שתף קטע נבחר

 

צומת מנדלבליט-בן ארי: כך יוכרע אם להגיש כתב אישום נגד נתניהו

מאות עמודי חוות דעת, הצגת ראיות וסימולציות של עימות אפשרי מול סנגורים מהשורה הראשונה. בלשכת היועץ המשפטי לממשלה יחלו השבוע הדיונים המכריעים שבסופם יצטרך מנדלבליט להחליט: האם רה"מ יועמד לדין?

 

היועמ"ש מנדלבליט ורה"מ נתניהו (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
היועמ"ש מנדלבליט ורה"מ נתניהו(צילום: רויטרס)

ביום שני תתקיים בלשכת היועץ המשפטי לממשלה הישיבה הראשונה בסדרת עשרות ישיבות שבסופן יקבל אביחי מנדלבליט את ההחלטה הקשה ביותר במהלך כהונתו: ההכרעה בתיקי החקירה של ראש הממשלה בנימין נתניהו.

 

ההכנה לקראת ההכרעה הושלמה בשבועות האחרונים בפרקליטות המדינה. עו"ד ליאת בן ארי, פרקליטת מחוז תל אביב שמלווה את התיקים 1000 ("פרשת המתנות"), 2000 (שיחות נתניהו-מוזס) ו-4000 ("פרשת בזק-וואלה"), כבר השלימה את חוות הדעת שלה אשר הוצגו ותוארו בקרב אנשי צוותה וגם הוצגו בפני פרקליט המדינה שי ניצן.

 

פרקליט המדינה ניצן העביר את חוות הדעת ליועץ המשפטי לממשלה כבסיס המשפטי לקבלת ההחלטה הסופית. כפי שניצן הבהיר השבוע, מדובר בחוות דעת משפטיות שמנתחות את כל הראיות, העדויות, הממצאים וכמובן את דברי עדי המדינה - שלמה פילבר, ניר חפץ וארי הרו. השלושה סיפקו שלל הקלטות ועדויות בנוגע לפרשות שבהן היו מעורבים.

פרקליט המדינה ניצן (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
פרקליט המדינה ניצן(צילום: אלכס קולומויסקי)

 

היועמ"ש מנדלבליט מתייחס לתיק 4000    (צילום: משי בן עמי)

היועמ"ש מנדלבליט מתייחס לתיק 4000    (צילום: משי בן עמי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

חוות הדעת מכילות לא רק את סיכום הממצאים, אלא גם ניתוחים על אודות ראיות חזקות דיין מבחינה משפטית ועל כאלה שלוקות בחולשה אם יוחלט להגיש כתבי אישום. חוות הדעת על כל המעורבים בכל הפרשות מחזיקות כ-800 עמודים, שיהוו את הבסיס לקבלת ההחלטות.

 

מנדלבליט, הגורם החוקי הבלעדי שבסמכותו להגיש כתב אישום נגד ראש ממשלה מכהן, הוא זה שיקבל את ההחלטה הסופית בתיקים. עם זאת, לעמדתם של שני בכירים תהיה השפעה מכרעת: פרקליט המדינה ניצן שיצטרך גם לספק את מטריית ההגנה בבג"ץ במקרה של הגשת עתירות נגד ההחלטות, וכן עו"ד בן ארי שליוותה את תיקי החקירה.

ליאת בן ארי  (צילום: מוטי קמחי)
פרקליטת מחוז תל אביב, עו"ד בן ארי(צילום: מוטי קמחי)

בן ארי, שמכירה כל בדל ראיה ועדות, תהיה התובעת הראשית למקרה שבו יוגש כתב אישום נגד ראש הממשלה נתניהו. מעבר להכרת הפרטים, בן ארי אמורה להכיר גם את תמונת הראיות הכוללת ואת "הסיפור" המשפטי שבגללו יוגש אישום.

 

פרקליטת המחוז סבורה כי ישנן ראיות מספיקות להעמיד את ראש הממשלה לדין בתיק 4000 בעבירות של שוחד, קבלת דבר במרמה וכן מרמה והפרת אמונים.

 

במהלך הדיונים הרבים שינהלו מנדלבליט וניצן עם בכירי הפרקליטות ויועציהם, יועברו לבן ארי וצוותה שאלות קשות במתכונת סנגוריאלית ולעיתים כמעין סימולציה שמטרתה להיערך נכון לעימות עם סנגורי ראש הממשלה.

 

"לספק את הסחורה" 

בעבר נקראו לא אחת עדי המדינה וכן עדים מרכזיים לפרקליטות, כדי להיות בטוחים שדבריהם עולים בקנה אחד עם עדותם במשטרה וכדי להיווכח שהם אכן "יספקו את הסחורה" במקרה של הגשת כתב אישום. לא מן הנמנע שבמהלך ניתוח הראיות בצוותי הפרקליטים ובצוות קבלת ההחלטות המכריע בסופו של תהליך, יזומנו עדים ואפילו ראש הממשלה לעדות נוספת במשטרה.

 

בסוף התהליך יכתוב גם שי ניצן את חוות דעתו לגבי סיכויי כתב האישום בבית המשפט. מנדלבליט אמנם יעמוד בתחנה האחרונה להחלטה, אך הוא יצטרך להתרשם שבן ארי מאמינה כי תוכל להגיש ולהוביל את התיק בבית המשפט ולהתמודד עם שורת סנגורים מן השורה הראשונה בישראל.

 

מלשכתו של ראש הממשלה נתניהו נמסר השבוע בתגובה: "ההדלפות והלחצים התקשורתיים נועדו גם הפעם להפעיל לחץ פסול כדי שיוגשו כתבי אישום נגד ראש הממשלה נתניהו בכל מחיר. אנו בטוחים שבחינת הראיות תוך התעלמות מרעשי הרקע תוכיח שלא היה כלום".


פורסם לראשונה 22/12/2018 22:00

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
היועמ"ש מנדלבליט ורה"מ נתניהו
צילום: רויטרס
מומלצים