יהודה גליק הודיע בשידור חי בכנסת: אני מתחתן
שנה בדיוק אחרי שאשתו נפטרה, בישר הח"כ שניצל בעבר מניסיון התנקשות כי יינשא לבחירת לבו, הדס דיסין, מקימת ארגון למען זכויות אלמנים, אלמנות ויתומים: "כשכולנו נהיה עסוקים בבחירות, אנחנו נהיה עסוקים גם בבניית בית חדש"
שנה בדיוק אחרי שאשתו נפטרה, הודיע יהודה גליק על במת הנואמים בכנסת: אני מתחתן. בנאום מרגש במליאה אמר חבר הכנסת מהליכוד, שאשתו יפה הלכה לעולמה בדיוק לפני שנה בגיל 51: "מכיוון שקיבלתי מכם אהבה וחיזוק בשמחה ובאבל, אני מוצא חובה נעימה לשתף אתכם גם בהתפתחות חדשה - אני שמח לבשר לכם כי הדס ואני החלטנו להתחתן". גליק נצפה היום רוקד ברחבי הכנסת עם השיר "קול ששון וקול שמחה".
"בחודשים האחרונים נחשפתי לתחום שלא הייתי מספיק מודע אליו, מצבם של יתומים ויתומות", אמר גליק. "כמה מאות יתומים של פיגועים ושל מערכות צה"ל מטופלים על ידי כ-7 עמותות שונות. רק לסבר את האוזן: יש עמותות שמטפלות בחולי סרטן, אבל מהרגע שאדם נפטר כבר לא מלווים אותם. בעצם מגרשים את הבנים והבנות ואת בני הזוג".
בחירת לבו של גליק היא הדס דיסין, מקימת ארגון "אמיצים" הנאבק על זכויות של אלמנים, אלמנות ויתומים אזרחים. השניים נפגשו בכנסת בחודש אפריל האחרון, אז העניק לה גליק אות הוקרה מיוחד, כמקימת הארגון.
דיסין סיפרה בשיחה עם ynet כיצד החל הקשר בינה ובין גליק: "הקשר בינינו החל לא מזמן בעקבות עבודה פרלמנטרית משותפת. יהודה לקח את ארגון 'אמיצים' למען אלמנים ואלמנות כפרויקט, וגם אותי באופן אישי. התאלמנתי לפני 17 שנה והכאב המשותף שלנו חיבר בינינו. אני מאוד שמחה, עוד לא נקבע תאריך לחתונה".
גליק הוסיף כי "בתקופה הקרובה, כשכולנו נהיה עסוקים בפריימריז ובבחירות, אנחנו נהיה עסוקים גם בהיערכות לבניית בית חדש. אני רוצה להודות לכם. ליוויתם אותי ארבע שנים גם לפני שהייתי חבר כנסת, קיבלתי חיבוק ואהבה עוד לפני שהייתי חבר כנסת לאחר ניסיון ההתנקשות בחיי, קיבלתי חיבוק ענק. לפני שנתיים וחצי הצטרפתי לכנסת וכבר מאז זכיתי לחיבוקים. רבותיי, מחר בערב אני מקיים אירוע בשבחי ירושלים בנושא ירושלים המאוחדת, ובמסגרת האירוע הזה גם ארים כוסית להודיה להשם יתברך על הזוגיות החדשה ולתפילה שבעזרת השם הדס ואני נזכה להקים בית מחובר".
אם לארבעה ילדים, התאלמנה בגיל 29
לפני כשלושה שבועות נערך דיון ביוזמת גליק בוועדת העבודה והרווחה בנוגע לעתידם של היתומים בישראל, בו השתתפה גם דיסין במסגרת תפקידה כיו"ר עמותת "אמיצים" וסיפרה מעט על עצמה: "התאלמנתי בגיל 29. בעלי נפטר מדום לב וביום אחד נשארתי עם 4 ילדים. מאז אני מנסה לשרוד. יתומים שהוכרו כנפגעי פעולות איבה הם מוכרים ומטופלים - וטוב שכך. יתומי צה"ל גם הם מוכרים, בעלי מעמד, אגף ייעודי במשרד הביטחון וחיבוק לאומי עוטף במיוחד - וטוב שכך. חלק מהיתומים מקבלים מענה במסגרות ועמותות המיועדות לקורבנות כגון תאונות דרכים, עבירות המתה ועוד. אבל אין כל התייחסות ומעמד ליתומים ככלל".
דן דיסין, בנה של הדס אשר נכח גם הוא בדיון סיפר: "הייתי בן 7 כשאבי נפטר. אין מנגנון של יידוע בבית הספר. אני למדתי ביישוב קטן, רוב המורים הכירו אותי אבל למי שלא, הייתי צריך כל פעם להסביר מחדש. אמי הייתה עובדת עד 3 בלילה ובמקרים רבים הייתי צריך לארגן את עצמי ואת אחיי בבוקר. לרוב איחרתי לבית הספר ולפעמים הייתי חוטף על הראש ממורים שלא ידעו על המצב".
גליק עצמו אמר בדיון: "אני התאלמנתי לפני כמעט שנה. כמי שמוכרים כנפגעי פעולות איבה אנחנו מלווים על ידי הביטוח הלאומי ועמותות הפועלות בתחום, אבל לאחר הפנייה של עמותת "אמיצים" נדהמתי לגלות שיתומים שאינם מוכרים לא זוכים כמעט לשום מעטפת. אין מערך, אין חוזר מנכ"ל, אין שום הנחיה למה קורה עם הילד הזה שאיבד את הדבר היקר לו, לפעמים בבת אחת. לאמא או האבא שנשארים אין אפילו אישור להיעדרות מימי עבודה".