קים מזהיר בפתיחת 2019: "נבחר דרך חדשה"
בסיומה של שנה היסטורית פרסם רודן צפון קוריאה נאום מאיים לשנה החדשה. הוא הזהיר שאם ארה"ב לא תסיר את הסנקציות ותעמוד בהבטחות שלה ארצו תחפש "דרך חדשה" להגן על עצמה: "בוחנים את הסבלנות שלנו"
שליט צפון קוריאה קים ג'ונג און פרסם הלילה נאום לשנה החדשה, בסיומה של שנה היסטורית ביחסים של ארצו עם דרום קוריאה וארה"ב. הרודן אמר שארצו מעוניינת ביחסים טובים עם ארה"ב, אבל הזהיר שהיא תשקול לשנות את הגישה שלה אם הסנקציות נגדה לא יוסרו והלחץ עליה יימשך.
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
"אם ארה"ב לא תצליח לעמוד בהבטחתה שעשתה מול העולם כולו ותשאיר את הסנקציות אנחנו עשויים לבדוק דרך חדשה להגנה על הריבונות שלנו, ועל האינטרסים העליונים של המדינה שלנו", הזהיר קים. הוא אמר שארה"ב "מחשבת בצורה שגויה את הסבלנות של האנשים שלנו". לא ברור למה קים מתכוון כשהוא מדבר על אותה "דרך חדשה".
קים אמר שכוונתו לפרז את חצי האי קוריאה מנשק גרעיני לא השתנתה, אך הדגיש שהתהליך יהיה מהיר יותר אם ארה"ב תנקוט צעדים מקבילים. הוא הוסיף שהוא רוצה להיפגש עם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ בכל עת, כדי להגיע לתוצאות שהקהילה הבינלאומית מצפה להן.
קים וטראמפ נפגשו בחודש יוני בפסגה היסטורית בסינגפור, והתחייבו לפעול לפירוק חצי האי קוריאה מגרעין ולבסס "שלום מתמשך ויציב". צפון קוריאה הכריזה על סגירת מתקני גרעין ועל הפסקת הניסויים הגרעיניים. למרות זאת, מאז אותה פסגה מתקשים הצדדים להגיע להתקדמות במגעים. בחודשים האחרונים פורסמו דיווחים שצפון קוריאה ממשיכה בפעילות הגרעין שלה, ומשדרגת את הבסיסיים הסודיים.
מועצת הביטחון של האו"ם הטילה סנקציות רבות על צפון קוריאה בגלל תוכניות הגרעין והטילים הבליסטיים שלה. בנוסף לדרישה להסיר את הסנקציות דרשה פיונגיאנג מארה"ב להכריז על סופה הרשמי של מלחמת קוריאה, ולהפסיק לאלתר את התרגילים המשותפים עם צבא ארה"ב.
בנאום הלילה אמר קים: "עכשיו כשצפון ודרום קוריאה החליטו על דרך חדשה של שלום ושגשוג אנחנו מתעקשים שהתרגילים הצבאיים המשותפים עם הכוחות זרים לא יתקיימו". סוגייה נוספת שמכעיסה את צפון קוריאה היא הפריסה האמריקנית של נשקים אסטרטגיים בדרום קוריאה. קים דרש הלילה מארה"ב ודרום קוריאה "להפסיק לחלוטין" את פריסת הנשקים.
הנאום של רודן צפון קוריאה בפתיחת השנה שעברה היה אופטימי בהרבה. קים אמר שארצו היא מדינה "שוחרת שלום" ו"מעצמה גרעינית אחראית", ושארצו מעוניינת להשתתף באולימפיאדת החורף בדרום קוריאה. צפון קוריאה אכן השתתפה באולימפיאדה שנפתחה בפברואר, ובחודשים לאחר מכן הגיעו פריצות דרך משמעותיות ביחסי המדינות שנמצאות במצב מלחמה מאז 1953.