מתחקיר ראשוני עולה כי הוא מעד בעת שצילם את הנוף. מתנדבי משטרת ישראל מיחידת החילוץ ערד שנקראו למקום הזעיקו את לוחמי 669 שפינו את המטייל במסוק לבית החולים סורוקה בבאר שבע.

 

המטייל עמד מעל המפל הראשון בכוונה לצלם, מעד למטה והמשיך עד למפל השני. מטיילים שהיו במקום הוציאו אותו וחיכו ליחידת החילוץ. המדריך איציק שהיה במקום סיפר כי "הוא רצה לצלם, ניסה למצוא זווית יותר טובה. הוא נכנס למפל והחליק 15 מטרים אל תוך המים וקיבל מכה באגן. אחרי 43 דקות הגיעו אנשי יחידת החילוץ. כשדיברנו איתו, השאלה הראשונה שלו הייתה 'מה קרה עם המצלמה שלי?' המחלצים היו נהדרים. מאוד זהירים. הוא סובל מהיפותרמיה ומשבר באגן".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דוברות כבאות והצלה מחוז ירושלים
החילוץ
צילום: דוברות כבאות והצלה מחוז ירושלים
מומלצים