כרם בן ה-14 נהרג מכדור תועה; איבריו הצילו חמישה
הנער, בן הפזורה הבדואית ברהט, נפגע אנושות בשבוע שעבר מפגיעת כדור תועה בחצר סמוך לביתו, ולאחר מאמצי החייאה ממושכים נפטר. משפחתו תרמה את איבריו שהצילו חמישה ישראלים. האב: "כל המציל נפש אחת, הציל עולם ומלואו"
הוא הובהל לבית החולים סורוקה במצב קשה. במשך ימים ניסו הצוותים הרפואיים להציל את חייו, אולם מצבו הלך והידרדר וצוות רפואי חיצוני קבע כי הוא נמצא במוות מוחי. הוריו הסכימו לתרום את איבריו על מנת להציל חיים.
אביו של כרם, תאופיק, אמר ל-ynet: "רגע לפני שיצא מהבית, דיברתי איתו איך להשתפר בלימודים והוא הבטיח לי כי ישקיע במהלך החופשה הקרובה בלימודיו". הוא מוסיף ואומר: "אירועי האלימות במגזר הערבי מובילים להרס. וכמו בתנ"ך, גם בדת המוסלמית נאמר: כל המציל נפש אחת, הציל עולם ומלואו".
הוא מסכם כי "בצל הטרגדיה הנוראה שעברנו, אני שמח שכרם הצליח להציל אנשים, לא משנה אם הם יהודים או ערבים".
מאיבריו של כרם הושתל הלב בבית החולים בילינסון בחולה בן 55 הסובל מאי ספיקת לב. הריאות הושתלו אף הן בבילינסון בחולה בן 36. הכבד הושתל בחולה בן 58 שסבל מאי ספיקת כבד והיה מצוי בסכנת חיים מיידית, ועל כן הועבר לראש רשימת הממתינים להשתלה. כליה אחת הושתלה בנערה בת 14 בבית החולים שניידר, וכליה ולבלב הושתלו בחולה בת 43 בבית החולים איכילוב.
לחתימה על כרטיס אדי
זמינות גבוהה של כלי נשק ללא פיקוח
בחודש אוגוסט האחרון פורסם דו"ח מבקר המדינה, שמצא מחדלים בטיפול בארועי האלימות הקשים במגזר הערבי. על פי נתוני המשטרה המוזכרים בדו"ח המבקר, שיעור המעורבים בעבירות אלימות באוכלוסייה הערבית גבוה פי שניים משיעורם באוכלוסייה הכללית, ובתיקי רצח - פי שניים וחצי.
תופעות הפשיעה הבולטות בחברה הערבית הן בין היתר החזקת אמצעי לחימה בלתי חוקיים, כמו רובים, אקדחים, רימוני רסס, רימוני הלם ומטעני חבלה, ובנוסף ריבוי אירועי ירי וחבלה מסכני חיים.
מבקר המדינה, השופט בדימוס יוסף שפירא, כתב כי בשנים 2014 עד 2016 שיעור עבירות הירי בקרב האוכלוסייה הערבית היה גבוה פי 17.5 משיעור אותן עבירות באוכלוסייה היהודית. שיעור הנפגעים באירועי אלימות שנעשה בהם שימוש באמל"ח בקרב האוכלוסייה הערבית גבוה פי 2.5 עד פי 12 משיעור הנפגעים באירועי אלימות כאלה במגזרים אחרים בחברה הישראלית.
עוד נכתב בדו"ח כי עבירות אמל"ח, ובעיקר עבירות ירי, נפוצות בקרב האוכלוסייה הערבית. התכליות העיקריות של השימוש באמל"ח הן פתרון סכסוכים בין עבריינים ובין משפחות, הפגנת כוח והגנה עצמית. כן נעשה שימוש באמל"ח באירועים מיוחדים כמו חתונות. לפי נתוני המשטרה, יותר מ-70% מעבירות הירי בחברה הערבית נעשות בידי אזרחים המוגדרים "נורמטיביים".
לדברי המבקר, הזמינות הגבוהה של אמל"ח בחברה הערבית מביאה לגידול במספר אירועי האלימות החמורה, כמו רצח, הריגה ותקיפה. אירועי אלימות אלה מתרחשים בעיקר ביישובים שבהם מתגוררת אוכלוסייה ערבית, וקורבנותיהם הם בעיקר בני החברה הערבית. עבירות האמל"ח והירי מסכנות חיים ופוגעות לא רק במעורבים בהן, אלא גם בביטחון האישי ובאיכות החיים של אזרחים חפים מפשע.