סיכום 2018: והכתבה שהכי אהבתם השנה היא...
טיסה אחת שלא הפסקנו לדבר עליה, חוקים חדשים ומעצבנים בטיסות הלואו-קוסט, שני תיירים שהתאהבו בישראל ואנחנו בהם וכמובן, יש גם ישראלי מכוער ברשימה. אלו הדברים שהכי עניינו אתכם השנה בערוץ החופש
איך אנחנו אוהבים שבאים לכאן תיירים חדשים. אבל בואו נודה בזה, קשה לצאת מקופסת האינסטגרם כשרוב החופשות כבר נראות אותו דבר. הזוגות שמצלמים את עצמם כשאחד או אחת מהם מחזיקים יד למי שמצלם, רחפנים שמתעדים את הזוג שוחה באמצע האוקיינוס או הכי נורא - תמונות הפרספקטיבה או האשליה האופטית, אם תתעקשו, כשאחד המטיילים "מחזיק" בגאון מטופש את מגדל האייפל בכף ידו.
זאת כנראה הסיבה לכך שזוג היוטיוברים החביב מלוס אנג'לס עשה את זה לכולנו. אשלי וג'וש הפכו את תחביב הטיולים שלהם למקצוע, והחלו לטייל ברחבי העולם כאשר הם מתעדים כמעט כל יום לכדי סרטון וידיאו, שאותו הם מעלים לעמוד היוטיוב שלהם WAY AWAY. העמוד והסרטונים צברו תאוצה ומקבלים מאות אלפי צפיות מדי פרק, ואחד הפרקים הבולטים של השניים היה דווקא מישראל הקטנה.
האותנטיות שלהם, העובדה שהם מתעקשים להגיע לכל יעד "טאבולה ראסה", מבלי לעשות תחקיר מראש, ובעיקר ההרגשה שהם הצליחו להחזיר אותנו לתמימות של פעם, כשעוד יכולנו לצפות בווידיאו שהוא יותר מ-12 שניות בסטורי - כל אלו הביאו את הזוג למקום העשירי ברשימה.
מכירים את זה שאתם עולים על האוטובוס הלא נכון ומגלים את זה רק בתחנה האחרונה? אז ככה, רק עם טיסה. טעות של נהג אוטובוס בהסעות של נמל התעופה בן גוריון הסעירה את הנוסעים ואותנו.
הנהג המבולבל הסיע נוסעים שהיו אמורים לעלות למטוס שטס לקייב לטיסה לברלין, ואלו גילו את הטעות רק שכבר היו במטוס עצמו. נכון, גם ערנות הדיילים מוטלת פה בספק, אבל מזל שהטעות המביכה נעצרה בזמן, ואותם נוסעים אבודים שבו למטוסם לפני שהמריא לקייב.
זוכרים שפעם היינו משלמים על כרטיס טיסה ולא היה צריך להוסיף דבר? כלומר הצ'ק אין, המושב, המזוודה, האוכל והשתייה היו פשוט כלולים במחיר. אז נכון, חברות הלואו-קוסט הביאו עימן מחירים שטרם נראה בישראל, אבל עד שהתרגלנו לחוקים החדשים והצלחנו לארוז את עצמנו לטרולי קטן, הגיעה הבשורה החדשה.
החל מ-1 בנובמבר השנה, שתיים מחברות החסך המרכזיות בארץ - וויזאייר וריינאייר - החלו לחייב את הנוסעים גם עבור מזוודת הטרולי. ואם לא די בכך, אם לא תשלמו עליה מראש תיאלצו גם להיפרד ממנה בטיסה, לשלוח אותה אל בטן המטוס ואז להמתין לה במסוע השדה שבו תנחתו. תודה לכן.
גאווה ישראלית: 14 גברים שבילו סוף שבוע במתחם אירוח בצפת החליטו "להשאיר טיפ" בולט לבעל המקום כאשר השאירו אותו בצורה מזעזעת: כיסאות וערסל בבריכה, כדורי סנוקר בג'קוזי, מקרר מרוח בסלטים, שמיכות ומזרנים רטובים, סכו"ם שבור ועוד.
שלום אלבז, אחד מבעלי מתחם האירוח, אמר ל-ynet: "רצינו לחייב את האשראי על הנזקים המטורפים - דבר שלא עשיתי אף פעם בארבע שנותיי בתחום - אבל התברר שהכרטיס מדווח כגנוב". אלבז פרסם את תמונות ההרס בעמוד הפייסבוק שלו וכתב: "זה הפרצוף של הישראלי המכוער!". אגב, הג'נטלמנים האלו טענו בפניו שהם קצינים בצה"ל. אין ספק שמדובר בזובור.
את המקום השישי תופסת הישראלית שנסעה להיות גיישה ביפן, וסיימה עם התאהבות חסרת כל סיכוי בראש מנזר גדול. סיפור ששבר את הרשת ואת הלב לפחות כמו טלנובלה טורקית, רק ביפנית.
הגר ינאי שיתפה את הסיפור שלה בתוכנית של הערוץ: "הטיול ששינה את חיי". מאז הצליחה ינאי לאחות את הלב השבור, למצוא אהבה חדשה ולהקים משפחה בישראל. אין ספק שהסיפור שלה הוא אחד הסיפורים היותר מעניינים שאפשר לספר לילדים לפני השינה, בעיקר לאחר שהפך לרב מכר.
אחד הדברים האהובים עלינו, אחרי חופשה ממש מפנקת, הוא לקרוא ולפנטז על אחת כזאת. שנת 2018 הביאה את אופנת הקרוזים לישראל ובגדול. זה מסביר את הסקרנות שגיליתם לגבי ספינת הפאר ריג'נט סבן סיז וויאג'ר (Regent Seven Seas Voyager), שעגנה באוקטובר האחרון בחיפה ובאשדוד כחלק מקרוז בן 12 יום בנמלי הים התיכון.
אבל פנטזיה לחוד ומציאות לחוד. האונייה, נכון להיום, אינה מעלה נופשים בישראל. המעוניינים להצטרף לקרוזים צריכים לשלם גם עבור טיסות ליעד שממנו הספינה יוצאת ובחזרה, ולעיתים גם על שהות של לילה או שניים לפני ואחרי ההפלגה במלון "רגיל".
היא עשתה זאת שוב: אחרי שהכתה בתדהמה את עולם התעופה והתיירות בשנה שעברה, ריינאייר האירית יצאה גם השנה עם מבצע שקראה לו "סייבר וויק", לפני כל חגיגות הבלאק פריידיי והסייבר מאנדיי, ומכרה כרטיסי טיסה ב-4.99 אירו בלבד.
ב-2017 היה מדובר רק בטיסות מתל אביב לקפריסין במחיר של 9.99 אירו הלוך ו-4.99 אירו חזור, ללא כבודה. הפעם הרחיבה חברת הלואו-קוסט את מפת היעדים, ויכולתם לבחור טיסה במחיר המצחיק גם לרומא, ורשה וברלין. אבל המילה הזולה האחרונה הגיעה לבסוף דווקא מכיוון וויזאייר, שבסוף השבוע האחרון יצאה עם המחיר הבלתי נתפס - 1 אירו עבור כרטיס טיסה מווינה או סופיה לאילת.
באופן מוזר, הכתבה שעקפה את הכתבה הקודמת, מבחינת מספר הגולשים שנכנסו לקרוא אותה, היא זאת שעסקה במחירי טיסה שהם קצת מעל לכמה שקלים בודדים.
מילאנו ווינה ב-118 שקלים, ברלין ב-164 שקלים ולונדון ב-460 שקלים. שקלים, כן? לא דולרים! כפי שכבר ראיתם, השנה הזאת שברה המון שיאים בעולם התיירות והתעופה, אבל זה היה אחד האהובים על כולנו, כשטיסות החורף מאירופה לנתב"ג ועובדה החלו לצוץ. רק שבזה איבדנו את הזכות להתלונן על התשלום של הטרולי ממקודם.
אל המקום השני מגיע סיוט שחוו בקיץ האחרון כמה בני נוער ישראלים ביוון. חמישה חברים בני 18-17 מחיפה נסעו בחופש הגדול לזקינטוס שביוון. עבור אחד מהם החופשה תיזכר במיוחד ולא לטובה, בשל תקרית משפילה ומסוכנת שעבר במהלך מסיבה על אונייה.
במהלך ההפלגה אחד הנערים הישראלים השליך לים פלטת עץ. המאבטחים היוונים שהיו על האונייה האשימו לכאורה נער אחר בשם עילאי חמו והחלו להשפיל אותו במסכת התעללויות. "הם הורידו לי את הבנדנה שחבשתי על הראש והחלו להכות אותי בפנים", סיפר בריאיון לאולפן ynet, "לאחר מכן סטרו לי וצרחו עליי למרות שניסיתי להסביר להם שהם טועים, אבל הם גררו אותי לאורך האונייה כשהם ממשיכים לסטור לי".
השאלה שנשאלה לאחר אותה פרשה היא אם חברות הטיולים הישראליות, אשר מוכרות לאותם נערים את הכרטיסים למסיבות ונציגיהן אף נמצאים באותם אירועים, צריכות לקבל אחריות במקרים אלו. מה דעתכם?
ובמקום הראשון, איך לא, טיסת השבת. כעסנו על אל על, ריחמנו על אל על, התפלגנו בין עצמנו ושברנו שיאים, אחר כך גם קרענו כרטיסים, כעסנו על החרדים ואז על החילונים, הדיילות יצאו בטראומה וכולם רצו פיסה מהדרמה. ובשביל מה? רק בשביל להשלים בסוף ולשכוח שכל זה קרה. כמו בכל בית יהודי טוב.
אז בנימת השולם הזאת, היי שלום 2018. והַיי, שלום 2019. מקווים שתהיי פחות מביכה והרבה יותר מגניבה, עם עוד מחירים מעולים, בלי רמאים ועם המון תיירים מצחיקים - בכל זאת, האירוויזיון מגיע. סומכים עלייך.