שתף קטע נבחר

 

לקראת סופה בתאילנד: תיעוד מלב ים, קשה לצאת מהאיים

רבבות כבר נטשו את האיים המתוירים ביותר לקראת הסופה הטרופית "פאבוק" שתכה מחר בתאילנד. "בנגקוק איירווייז" ביטלה את הטיסות לקוסמוי ומשם. מור נבון, מנהל המרכז למטייל בקוסמוי: "מנסים לעזור לכולם, אנשים עם דמעות בעיניים"

 

שגרה בקוסמוי לפני הסופה    (צילום: יניב נגר )

שגרה בקוסמוי לפני הסופה    (צילום: יניב נגר )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בתאילנד נערכים לפגיעת הסופה הטרופית הנדירה "פאבוק" מחר, שתיצור גלים בגובה שעשוי להגיע לשבעה מטרים. הדיווחים מהמדינה מספרים כי עשרות אלפי תיירים כבר עזבו את האזור. חלק מהישראלים עזבו את האיים מבעוד מועד, ואחרים קיבלו הנחיות להישאר בבתי המלון ביממה הקרובה. בשלב זה חברת "אל על" לא מתכננת לבטל טיסות בקו.

 

ישראלים באיים בתאילנד מוזמנים לפנות למערכת ynet במייל האדום  ולהשאיר פרטים

 

בהודעה שפרסם השירות המטאורולוגי בתאילנד נמסר כי עוד לפני הגעת הסופה לאיים בדרום המדינה עומדת מהירות הרוחות על כ-65 קמ"ש. הסופה תשפיע על אזור הדרום עם גשמים פזורים, ובאזורים מסוימים ייתכן גשם חזק ביותר. בהודעת השירות המטאורולוגי התאילנדי הורו להיזהר מפני תנאי מזג האוויר הקשים שצפויים.

 

עין הסערה הסופה הטרופית פאבוק בדרך לחופי תאילנד (צילום: EPA)
תמונת לוויין של הסערה(צילום: EPA)

 

אלון מגדל, חבר מערכת רדיו ynet שנמצא כרגע בקוסמוי שבתאילנד, דיווח כי "יש התראות, ובבית המלון ביקשו שנישאר שם יום שלם. כרגע הכול רגוע. אנשים פה רגועים, כל החנויות פתוחות. אין מזג אוויר שונה, טיפה קריר ואין רוחות. לקחתי היום מעבורת מקופנגן לקוסמוי. היו כל מיני סירות שלא יצאו, אבל סירות גדולות יצאו. כרגע אין לנו דרך לצאת מפה".

 

יפעת טל, ישראלית המתגוררת בקופנגן, סיפרה שהוריה הגיעו לבקר אותה אתמול: "אם אמא שלי הייתה בארץ היא הייתה דואגת מאוד, ועכשיו שהיא פה לידי אז הכל בסדר". טל סיפרה שהתכוננה היטב לסופה: "קנינו מלא אוכל ומים. אנחנו דואגים שהמחשבים מוטענים, הפלאפונים, הפאוור באנק, ויש נרות. החבר שלי מילא דלק בקטנועים כי הבנו שכל הדלק נגמר באי. אתמול ראינו תנועה בסופר של אנשים ששמעו על הסופה ולא ידעו בדיוק מה יהיה". 

פטאני תאילנד (צילום: רויטרס)
סירות מושבתות בעיר פטאני בתאילנד(צילום: רויטרס)
סונגקלה תאילנד (צילום: AP)
.(צילום: AP)

סונגקלה תאילנד (צילום: AP)
מתכוננים בחוף סונגקלה (צילום: AP)

מתכוננים לסופה הטרופית פאבוק החוף של סונגקלה תאילנד (צילום: AP)
מתכוננים לסופה הטרופית פאבוק בחוף סונגקלה בתאילנד(צילום: AP)

מתכוננים לסופה הטרופית פאבוק החוף של סונגקלה תאילנד (צילום: AP)
מתכוננים לסופה הטרופית (צילום: AP)

עבור ארז תורתי (44), שהגיע לחופשה של שבועיים בקוסמוי, מדובר בפעם השמינית בתאילנד, והוא לא מתרגש מהסופה: "מזג האוויר היה קצת יותר גשום. היינו בחוף הים, שיחקנו מטקות, שתינו. הכל בסדר בחוף. הם מוכנים לסופה אבל הכול מתנהל כרגיל. טיפה סגרירי כזה. לפני חצי שעה התחיל לרדת גשם רגיל. כולם מסתובבים פה רגיל. מי שמפריע לו הגשם הולך עם מטרייה. לא נראה פה כלום. מי שיותר מלחיץ זה מי שבארץ, המשפחה, החברים. פה הכל מתנהל רגיל".

 

אבי אלקיים (59), שהגיע לחופשה בקוסמוי, הוסיף: "עד שהסופה לא תגיע לא נדע. אין לנו ניסיון בארץ של דבר כזה, אבל סופות יכולות לשנות כיוון ואז לא יקרה כלום. לא רואים ברחוב שום דבר. לא משטרה, לא חיילים. לא נתנו לנו שום מידע במלון. ממשיכים בטיול כרגיל".

החוף של קוסמוי ב תאילנד מתכוננים ל סופה טרופית (צילום: AP)
גובה הגלים ממשיך לעלות(צילום: AP)

קוסמוי (צילום: אלון מגדל)
שגרה בקוסמוי(צילום: אלון מגדל)

 

יניב נגר, בעלי המלון "סמוי פייר ריזורט", אמר: "בהחלט מרגישים שמשהו מגיע. יצאתי לים ומתחילים לראות גלים של ארבעה מטרים. רוב הישראלים יוצאים מכאן לסוריטאני. הטיסות בוטלו, ולכן ארגנו להם נסיעות באוטובוסים לסוריטאני ולבנגקוק. אנחנו מוכנים. העלינו את הכול למעלה, אני מקווה שזה לא יהיה כמו שאומרים, אבל אם חצי ממה שאומרים יקרה, נהיה בבעיה כי אנחנו על החוף ונקבל מכה קשה". בסרטונים שהעביר נגר מהים, וכן ממצלמות שמעבירות בשידור חי את התמונות מהאי ומסביבתו, ניכר שהים סוער.

 

הסופה "פאבוק" תביא עימה גשמים עזים, רוחות חזקות וגלים בגובה שבעה מטרים. בעקבות הסופה ביטלה חברת התעופה "בנגקוק איירווייז" את הטיסות היוצאות והנכנסות בקוסמוי. הרשויות המקומיות מסרו ש-50 אלף תיירים עזבו את איי הנופש קופנגן, קוסמוי וקו טאו ועלו על מעבורות. הרחצה באזור אסורה והשיט צפוי להיפסק. אחרי איי הנופש תמשיך הסופה לפנים הארץ. בשלב זה, חברת אל על הישראלית לא הודיעה על שינויים בטיסות הישירות שלה בקו תל אביב-בנגקוק.

 

"מאז 2011 לא נערכו בתאילנד לסופה בסדר גדול שכזה. בנגקוק איירווייז ביטלה את הטיסות לסוף השבוע הקרוב וכן את המעבורות בין האיים, כך שלמעשה אין יוצא ואין בא", אמר מור נבון, מנהל המרכז למטייל בקוסמוי. לדבריו, "אנחנו מנסים לעזור לכולם, כולל לקוחות שהזמינו בבוקינג ועומדים עם דמעות בעיניים ואין להם עם מי לדבר. מאז רביעי תגברנו משמרות, ונמשיך לתגבר גם בשישי-שבת כדי לסייע לכל הפניות מצד ישראלים שעל האי. בעיקר אנחנו מסייעים להזמין חדרים במלונות המרוחקים מקו החוף. בנוסף פתחנו חדר מצב עם קו חם שיפעל במתכונת מיוחדת משישי בבוקר ועד שבת בצהריים וינסה לסייע ככל יכולתו".

 

לבנת, ישראלית שעובדת ב"מרכז למטייל" בסניף בנגקוק, סיפרה אף היא ל-ynet שהישראלים בהחלט מודעים לסופה הקרבה. "יש המון ישראלים שעזבו את קוסמוי בימים האחרונים בגלל ההתרעה על הסופה, חלקם עברו לפוקט וחלקם שבו לפה לאזור המרכז. ברור שמזג האוויר הפך לשיחת היום. היו כאלו ששינו מסלול כדי לא להיתקע באי במזג האוויר הזה, ויש כאלו שעדיין לא הזמינו ורצו להתחיל שם ושינו".

 

סופות טרופיות מכות בתאילנד בעיקר במהלך עונת המונסון, שמתחילה ביולי ומסתיימת באוקטובר. הסופה "פאבוק" נדירה מכיוון שהיא תהיה הראשונה שמגיעה לאיי הנופש זה כ-30 שנה – שלא במסגרת עונת המונסון. "פאבוק" לא צפויה להתחזק ולהפוך לסופת טייפון. תאילנד לא פרסמה צו פינוי לקראת הסופה, אך בכל זאת התיירים עוזבים בהמוניהם. קריקראי סונגתהני, מפקד המשטרה בקופנגן, אמר ל-AFP: "אני חושב שהאיים ריקים כמעט לגמרי. בין 30 ל-50 אלף תיירים עזבו מאז מסיבות השנה החדשה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
נערכים עם שקי חול על החוף
צילום: AP
מומלצים