תביעה: היולדת המתינה 3 שעות במיון, התמוטטה - ונפטרה
בת 31 הובהלה לפני כשנה וחצי לבית החולים שערי צדק בירושלים כשהיא מתפתלת מכאבי בטן, כמה ימים בלבד לאחר שילדה. אחרי שלוש שעות המתנה בחדר המיון היא התמוטטה - ונפטרה. כעת בני משפחתה תובעים את בית החולים שטוען בתגובה: "בדיקה ראשונית לא העידה על דחיפות או צורך בניתוח"
מכתב התביעה, שהוגש על ידי משרד עורכי הדין שטובר טולדנו לבית המשפט המחוזי בירושלים, עולה שבחודש אוגוסט 2017, חמישה ימים לאחר לידתה הרביעית, חשה האישה כאבי בטן עזים ופונתה למיון בית החולים.
אלא שבבית החולים, על אף תלונותיה על כאבי הבטן ולמרות מדדים שונים שהדגימו לחץ דם נמוך וירידה חדה בהמוגלובין, היא לא נבדקה על ידי רופא עד שהתמוטטה ונפטרה בחדר המיון.
בבדיקת סי־טי שנעשתה לאחר המוות אותרו דימום וקרישי דם בחלל הבטן, שהעלו חשד למפרצת בעורק הטחול, שדיממה.
"למרות השילוב של תלונה קלינית חמורה, יחד עם עדות מעבדתית לדימום פנימי חמור, לא נבדקה התובעת בידי רופאה ואף לא נבדקו מחדש הסימנים החיוניים משך שלוש שעות במיון", נטען בכתב התביעה.
"לטענת האחות, היא התקשרה מספר פעמים לרופאת הנשים התורנית, דיווחה לה על מצבה של המנוחה ועל תוצאות המעבדה החריגה, אולם זו לא ראתה לנכון להגיע בדחיפות שכן היא עזרה לצוות חדר הלידה". במשרד עורכי הדין, שמתמחה בתביעות רשלנות רפואית, מעריכים שהפיצויים יגיעו לסך של מיליוני שקלים.
בשל המקרה החמור, במשרד הבריאות בדקו את נסיבות מותה באופן עצמאי וכתבו דו"ח חמור ממנו עולים מספר ליקויים המצביעים על מחדלים שיתכן ויכלו למנוע את האסון: "מהעדויות ששמענו עולה כי הצוות לא מתייחס באופן קבוע לתיעוד מד"א. כמו כן מצוין בדו"ח כי הממשק בין ה-מלר"ד (מרפאה לרפואה דחופה) לתורני המיון הגניקולוגי שבמחלקה לא תפקד כנדרש". עוד נכתב כי "שהתה (המנוחה) במיון במשך 2:45 שעות ללא התייחסות וההערכות חוזרות בניגוד לנהלים".
מבית החולים נמסר בתגובה: "המטופלת המנוחה הגיעה לחדר המיון בליל שבת בשעה 23:46, שישה ימים לאחר לידה תקינה ללא סיבוכים, עם תלונות על כאבי בטן, ועברה מיון ראשוני על ידי אחות תוך מספר דקות, כאשר הסימנים החיוניים היו תקינים ובדיקה ראשונית של הבטן על ידי רופא לא העידה על דחיפות או צורך בניתוח.
"ועדת בדיקה שממצאיה אושרו על ידי משרד הבריאות ציינה כי המדובר באבחנה נדירה ובלתי ניתנת לצפייה, אם כי יצוין כי הוועדה העירה שקצב הטיפול יכול היה להיות מהיר יותר תוך הערה שזה לא היה מונע את פטירתה".