אילת מתחברת לטבע ומקדמת את התיירות המדברית
המועצה הארצית לתכנון ולבנייה החליטה לקדם עדכון לתוכנית רצועת החוף והים של מפרץ אילת. בין העקרונות: "חיזוק הקשר בין הים והמדבר בעזרת שימוש במאפיינים נופיים וחזותיים טבעיים-מקומיים וכן אלמנטים תיירותיים מדבריים"
המועצה הארצית לתכנון ולבנייה החליטה היום (ג') לקדם את תוכנית המתאר הארצית לחופי אילת (תמ"א 13). התוכנית מתייחסת למגוון רחב של צורות תיירות שלא קיימות כיום באילת, כולל תיירות אקולוגית ומדברית שתמשוך תיירים שמחפשים אפשרויות זולות יותר מהמלונות המפוארים והקלאבים.
דווקא בחורף: אילת בצבעים אחרים
בהודעת מינהל התכנון נמסר כי "מדובר בעדכון לתוכנית שאושרה בשנת 2005 שמטרתה התוויית מדיניות עדכנית לחוף מפרץ אילת, אשר תותאם למגמות ולשינויים הרצויים והצפויים בעשורים הבאים בתחומי התיירות, המלונאות, התעסוקה וצרכי הקהילה המקומית, ותתבסס בין היתר על ידע אקולוגי עדכני ועל הניסיון המצטבר, תוך שמירה על איזון בין פיתוח לשימור.
"עקרונות התוכנית יתמקדו בשמירה על אוצרות הטבע, פיתוח רצועת החוף וממשק עם העיר. התוכנית תקודם בשיתוף פעולה עם עיריית אילת ורשות הטבע והגנים אשר גיבשה מסמך מדיניות לשמירת טבע במפרץ אילת שבין מטרותיו - הבהרת חשיבותו וייחודיותו של מפרץ אילת".
יו"ר המועצה הארצית לתכנון ולבנייה וראש מטה הדיור זאב בילסקי אמר כי "התוכנית תעצים את אילת כמוקד תיירותי לאומי ובינלאומי ואני רואה בתכנית חשיבות לאומית מדרגה ראשונה".
עיריית אילת פרסמה סדרה של הדמיות שמבוססות על אתרים תיירותיים שקיימים כיום בעולם ואשר משמשים השראה למקומות שבתקווה ייפתחו בעתיד באילת.
ראש מינהל התכנון דלית זילבר אמרה כי "התוכנית מציגה חזון לעיר אילת, השער הדרומי של מדינת ישראל, ומעצימה אותה כמוקד כלכלי ותיירותי. לשם כך, התוכנית מייצרת מגוון של סוגי תיירות שלא קיימים כיום בעיר שייתנו מענה לסוגי המטיילים השונים בעיר. זאת, תוך חשיבה אסטרטגית על רצועת החוף ושימת דגש על שמירת אוצרות הטבע שלה".
בהודעה נמסר עוד כי התוכנית המעודכנת כוללת את העקרונות הבאים:
פיתוח העיר אילת עבור תושביה ולטובת הציבור הרחב וכיעד תיירותי מוביל המושתת על ערכי הטבע הייחודיים למפרץ אילת ולסביבתו, לתיירות חוץ ופנים, בהתבסס על חזון תכנוני רחב לכלל רצועת החוף, המרחב הימי וההר.
שמירה, חיזוק והבטחת תנאים להתפתחותם של ערכי הטבע והמערכות האקולוגיות הייחודיות של מפרץ אילת, בראייה מקומית, אזורית וגלובלית.
שמירה על גישה חופשית ככל הניתן, של הציבור אל החוף ולכל אורכו, ללא מכשולים למעבר הולכי רגל, ובהתחשב בשימושים ובמקרקעין שסגירתם נדרשת מטעמי ביטחון ובטיחות ונדרשים באופן ישיר לתפעול תשתיות או הגנה על ערכי טבע והסביבה.
הבטחת שמירתו של השער הימי הדרומי למדינת ישראל.
מתן עדיפות למיקום שימושים בעלי זיקה לחוף, העומדים לשימוש הציבור הרחב, תוך התחשבות בערכיות האקולוגית החופית והימית, לרבות שמורות טבע, תיירות ונופש בחוף רחצה ובים.
שמירת הקשר החזותי אל הים ואל החוף וכן תצפיות רציפות ומבטים רחבים לחוף ולים לאורך רצועת החוף.
חיזוק הקשר בין הים והמדבר בעזרת שימוש במאפיינים נופיים וחזותיים טבעיים-מקומיים וכן אלמנטים תיירותיים מדבריים והקשר בין סביבת המדבר לרצועת החוף.
הטמעת מדיניות לאיכות אדריכלית בכל הפרויקטים המתוכננים בתחום התכנית.
הצבת עקרונות תחבורתיים יבשתיים וימיים מוטי תחבורה ציבורית, אשר יבטיחו את הזמינות התחבורתית תוך עמידה בכושר הנשיאה.