שתף קטע נבחר

 

סקרלט ג'והנסון: אי אפשר להתגונן מפני דיפ פייק

השחקנית המרוויחה ביותר בהוליווד שוחחה עם ה"וושינגטון פוסט" על הטכנולוגיה המאפשרת יצירה והפצה של סרטונים פורנוגרפיים מזוייפים, שהופכת יותר ויותר פופולרית ומאיימת היום על כל הנשים - לא רק על סלבריטאיות

"לנסות להתגונן מפני האינטרנט והשחיתות בו זה בדרך כלל מאבק אבוד": סקרלט ג'והנסון, השחקנית המרוויחה ביותר בהוליווד, התראיינה ל"וושינגטון פוסט" במסגרת תחקיר על תופעת ה-DeepFake שהופכת יותר ויותר פופולרית ברשת. דיפ פייק הוא השם שניתן לסרטוני וידאו שעושים שימוש בטכנולוגיות בינה מלאכותית על מנת לייצר מניפולציות על התוכן - כמו להשתיל פנים של אדם אחד על גוף של אדם אחר. התופעה נפוצה במיוחד בהקשר פורנוגרפי, כשבשנתיים האחרונות סלבריטאיות רבות מוצאות ברחבי הרשת סרטונים פורנוגרפיים שלהן לכאורה - כשבעצם מדובר בדיפ פייק, הפנים שלהן מולבשות על גוף אחר.

 

סקרלט ג'והנסון (צילום: Shutterstock)
קרב אבוד מראש. קרלט ג'והנסון(צילום: Shutterstock)

 

ג'והנסון נשמעת די מיואשת. בריאיון היא מבהירה כי "האינטרנט הוא חור שחור שאוכל את עצמו", וכי הניסיון להתגונן מפני סרטונים כאלה ברשת הוא חסר טעם. "משפטית, גם אם יש לך זכויות יוצרים על התמונות של עצמך, במדינות שונות בעולם יש חוקים שונים. לצערי, כבר הייתי בסיפור הזה כמה וכמה פעמים".

 

>> מה זה בכלל דיפ פייק?

 

אלא שהתופעה המדאיגה הזו כבר מתחילה למצוא לה מטרות מחוץ לעין הציבורית. על פי התחקיר, בפורומים ובקבוצות העוסקות בדיפ פייק, אפשר לבקש וגם לקבל סרטונים מזוייפים על כל אישה. כל מה שצריך לספק בתמורה הוא כמה תמונות שלה - שמועלות בדרך כלל לרשתות חברתיות ללא דאגה. המחיר? מתחיל ב-20 דולר לסרטון. הפרקטיקה הזאת משמשת בחודשים האחרונים ככלי חזק במיוחד להטרדה והשפלה של נשים, שסרטונים מזוייפים שלהן עשויים להיות מופצים ברשת בקלות.

 

דיפ פייק (אילוסטרציה: Shutterstock)
לכי תוכיחי שזו לא את. Deep Fake(אילוסטרציה: Shutterstock)

 

ג'והנסון בעצמה התייחסה לתופעה: "זה רק עניין של זמן עד שמישהי, כל אחת, תעלה על המוקד. שום דבר לא יכול לעצור את מי שמעוניין לחתוך ולהדביק את הפנים שלי או של כל אחת אחרת על גוף שונה, ולגרום לזה להיראות ריאליסטי". היא עצמה נאלצת להתמודד עם עשרות סרטונים פורנוגרפיים מזוייפים שלה, כשלפחות אחד מהם כבר צבר למעלה ממיליון וחצי צפיות.

 

 

התחקיר והשיחה עם ג'והנסון גררו גם גל של תגובות בטוויטר. סרטוני דיפ פייק עברו מלהיות בעיה של מי שנמצאות בעין הציבורית, והם עכשיו מהווים איום על כל אחת. "מי יכול היה לחזות את התפנית המדהימה הזו?", שאלה בנימה סרקסטית אווה גלפרין, מנהלת אבטחת המידע ב-EFF, ומיהרה להשיב בעצמה: "נשים. פחות או יותר כל אישה שאי פעם הייתה באינטרנט".

 

הטכנולוגיה עצמה הולכת ומשתכללת, ותוכנות AI ליצירת סרטונים כאלה כבר זמינות - ברמה ירודה אמנם אבל בכל זאת - אפילו כאפליקציות לטלפונים החכמים. עכשיו, הטכנולוגיה גם עובדת בכיוון ההפוך - עם פיתוח של אפליקציות ותוכנות שמאפשרות זיהוי של תוכן מזוייף בתמונות ובווידאו, כלומר מאפשרות אימות. על פניו בפינות שונות ברשת כבר מנסים להילחם בתופעה, כמו גם בתוכן פורנוגרפי באופן כללי: ב"טאמבלר" הוחלט לדלל את התכנים הפורנוגרפיים בצורה משמעותית, בפייסבוק הקשיחו את המדיניות, ב"רדיט" וב"פורנהאב" הכריזו על מלחמת חורמה של ממש בכל סרטון החשוד כמזוייף. אבל הלכה למעשה - סרטוני DeepFake עדיין נמצאים בכל אותם אתרים וברבים אחרים. ואם שואלים את ג'והנסון, הקרב כבר מזמן אבוד מראש.  

 

היה או לא היה? הנאום המזוייף של אובמה

היה או לא היה? הנאום המזוייף של אובמה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
סקרלט ג'והנסון
צילום: Shutterstock
מומלצים