נתניהו ופוטין דנו במצב בסוריה: "לחזק את התיאום"
רוסיה הודיעה כי שני האישים שוחחו ביוזמת נתניהו ודנו במצב בסוריה, לנוכח כוונת ארצות הברית להסיג את כוחותיה מהמדינה. פוטין ונתניהו הדגישו את הצורך לחזק את שיתוף הפעולה בערוצים הצבאיים והדיפלומטיים
ראש הממשלה בנימין נתניהו שוחח היום (ו') בטלפון עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין ודן עמו במצב בסוריה לנוכח כוונת ארצות הברית להסיג את כוחותיה מהמדינה. פוטין ונתניהו הדגישו את הצורך לחזק את שיתוף הפעולה בערוצים הצבאיים והדיפלומטיים. כמו כן הבהירו את הצורך להביס את הטרור ולהתקדם לפתרון מדיני בסוריה.
במוסקבה ציינו כי נתניהו היה זה שיזם את שיחת הטלפון, שבה נדונו גם נושאים בילטרליים בין ישראל לרוסיה. עוד נמסר כי נתניהו הביע בפני הנשיא הרוסי תנחומים על אסון פיצוץ הגז בבניין בעיר מגניטוגורסק שבמערב סיביר, שבו נספו 39 בני אדם.
מלשכת נתניהו נמסר כי "השניים דנו במצב בסוריה ובהתפתחויות האחרונות וסיכמו על המשך התיאום הביטחוני בין הצבאות. ראש הממשלה אמר שישראל נחושה להמשיך במאמציה למנוע מאיראן להתבסס צבאית בסוריה".
זו השיחה הראשונה בין שני המנהיגים לאחר הודעת טראמפ על הנסיגה האמריקנית מסוריה, וכן הראשונה מאז התקיפה הישראלית האחרונה - והנרחבת - שיוחסה לישראל בסוריה ואשר זכתה לגינוי חריף מצד רוסיה. לטענת מוסקבה, התקיפה סיכנה מטוסים אזרחיים והיוותה הפרה של ריבונות סוריה והדין הבינלאומי.
שגרירות רוסיה בישראל צייצה בחשבון הטוויטר שלה כי פוטין הדגיש את חשיבותה של החלטה 1701 של מועצת הביטחון של האו"ם בעקבות מלחמת לבנון השנייה. "הנשיא חזר על נחיצות שיתוף הפעולה עם יוניפי"ל וקרא לשמור על הגבול שהוסכם בין ישראל ללבנון", כתבו הרוסים וציינו כי שני המנהיגים סיכמו לקדם את ההכנות לפגישה בארבע עיניים שתיערך בהקדם.
התיאום הביטחוני בין ישראל לרוסיה ביחס לסוריה נקלע למשבר לפני קרוב לארבעה חודשים, כאשר מערכות ההגנה הסוריות הפילו בטעות מטוס איליושין 20 ועליו 14 אנשי צוות בעקבות תקיפה שיוחסה לצה"ל. רוסיה האשימה את ישראל באירוע החריג, ובעקבותיו העבירה סוללות S-300 לסוריה. הנשיא פוטין אמר לנתניהו לאחר מכן כי "הצעד נועד כדי להגן על הצבא הרוסי". בחודש שעבר הגיעה לרוסיה משלחת צבאית ישראלית בראשות ראש אגף המבצעים, אלוף אהרון חליוה. הרוסים דרשו מישראל נתונים מדויקים על מיקומה המדויק של המטרה שתותקף והרבה זמן מראש. ישראל לא הסכימה לדרישות הללו, אך הדיאלוג בין הצדדים נמשך. צה"ל אמר בעקבות המפגש בין המשלחות הצבאיות כי הושגו הבנות וסוכם על המשך עבודה משותפת.
ביום שלישי נועד נתניהו עם מזכיר המדינה האמריקני מייק פומפאו בברזיל. מבלי להתייחס ישירות לתקיפה שיוחסה לישראל בסוריה, הודה נתניהו לפומפאו על התמיכה שלו ושל הנשיא דונלד טראמפ ב"מאמצי ההגנה העצמית שלנו נגד סוריה וחיזבאללה ממש בימים האחרונים". לפני הפגישה אמר נתניהו כי הוא שמח להיפגש עם פומפאו, שאותו הגדיר "ידידנו הטוב", בפעם השנייה בתוך חודש. לאחר הפגישה בין האישים אמר גורם מדיני כי נתניהו הציג בפני פומפאו שמונה בקשות, שכולן התקבלו למעט המחלוקת שעדיין מתנהלת על עסקת המכירה של מטוסי ה-F-16 מישראל לקרואטיה. "ישראל קיבלה כמעט את כל מה שביקשה", אמר. לדברי הגורם, ראש הממשלה יצא מהפגישה בתחושה שיש לישראל השפעה בתחומים מסוימים, וכי יחד עם ארה"ב מקדמות שתיהן רעיונות שונים בנוגע לסוריה.