שתף קטע נבחר

מי ישן יותר - גברים או נשים? הרגלי השינה של הישראלים נחשפים

סקר חדש של הלמ"ס חושף את הרגלי השינה של הישראלים. מהסקר עולה שכ-15% מהישראלים מתקשים להירדם בלילה, כרבע מהישראלים ישנים 8 שעות לפחות ו-54% דיווחו שהם חשים עייפות כלשהי במהלך היום. גרושים, אלמנים, חילונים וגברים - ישנים פחות

 

על מה חולמים בלילה?

 

 

הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס) מפרסמת היום (ג') נתונים על אודות הרגלי השינה של הישראלים. הסקר, שבמהלכו רואיינו כ-7,300 איש בני 20 ומעלה נערך בשנת 2017.

 

מהדו"ח של הלשכה עולה כי 26% מהישראלים דיווחו על קושי קבוע להירדם או לישון במשך לילה שלם. 15% מהישראלים מתקשים להירדם כמעט בכל לילה.

באופן לא מפתיע שיעור הישראלים המתקשים בשינה עולה עם הגיל: רק 10 אחוזים מבני ה-25 עד 44 דיווחו על קושי בהירדמות לעומת 36% מבני ה-75 ומעלה.

 

השוואת הנתונים לדו"ח הקודם שפרסם הלמ"ס בנושא בשנת 2010 מצביעה על עלייה במספר הישראלים המתקשים להירדם בלילה. לפי נתוני הדו"ח מלפני שמונה שנים, 14.4% מהישראלים התקשה לישון בכל לילה או כמעט בכל לילה. כ-13% דיווחו על קושי בהירדמות בתדירות של פעם בשבוע.

 

רווקים ישנים יותר מנשואים. אבל מה עם הגרושים? (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
רווקים ישנים יותר מנשואים. אבל מה עם הגרושים?(צילום: shutterstock)

מה לגבי שעות השינה? רבע מהישראלים דיווח כי הם ישנים 8 שעות או יותר בלילה. 29% מהציבור הישראלי ישן 7 שעות בלילה, 29% מהמשתתפים בדו"ח דיווח כי הם ישנים 6 שעות בלילה ו-17% השיבו כי הם ישנים עד 5 שעות בכל לילה.

 

עוד כתבות:

איזו כרית תספק לנו את השינה הטובה ביותר?

סקר מצא: מה אחוז הישראלים שלא ישנים טוב בלילה?

מחקר מתריע: ישנים מעט מדי? אתם בסיכון להתקף לב

 

על פי הדו"ח, נשים ישנות יותר מגברים – יותר מ-26% מהנשים דיווחו כי הן ישנות יותר מ-8 משעות בלילה לעמות 22.5 מהגברים. כמעט 30% מהנשים העידו כי הן ישנות 7 שעות בכל לילה לעומת 28% מהגברים.

 

מנתוני דו"ח הלמ"ס על אודות הרגלי השינה של הישראלים משנת 2010 עולה כי לא חלו תמורות רבות בהרגלי השינה של הישראלי. בשנת 2010 דווח כי 20% מהישראלים ישנים 8 שעות בלילה ומעלה, 29% מהם ישנו בממוצע 7 שעות בכל לילה, כ-30% ישנו 6 שעות בלילה וכ-20% ישנו עד 5 שעות בממוצע.

 

מפילוח הנתונים לגילאים עולה כי בני ה-45 עד 64 ישנים הכי פחות – 49 אחוזים מהם דיווחו כי הם ישנים עד 6 שעות בלילה, לעומת 44% מקרב בני ה-20 עד 44. 51% מבני ה-65 ומעלה דיווחו כי הם ישנים יותר מ-7 שעות בלילה. 55% מבני ה-20 עד 44 השיבו כי הם ישנים יותר מ-7 שעות בלילה.

 

אלמנים, חילונים וגרושים מתקשים יותר לישון

מהנתונים גם עולה כי הרווקים ישנים משמעותית טוב יותר מחבריהם הנשואים – כמעט 31% מהרווקים והרווקות בארץ ישנים יותר מ-8 שעות בממוצע בלילה. 23% מקרב הנשואים דיווחו כי הם ישנים יותר מ-8 שעות. על פי הדו"ח, האוכלוסייה שהכי מתקשה להירדם בלילה היא אוכלוסיית האלמנים, ככל הנראה בשל הגיל הממוצע הגבוה יחסית של קבוצה זו.

 

כמעט 40 אחוז מהאלמנים והאלמנות בישראלים מתקשים להירדם בכל לילה או כמעט בכל לילה. 23 אחוז מהגרושים מתקשים בהירדמות כמעט בכל לילה או בכל לילה לעומת 15% מהנשואים ו-8.5% בלבד מהרווקים.

 

חילונים מתקשים יותר בהירדמות מדתיים וחרדים – מנתוני הסקר עולה כי 16% מהחילונים מתקשה להירדם כמעט בכל לילה או בכל לילה לעומת 13% מהדתיים ו-9% מהחרדים. 

 

לשביעות רצון, כך עולה מהסקר, יש השפעה דרמטית על הקושי להירדם – 13.5% מהמרוצים ממצבם מתקשה באופן קבוע בהירדמות לעומת 27% מהישראלים שלא מרוצים ממצבם הכלכלי. 

 

מבוגרים נעזרים בתרופות שינה

דו"ח הלמ"ס שופך אור על שיעור הישראלים שנעזרים בתרופות שינה כדי להירדם. 7% מבני ה-20 ומעלה נטלו תרופות שינה במרשם רופא בחודש האחרון. בקרב גילאי 65 עד 74 מזנק הנתון ביותר מפי 2 – 15 אחוזים מהישראלים בטווח גיל זה העידו כי נעזרו בחודש האחרון בתרופות שינה. 30% מקרב בני ה-75 ומעלה נטלו בחודש האחרון תרופה שמעודדת שינה, כש-23% מהם העידו שהם נוטלים את התרופה בכל לילה או כמעט בכל לילה. 10% מבני ה-65 עד 74 העידו שהם נוטלים בכל לילה או כמעט בכל לילה תרופה המשרה שינה.

 

הישראלים, כך עולה מדו"ח הלמ"ס, חשים עייפים – 54% מהמשיבים בסקר דיווחו כי הם חשים עייפות כלשהי במשך היום. 14% מהמשיבים חשים עייפות רבה ו-39% דיווחו כי הם מרגישים עייפות מסוימת. מהסקר גם עולה כי הנשים חשות יותר עייפות מהגברים – 18% מהנשים דיווחו על עייפות רבה לעומת 11% מהגברים. בשנת 2010 דיווחו 20% מהנשאלים על עייפות רבה או רבה מאוד במשך היום.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
עלייה במספר הישראלים שמתקשים להירדם
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים