שתף קטע נבחר

 

היועמ"ש במאמץ לסכם את תיקי נתניהו לפני הבחירות

במשרדו של מנדלבליט מנסים להגיע לסיכום תיקי רה"מ בתוך כחודש וחצי, לפני שאזרחי ישראל הולכים לקלפי. המטרה: ליידע את הציבור במצבו המשפטי של נתניהו. סוגיית המפתח: האם יש די ראיות לביסוס עבירת השוחד. פרקליטי נתניהו: "לא דמוקרטי להתחיל שימוע לפני הבחירות"

 

אביחי מנדלבליט בועדה לענייני ביקורת המדינה (צילום: גיל יוחנן)
היועמ"ש אביחי מנדלבליט (צילום: גיל יוחנן)
 

היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט ופרקליט המדינה שי ניצן וצוותם מקיימים מאמצים לסכם את תיקי החקירה של ראש הממשלה בנימין נתניהו בתוך כחודש וחצי - לפני הבחירות לכנסת. זאת כדי שהציבור יידע טרם ההצבעה בקלפי מה מצבו המשפטי של נתניהו. על פי הערכות, כבר עתה מסתמן כי יש נגדו ראיות מספיקות להגשת כתב אישום בעבירות של מרמה והפרת אמונים תוך ניגוד עניינים, אולם הנושא העיקרי הנדון בהתייעצויות אלה הוא אם יש ראיות מספיקות ברמת ודאות הנדרשת לצורך הרשעה גם בעבירת השוחד.

 

במפגש שנתי שערך מנדלבליט בשבוע שעבר עם יועצים משפטיים לממשלה ופרקליטי מדינה בעבר הביעו רוב הנוכחים עמדה שיש לעשות מאמץ לסכם את התיקים עוד לפני הבחירות, כדי שבפני הציבור תהיה מונחת תשתית לפני שיטילו את הפתק בקלפי. דבר הפגישה פורסם בחברת החדשות. עם זאת, הנוכחים הדגישו כי מנדלבליט לא התייעץ עמם מה עליו לעשות, והנושא עלה אגב עיסוק באקטואליה. הם הבהירו כי יום העיון עסק בנושאים אקטואליים שעל הפרק ובהם חוק הלאום, חוק היועמ"שים, חוק ההסדרה ועוד.

 

דובר משרד המשפטים מסר בתגובה: "מדי שנה מקיים היועץ המשפטי לממשלה מפגש שנתי עם היועצים המשפטיים לממשלה ופרקליטי המדינה לדורותיהם, בהשתתפות פרקליט המדינה, בכירי ייעוץ וחקיקה והפרקליטות. המפגש נקבע מבעוד מועד לפני כמה חודשים והוא התקיים זו השנה השנייה ברציפות. במפגש שהתקיים לפני שבוע עלו סוגיות משפטיות שונות, העומדות על סדר היום הציבורי. במסגרת דברי חברי הפורום, הועלה נושא המועד לקבלת החלטה בתיקי ראש הממשלה. היועץ המשפטי לממשלה לא העלה נושא זה מיוזמתו והמפגש לא נועד מלכתחילה להעלאת הנושא. היועץ התייחס לדברים במסגרת סקירתו, והסביר כי תהליך קבלת ההחלטות בתיקים אלה נמשך כסדרו על אף פיזור הכנסת. היועץ המשפטי לממשלה לא התחייב באשר למועד בו יקבל את החלטתו". 

בנימין נתניהו  ב טקס השבעה נשיא ברזיל ז'איר בולסונרו ב ברזיליה (צילום: AFP)
בנימין נתניהו(צילום: AFP)

 

פרקליטיו של ראש הממשלה מסרו בתגובה: "אנחנו מאמינים שלא יהיה שימוע כי לא היה כלום. זה לא דמוקרטי להתחיל שימוע לפני הבחירות כשלא ניתן לסיימו עד הבחירות. לא ייתכן שהציבור ישמע רק צד אחד ולא את הצד השני. היו מקרים רבים ששמיעת התשובות של הצד השני בשימוע הביאו לסגירת תיקים. לכן להכריז על שימוע במערכת הבחירות בלי לשמוע את הצד השני זה עיוות רצון הבוחר ופגיעה קשה בתהליך הדמוקרטי".

 

נתניהו בברזיל: לא אתפטר    (צילום: קונטקט )

נתניהו בברזיל: לא אתפטר    (צילום: קונטקט )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

היועמ"ש מנדלבליט צריך להכריע אם להגיש כתבי אישום נגד נתניהו בשלוש פרשות, וכן להכריע אילו סעיפים ייוחסו לראש הממשלה: שוחד או הפרת אמונים - בתיק 1000; תיק 2000 ובתיק 4000.

 

אתמול התייחס פרקליט המדינה שי ניצן בוועידת "כלכליסט" להתקדמות החקירות של נתניהו, וללחץ שמופעל לכאורה על המערכת משני הצדדים. "לא נירא ולא נירתע מפני איש", אמר. "היועץ המשפטי, אנוכי וכל שאר העוסקים במלאכה מחויבים לפעול לסיום הדיונים בהקדם האפשרי. אנו בעיצומו של התהליך ועם סיומו נפרסם הודעה רשמית וברורה. לצערנו, לאחרונה אנו עדים להשתלחויות נגד שלטון החוק. מזהירים אותנו, מתרים בנו, וכיוצא בזה. אבטיח לכם, לא נירא ולא נירתע מפני איש".

 

נתניהו עצמו הצהיר אתמול במסיבת עיתונאים שקיים בברזיל כי אין בכוונתו להתפטר מתפקידו אם יזומן על ידי היועמ"ש מנדלבליט לשימוע לקראת העמדה לדין לפני הבחירות. "אני מאמין שלא ייצא מזה כלום", הדגיש. "שנית, ישראל היא מדינת חוק, ולפי החוק ראש הממשלה לא צריך להתפטר בתהליך של שימוע. שלישית, השימוע לא מסתיים עד שלא שומעים את הצד שלי, ולכן לא הגיוני לפתוח בתהליך של שימוע לפני הבחירות אם אתה לא יכול לסיים אותו עד הבחירות".

 

לפני כחודש פורסם כאן כי לקראת קבלת ההחלטות הסופיות בתיקי נתניהו ייוועד היועמ"ש מנדלבליט עם צוות מורחב שיכלול את צוותו הקרוב - היועץ הבכיר גיל לימון והמומחים הפליליים בלשכה חגי הרוש ועדי מנחם. כמו כן, ישתתפו בצוות המשנה הבכיר ליועץ עו"ד רז נזרי והמשנה לעניינים פליליים עמית מררי ואנשי צוותה, אשר הצטרפו אליה בחודשים אחרונים כדי לתגבר את עומס העבודה.

 

במשרד המשפטים הכחישו אז כי מדובר בצוות של "איפכא מסתברא", שתפקידו לאתגר את קבלת ההחלטות של הפרקליטות. עם זאת, ציינו במשרד כי היועץ מבקש להתרשם מדעות רבות ככל האפשר עד לקבלת ההחלטה הסופית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט
צילום: גיל יוחנן
מומלצים