דג מול דג: מתכוני חצי גמר "השולחן המשפחתי של המדינה"
פילה סלמון בפסטו לצד סלט עגבניות של משפחת שפר או דג דניס בתנור עם לימון כבוש ואורז עם תרד או משפחת גלברט סנסינו - מתכוני חצי גמר "השולחן המשפחתי של המדינה"
בשיתוף אסם
פילה סלמון בפסטו לצד סלט עגבניות | משפחת שפר
המרכיבים:
לפסטו: 3 חבילות בזיליקום
2 שיני שום
4 כפות צנוברים
1/3 כוס שמן זית
מיץ מלימון שלם
מלח, פלפל
2 כפות פרמזן (לא חובה לשומרי כשרות)
לדג:
4 פילה דג סלומון
שעועית ירוקה
בצל סגול
עגבניות שרי
לסלט עגבניות:
עגבניות שרי בצבעים וסוגים שונים
בצל סגול
בייבי מוצרלה (או אבוקדו לשומרי כשרות)
מלח, פלפל
דבש
חומץ בלסמי
4 פרוסות לחם מחמצת איכותי
אופן ההכנה:
- רוטב פסטו: חותכים את העלים מהגבעולים, מכניסים למעבד מזון עם פרמזן, מיץ לימון ושום.
- קולים את הצנוברים על מחבת יבשה ומוסיפים למעבד מזון. מפעילים בפולסים עד לקבלת משחה גסה ותוך כדי מזלפים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
- דגים: משרים את הדג במלח גס ולימון למשך עשר דק', שוטפים ומייבשים.
- מכינים לכל דג ריבוע אלומיניום ומעליו נייר אפייה.
- מניחים כ-1/2 כוס שעועית ירוקה על נייר האפייה, ומעל את הדג.
- מורחים מעל הדג כף פסטו ומושחים לכל הכיוונים. מניחים מעל 3 פרוסות בצל סגול ו-3 עגבניות שרי חתוכות לחצי. סוגרים את נייר האפייה ונייר הכסף.
- אופים 15 דק' סגור וחמש דק' נוספות פתוח.
- סלט עגבניות: חותכים ½ ק"ג עגבניות שרי מסוגים שונים, מוסיפים בצל סגול אחד חתוך דק.
- מכינים טוסטים מלחם מחמצת ומורחים את הפסטו. חותכים את הטוסטים לקוביות שישמשו קרוטונים.
- מוסיפים לסלט יחד עם המוצרלה ומערבבים.
- מכינים רוטב מחומץ בלסמי, דבש, מלח, פלפל ושמן זית ושופכים מעל.
הערה חשובה: לשומרי כשרות שלא מערבבים מוצרי חלב עם גבינה - ניתן להחליף את המוצרלה באבוקדו.
דג דניס בתנור עם לימון כבוש ואורז עם תרד | משפחת גלברט סנסינו
המרכיבים:
שמן זית
אורז מלא
2-3 חבילות תרד בשקית
מרק עוף
לימון
שום כתוש
מים רותחים
לדג:
4 פילה דניס
לימון כבוש
שום כתוש
שמן זית
מלח גס
נייר אפייה
אופן ההכנה:
- אורז: מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את התרד ומאדים עד לריכוך.
- מוסיפים את האורז ומערבבים. מוסיפים תבלים ומים רותחים.
- מערבבים וסוגרים את הסיר, מבשלים במשך 30-20 דקות.
- כשהאורז מוכן – סוחטים חצי לימון לסיר ומערבבים.
- הדג: שמים בקערה את הפילה ומעסים עם שמן זית.
- מערבבים לימון כבוש ושום ומורחים עם מברשת את התערובת מעל הדג.
- מפזרים מעל הדג מלח גס ואופים כ-20 דקות בתנור.
- מגישים יחד עם האורז.
בשיתוף אסם