שתף קטע נבחר

הניתוח שהסתבך: הפך לצמח לאחר תיקון שבר בלסת

תביעה לפיצויים של עשרות מיליונים: תושב הצפון, בן 38, עבר ניתוח בפניו ונותר נכה ב־100 אחוז. "הוא נותק ממכשירי הניטור ולא חובר אליהם מחדש, על אף שפיו ואפו היו סגורים לגמרי", נכתב בתביעה. רמב"ם: "מביעים צער על התוצאות הקשות של הניתוח"

הטרגדיה שהובילה לתביעת פיצויים של עשרות מיליוני שקלים: ניתוח שאינו מציל חיים, לצורך תיקון שברים בלסת העליונה ושברים באף, שעבר תושב הצפון (38), בעקבות תאונת דרכים שעבר, הותיר אותו במצב צמח, בעקבות חשד לרשלנות רפואית מצד הצוות הרפואי במרכז הרפואי רמב"ם בחיפה.

  

לבית המשפט המחוזי הוגשה לאחרונה תביעה לפיצויים כספיים בסך עשרות מיליוני שקלים כנגד מדינת ישראל ו־12 רופאים ואנשי צוות מבית החולים רמב"ם.

 

"חיי המשפחה של התובע נגדעו, בעודם באיבם", נכתב בתביעה, "די להסתכל בעיניו של בנו של התובע, היושב ליד מיטתו של אביו, כדי להבין כי חייו של הילד כבר לא יהיו רגילים וכדי להבין את עוצמתו של האסון שפקד את התובע ובני משפחתו".

 

האיש, שהפך בעקבות הניתוח לשבר כלי, נפגע בפניו בתאונת דרכים במהלך נסיעת עבודה בחו"ל. בשובו לארץ, במאי 2017, הגיע אל בית החולים רמב"ם, שם היה צפוי לעבור ניתוח והליך של החלמה.

  

התובע נותח בפניו במשך כשלוש שעות. במסגרת הניתוח, כך נטען בכתב התביעה, נסגר פיו באמצעות קיבוע מתכת. "אך לא רק שפיו של התובע נסגר, כחלק מההליך הניתוחי, ולא רק שהתובע טופל בחומר הרדמה במינון גבוה, אלא שהוכנסו לאפו מעין פדים סופגים אשר בין היתר מצרים את כניסת האוויר אל האף", טוען בא כוחו של התובע, עו"ד חסן דבאח.

 

הניתוח הסתיים בנכות של 100% (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
הניתוח הסתיים בנכות של 100%(צילום: shutterstock)

  

החולה נחנק - הצוות לא שם לב

"מיד לאחר הניתוח בוצעה לתובע אקסטובציה (הוצאת צינור הנשמה), והוא הועבר ממיטת הניתוח להתאוששות. לשם העברתו, נותק התובע ממכשירי הניטור, ולא חובר אליהם מחדש, על אף שפיו ואפו היו סגורים לגמרי הלכה למעשה".

  

כתוצאה מכך נחנק התובע. בתביעה נטען כי אף לא אחד מהצוותים הרפואיים זיהה את האירוע בעת התרחשותו, וכאשר הבחין אחד מהם בדבר, לא התאפשרה פתיחתו המיידית של הפה הנעול, וההנשמה הייתה בלתי אפשרית. ההחייאה המאוחרת הצליחה להחזיר פעילות של הלב, אך המוח ניזוק ללא תקנה בשל פרק הזמן הממושך בו היה נתון לחוסר חמצן.

  

עו"ד דבאח טוען בתביעה כי כתוצאה מאותה רשלנות, הפך התובע לנכה 100 אחוז, מרותק למיטתו, נזקק לעזרה בכל תפקודו, אינו מסוגל לשלוט על תפקודו ולמעשה נותר כשבר כלי במשך החלק הארי של חייו.

  

לתביעה צורף מסמך הממצאים והמסקנות של ועדת בדיקה שמינה בית החולים רמב"ם בעקבות האסון. באותו המסמך, החתום על ידי ד"ר מיכל מקל, סגנית מנהל בית החולים, נכתב, בין השאר: "המטופל לא היה מנוטר ככל הנראה במשך מספר דקות טרם העברתו למיטה. היעדר ניטור לא איפשר זיהוי של הכשל הנשימתי מוקדם יותר ותגובה מוקדמת יותר. ניכר כי היה חוסר הבנה בין הצוות המרדים לצוות הכירורגי".

  

פרופ' אברהם וינברום, מומחה בהרדמה, כתב חוות דעת רפואית באשר לתובע, וזו הוגשה לבית המשפט. "יש מקום לקבוע שסיבת המוות המוחי של התובע נעוצה בדום הנשימה והלב שחווה המנותח עקב התנהלות לקויה, מזלזלת, מרושלת ובלתי סבירה של המנתח ושל המרדים", כותב פרופ' וינברום בחוות דעתו.

  

טרם הוגש כתב הגנה.

  

מהמרכז הרפואי רמב"ם נמסר: "אנו מביעים צער רב על התוצאות הקשות של הניתוח. חשוב להדגיש שמיד לאחר הניתוח, מינה מנהל בית החולים ועדת בדיקה מוסדית בראשות סגנית מנהל בית החולים לבדיקת נסיבות המקרה, ובית החולים פעל בשקיפות מלאה מול המשפחה".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דורון גולן
ביה"ח רמב"ם. מצטערים על תוצאת הניתוח
צילום: דורון גולן
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים