צעד אחרון לפני בחירות: הכנסת תאשר היום את פיזורה
בתום הצבעות בשלוש קריאות שיחלו בצהריים, הכנסת ה-20 תפוזר - והמערכת הפוליטית תצא לקרב על ליבו של הבוחר הישראלי. חיבורים בגוש המרכז-שמאל עשויים להפוך למשמעותיים, ובצד השני ינסה ראש הממשלה נתניהו לשבור את שיא הכהונה הארוכה ביותר בתפקיד מאז קום המדינה
כהונת הכנסת ה-20 תסתיים היום (יום ד') לאחר הצבעה בשלוש קריאות על התאריך המוסכם לבחירות 2019. ההצבעות יתחילו בסביבות השעה 12:00 בצהריים. בכך תתקרב ממשלת ישראל ה-34 לקו הסיום.
בחירות 2019 - דיווחים נוספים:
סקרים ראשונים: הליכוד מוביל, גנץ מתחזק
סיור הקבינט בצפון: אלו השרים שנעלמו מהתמונות
שני עמודים, שתי שורות. כך נראית הצעת החוק הממשלתית לפיזור הכנסת שרשמה כהונה ארוכה יחסית. "הכנסת ה-20 תתפזר לפני גמר כהונתה", נכתב בסעיף הראשון. "הבחירות לכנסת ה-21 יתקיימו בד' בניסן התשע"ט (9 באפריל 2019)". בסביבות השעה 12:00 יחלו ההצבעות על חוק הפיזור. עם סיומן יועלו הצעות חוק שאינן במחלוקת, והדיונים יתקיימו עד ליום רביעי הבא - אז תינעל המליאה והכנסת תצא לפגרת הבחירות.
יוזמות חקיקה רבות שניסו לקדם בקואליציה הנוכחית ייאלצו להמתין וחלקן אף להיגנז. בין היתר כוללת הרשימה את "חוק הנאמנות בתרבות", "חוק היועצים המשפטיים", "חוק ההסדרה 2", "חוק גדעון סער" ו"חוק הגיוס". פניהם של חלק מחברי הכנסת יופנו לפריימריז (במפלגות שמקיימות בחירות מוקדמות), ושל כולם לעבודה על הקמפיינים.
עד יום הבוחר תעסוק המערכת הפוליטית בשני תסריטים עיקריים: האם השלטון הנוכחי יצליח לשמר את כוחו כפי ששואף ראש הממשלה ויו"ר הליכוד בנימין נתניהו, או שהמחנה היריב יספק אלטרנטיבה שלטונית ויצליח להדיח את מי שעשוי להפוך ביולי הקרוב לראש הממשלה שהחזיק בתפקיד לתקופה הארוכה ביותר מאז קום המדינה.
בימים הקרובים יופנה הקשב כולו לשחקנים החדשים ולחיבורים אפשריים. האם ובאיזו קונסטלציה פוליטית יצטרף הרמטכ"ל לשעבר בני גנץ למרוץ? כיצד ישתלב שר הביטחון והרמטכ"ל לשעבר משה (בוגי) יעלון? והאם דמויות נוספות עם רקע ביטחוני, כמו למשל גבי אשכנזי ואהוד ברק, יצטרפו גם הם למערכה?
ככל שיהיו חיבורים כאלה, שלפי הסקרים מצמצמים משמעותית את הפער מנתניהו, ייתכנו מהלכים דומים גם בגוש הימין. נתניהו, שבבחירות הקודמות ניהל קמפיין דורסני ו"שתה" את רוב קולות הימין על חשבונם של נפתלי בנט ואביגדור ליברמן, יצטרך הפעם לערוך חבירות אם הצד השני יכפה עליו לעשות זאת.
47 ימים לפני הבחירות, יצטרכו המפלגות השונות להגיש את רשימותיהן לוועדת הבחירות המרכזית - וגם אז צפויים כנראה להצטרף לחלקן משוריינים, חלקם אף מוכרים לציבור הרחב.
נתניהו מצדו הבהיר כבר כי בכוונתו לקבל שני שריונים בעשירייה השלישית, אולם ייתכן שלבסוף הוא יסתפק בשריון אחד בעקבות הצפיפות ברשימה המיועדת לכנסת הבאה.