"הממשלה מסכנת את הציבור". סערת החיסונים באיטליה
ראש מכון הבריאות הלאומי באיטליה מתפטר, ומאשים את הממשלה שמתנגדת לחיסונים במדיניות שמסכנת את הציבור: "כשסלביני אומר שחיסונים מסוכנים וחסרי ערך זו אג'נדה אנטי-מדעית". בחודש שעבר הדיחה הקואליציה את ועדת החוקרים שמייעצים לה בנושאי בריאות
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
פרופסור וולטר ריצ'יארדי ממכון הבריאות הלאומי אמר שהרפואה הציבורית בסכנה. לדבריו האשמות הן מפלגות הקואליציה "הליגה" (מפלגת ימין קיצוני) ו"חמשת הכוכבים" (מפלגה אנטי ממסדית) ש"סולדות" ממדיניות שמבוססת על מחקר.
"בנושאים רבים אימצו נציגי הממשלה עמדות אנטי-מדעיות", אמר נשיא הארגון המתפטר. בהתייחסות למתיאו סלביני, שר הפנים וסגן ראש הממשלה, אמר ריצ'יארדי: "זה ברור שכסגן ראש הממשלה אומר שהוא, כאבא, מאמין שיש יותר מדי חיסוני חובה, חיסונים חסרי ערך ומסוכנים, לא מדובר רק בגישה לא מדעית אלא בגישה אנטי מדעית".
ממשלת המרכז-שמאל שהייתה באיטליה ב-2017 קבעה שבגני הילדים חייבים לחסן את הילדים נגד עשר מחלות, כולל חצבת, טטנוס ופוליו. תנועת "חמשת הכוכבים", אז חברה באופוזיציה, הובילה את המאבק נגד החוק. ב"חמשת הכוכבים" אמרו שמדובר ב"מתנה" לחברות התרופות. במפלגת "הליגה" ציטטו טענות לא מוכחות שחיסונים עלולים לגרום לאוטיזם. בשנה שעברה נכנסו שתי המפלגות לקואליציה - וביטלו את חובת החיסונים.
ההחלטה של הממשלה הקודמת הייתה כדי להיאבק בירידה במספר ההורים שמחסנים את הילדים. שיעור המחוסנים ירד מתחת ל-95% - הגבול שעליו ממליץ ארגון הבריאות העולמי. בדצמבר הקואליציה האיטלקית זעזעה את הקהילה המדעית באיטליה, כשהדיחה את כל ועדת המומחים שמייעצת לממשלה בנושאי בריאות.
בראיון ל"קוריירה דלה סרה" אמר ריצ'יארדי שלא רק בתחום החיסונים מקבלי ההחלטות בממשלה מתעלמים מהעובדות. "לומר שוב ושוב שהמהגרים מביאים מחלות זה חסר בסיס, והמכון נאלץ לצנזר את עצמו כדי לא לסתור את הקו הפוליטי הזה".
ריצ'יארדי אמר שבנוסף הממשלה מתעקשת שמתקנים שמפיקים אנרגיה מפסולת הם "מיושנים", טענה שלדבריו היא שטותית. הוא הזכיר חוק שמקל את ההגבלות על שימוש בקרקעות מזוהמות למטרות חקלאיות – "החלטה שהתקבלה מבלי לבחון את ההשפעה הבריאותית". לדבריו מדובר בנושאים שחיוניים לבריאות הציבור.
"כל הדברים האלה מזכירים לי את ההמלצה של דונלד טראמפ למכון הבריאות הלאומי בארה"ב, להפסיק להשתמש במונח 'מבוסס ראיות'. זאת הגישה של הפופוליסטים, שיש להם קושי גדול מאוד באינטרקציה עם המדע".