שתף קטע נבחר

 

סיכום 2018: אלף שיגורים מעזה, 16 הרוגים בפיגועים

סיכום הצבא את השנה שחלפה: פחות פיגועים ביו"ש ופחות הרוגים מטרור - אבל מספר השיגורים מהרצועה זינק פי 28. חיל האוויר ביצע השנה אלפי גיחות מבצעיות, בעזה לבד נרשמו 845 תקיפות. נוטרלו 20 מנהרות - 15 בדרום, 5 בצפון. וגם: כמה חיילי סדיר הפכו השנה להורים?

שנת 2018 הייתה מעט בטוחה יותר מהשנים האחרונות - אבל תושבי עוטף עזה התמודדו במהלכה עם מספר שיגורים מהרצועה הגבוה פי 28 ביחס לשנה שעברה. כך עולה מסיכום השנה שפרסם הבוקר (ב') צה"ל. עוד עולה כי בשנה האחרונה חלה ירידה בפיגועי הטרור והטרור העממי וירידה בכמות ההרוגים בפיגועי הטרור. השנה שחולפת התאפיינה באלפי גיחות מבצעיות, פעילות אינטנסיבית ברצועת עזה ובירידה בכמות החיילים הכלואים.

 

אלפי גיחות מבצעיות, מאות תקיפות בעזה    (צילום: דובר צה"ל)

אלפי גיחות מבצעיות, מאות תקיפות בעזה    (צילום: דובר צה"ל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בשנה החולפת נרצחו 16 ישראלים כתוצאה מפעילות טרור, תשעה מהם אזרחים ושבעה מקרב כוחות הביטחון. בשנה שעברה נרצחו 20 ישראלים, ב-2016 נרצחו 17 ישראלים ושנה קודם לכן נרצחו 28 ישראלים. עם זאת, חלה עלייה במניין הפצועים בפיגועים השנה - 199 ישראלים לעומת 169 ב-2017.

 

בצה"ל הוסיפו כי חלה השנה ירידה בכמות הפיגועים ביהודה ושומרון. 87 פיגועים אירעו השנה, לעומת 97 אשתקד, 169 בשנת 2016 ו-219 ב-2015. ההגדרה של פיגוע לפי הצבא היא אירוע דקירה, דריסה, ירי, הפעלת מטען חבלה או חדירה ליישוב. השלכות בקבוקי תבערה ויידויי אבנים לא נחשבים כפיגוע על פי הצבא.

סיכום נתוני צה

סיכום נתוני צה

עימות בין חיילי פלסטינים לחיילי צה
עימותים ליד רמאללה. ירידה דרמטית ביידוי אבנים, עלייה קלה בהשלכת בקבוקי התבערה(צילום: AFP)

על פי הנתונים, ירידה דרמטית חלה בכמות תקריות יידויי האבנים ביהודה ושומרון. בשנת 2018 נרשמו 2,057 מקרים של יידוי אבנים, לעומת 5,082 בשנה שעברה. עלייה קלה נרשמה במניין האירועים שבהם הושלכו בקבוקי תבערה ביו"ש - 893 אירועים בשנה האחרונה לעומת 848 אשתקד.

 

במסגרת פעילות צה"ל ביהודה ושומרון נעצרו השנה 3,173 פלסטינים שחשודים בפעילות טרור, לעומת 3,627 בשנה שעברה, וכן נתפסו 406 כלי נשק פלסטיניים, לעומת 475 אשתקד. כמו כן, כוחות הביטחון החרימו השנה יותר משני מיליון שקלים שיועדו למטרות טרור.

סיכום נתוני צה
(צילום: דובר צה"ל)

 

אלפי רקטות מעזה, מאות תקיפות

שלוש שנים וחצי שקטות יחסית אחרי מבצע צוק איתן, התנפצו במספר סבבי הסלמה עם ארגון חמאס, על רקע המצוקות האזרחיות הגוברות ברצועה וההפגנות על גדר הגבול. במסגרת סבבי ההסלמה שוגרו כ-1,000 רקטות ופצצות מרגמה לעבר ישראל, מתוכם כ-250 יורטו על ידי מערכת כיפת ברזל ו-45 נפלו בשטחים בנויים. בשנה שעברה, לשם השוואה, שוגרו 35 רקטות מהרצועה.

 

865 תקיפות נרשמו במהלך השנה האחרונה בשטח רצועת עזה, כשבמקביל השמיד צה"ל 15 מנהרות טרור, בהן מנהרה ימית. כמו כן, הושלמה הקמת כ-27 ק"מ מתוך המכשול התת קרקעי נגד מנהרות. בגבול לבנון התגלו ונוטרלו חמש מנהרות חיזבאללה.

נתוני סיכום שנת 2018- רצועת עזה ()

 

אלפי גיחות מבצעיות ושעות הפלגה

נתוני צה"ל לגבי פעילות זרועות האוויר והים משקפים רק טפח קטן ממבצעי המלחמה שבין המערכות (מב"ם - י.ז.) לסיכול התעצמות האויב בנשק מתקדם. ברקע הדיווחים על תקיפות בסוריה, רשם חיל האוויר עד סוף חודש נובמבר לא פחות מ-2,000 גיחות מבצעיות של מטוסי קרב, יותר מ-600 גיחות מבצעיות של מסוקים ויותר מ-2,300 גיחות מבצעיות של מטוסי תובלה, ביון, תצפית ומטוסי סופר הרקולס המובילים לוחמים ומטען לאזורים רחוקים.

 

מערך כלי הטיס הבלתי מאוישים של חיל האוויר רשם השנה 32,166 שעות טיסה מבצעיות. במהלך השנה החולפת התאמנו אנשי המערך יחד עם כ-15 חילות אוויר זרים. הטיסה הארוכה ביותר שביצע השנה חיל האוויר הייתה לאימון באלסקה.

 

מטס בטקס סיום קורס טיס בבסיס חצרים (צילום: יאיר שגיא)
מטוס קרב של חיל האוויר(צילום: יאיר שגיא)

גם בגזרת הים פעל צה"ל מסביב לשעון. צוללות חיל הים צברו השנה 6,238 שעות הפלגה, חלקן מבצעיות וחלקן לצורך אימונים. מנגד, ספינות הטילים הפליגו השנה 12,541 שעות בסך הכל. במערך הביטחון השוטף נרשמו השנה 75,254 שעות הפלגה מול חופי עזה, לבנון ובים האדום. יעד האימונים המרוחק ביותר אליו הגיעו ספינות החיל הוא נמל טולון שבדרום צרפת.

 

ספינת חיל הים (צילום: גיל נחושתן)
ספינות חיל הים(צילום: גיל נחושתן)

 

עשרות תרגילים והורים חדשים

במהלך שנת 2018 התקיימו ארבעה תרגילי אוגדה, תשעה תרגילי מפקדות אוגדה וכן 60 תרגילי חטיבה ומפקדות חטיבה בקרב חיילי הסדיר והמילואים. 301 מפקדי פלוגות הוכשרו בשנה החולפת ורמת הכשירות של הרכבים המשוריינים הסתכמה בכ-90% ביחידות הסדירות.

 

הנתונים של כשירות הרכבים המשוריינים בחטיבות המילואים לא פורסמו על ידי דובר צה"ל, אך מדו"חות הביקורת של מבקר צה"ל ונציב קבילות החיילים עולה כי הנתון נמוך בהרבה מהנתון בחטיבות הסדירות.

 

במהלך השנה נולדו לחיילי החובה המשרתים 674 ילדים, מה שמעיד על כך שכאחוז מקרב כלל חיילי החובה הם הורים. 12% מהחיילים שהם הורים הינם לוחמים. נתון מעודד נוסף שפורסם מצביע על ירידה בכמות החיילים הכלואים. 13,580 חיילים נכלאו השנה, לעומת 15,687 אשתקד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
טנק צה"לי בגבול הרצועה
צילום: AP
מומלצים