שתף קטע נבחר

 

לוחם שהותקף מינית יפוצה ב-300 אלף שקל: "בכיתי, זה ניצחון"

בית המשפט קבע כי מפקד בגבעתי שתקף מינית את ארד אביטל מגבעתי ישלם לו פיצויים. "בכירים דאז בחטיבה שיקרו לי בפנים", אמר המותקף. "ניהלו קמפיין נגדנו, זה פירק לי את האמון בצבא"

מפקד קרבי לשעבר מגבעתי ישלם פיצוי של 300 אלף שקלים ללוחם שאותו תקף מינית: בית משפט השלום בתל אביב קיבל לאחרונה את תביעתו של סמ"ר במיל' ארד אביטל, צעיר ששירת כלוחם בחטיבת גבעתי, וקבע כי מפקדו לשעבר יפצה אותו בכ-300 אלף שקלים בגין מעשים מגונים והטרדות מיניות שביצע בו, במהלך שירות השניים. בנוסף נגזר על אותו מפקד, שהיה מפקדו הישיר של אביטל, לשלם לו 50 אלף שקלים שכר טרחה.

 

בהכרעת הדין הפלילית נגד המפקד נקבע כי בסדרה של אירועים שונים, לאורך כמה חודשים, הוא נהג להטריד מינית ולבצע מעשים מגונים בשלושה מלוחמיו - בבסיס, באירוע חטיבתי ובמקומות נוספים.

 

לאורך כל התהליך הפלילי והאזרחי נגדו, דרש המפקד לאסור את פרסום פרטיו המזהים כגון שמו ותמונתו. בית הדין הצבאי לערעורים קיבל את בקשתו, ובית משפט השלום לא התערב בהחלטה אף שהלוחם דרש לחשוף את האיש שפגע בו. המפקד זכה לאורך התהליך נגדו לתמיכה מקרב קצינים בגבעתי ובפיקוד הדרום, בתוך צה"ל ומחוצה לו. תמיכה זו התבטאה בין היתר בניסיונות של קצינים לשעבר להטיל רפש בלוחמים שהתלוננו נגד מפקדם.

לוחם גבעתי שיקבל פיצויים מקצין שתקף אותו מינית  ()
ארד אביטל בימיו כחייל

אביטל, הלוחם שיקבל פיצויים, תיאר אירוע שבו ביקש ממנו המפקד להתפשט, אחרי שחשף בפניו את איבר מינו. אביטל סרב ורק לאחר הפצרות מצד מפקדו הוא הסכים לעשות זאת, אך עזב את המקום לאחר שהמפקד נגע בו. המפקד אף דרש כי המעשה יישאר ביניהם במסגרת היחסים המקצועיים-קרביים. בהמשך, נהג המפקד לבקש מהלוחם ומלוחמים נוספים לשלוח לו סרטונים ותמונות מיניות שלהם ואף להזמינו להשתתף באורגיות עם בנות.

 

שופט השלום בתל אביב הסביר בהחלטתו את החשיבות באמון בין הלוחמים למפקדים וההפרה ה"בזויה" שלו. ההתעללות במקרה כזה, לפי ההחלטה, מסוכנת מאוד לנוכח התלות של החייל במפקד, והקושי לברוח ממנו.

 

"הייתי על הקצה"

אביטל נחשף בעבר, ובעקבות ההחלטה על הפיצויים אמר ל-ynet: "כשקיבלתי את ההודעה מעורכת דיני על פסק הדין ירדה לי אבן עצומה מהלב. זה היה כמו משקולת של שנים שהוסרה. לא ידעתי איך לקבל את ההודעה – פרצתי בבכי וחשתי רעד בכל הגוף. זו הייתה הרגשה של ניצחון".

 

לדברי אביטל, הניצחון לא היה רק על המפקד שתקף אותו מינית אלא גם מול המערכת שנרתמה למען המפקד : "עשו נגדי ונגד מתלונן נוסף קמפיין והתעקשתי לעמוד על שלי. קצינים בכירים דאז בחטיבה שיקרו לי בפנים, וזה פירק את האמון שלי בצבא. אני שלם עם ההחלטה לפרסם את זהותי, וזה סייע להרבה אנשים במצבים דומים שהתקשרו אליי".

 

אביטל עדיין מטופל, ולדבריו, לאחר שהוכר על ידי משרד הבריאות כנפגע פוסט טראומה, הוא מממן לעצמו באלפי שקלים בחודש את הטיפול: "לא חזרתי להיות אותו אדם שהייתי והשיקום הזה נמשך זמן רב. היו לי שלוש שנים וחצי על הקצה, עם התנהגויות קיצוניות, גם כלפי אנשים. לא הייתי נשאר בחיים בסיפור הזה ללא התמיכה של הוריי".

 

עורכת הדין רוני אלוני-סדובניק שייצגה את אביטל: "זו שערורייה משפטית ממדרגה ראשונה שניתנים בישראל פסקי דין אזרחיים ופליליים המוצאים אדם כאשם בביצוע עבירות מין וחל איסור לפרסם ברבים את שמם, גם לאחר חליטות וסופיות ההרשעות. הציבור לא יכול להיזהר מהם, גם אם המעשים היו סדרתיים, כלפי שלושה חיילים. אם הוא יחזור בעתיד על מעשיו השופט הבא שידון בעניינו לא יידע על עברו. המערכת המשפטית מגויסת בכך לשמור על חיסיונם ופרטיותם של עברייני מין".

 

תגובת עורכת דינו של המפקד, שרון דבי: "מדובר באירוע קשה, הנתבע שהוא בחור צעיר לקח אחריות מלאה, הביע צער עמוק והשתלב בהליך טיפולי משמעותי וארוך. בית המשפט התרשם מהדברים הללו וקיבל את מרבית טענותינו. יותר מכך לא ניתן למסור בשל היות ההליך חסוי היות והוא התנהל בדלתיים סגורות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים