שתף קטע נבחר

 

ירידה דרסטית במספר המבקרים הישראלים באושוויץ

על רקע חוק השואה, שהוביל למשבר ביחסים עם פולין, נרשמה ב-2018 צניחה של 21% במספר התיירים הישראלים במחנה ההשמדה. מספר התיירים הכולל דווקא עלה

מספר הישראלים שביקרו במחנה ההשמדה אושוויץ בירקנאו בפולין ירד ב-2018 ב-21 אחוזים בהשוואה ל-2017, ועמד על 65 אלף מבקרים לעומת 83 אלף. כך עולה מנתונים שפירסם מוזיאון אושוויץ. הירידה בכמות המבקרים מישראל חלה ברקע חוק השואה שגרם למשבר בין ורשה לירושלים.

 

הירידה במספר המבקרים הישראלים באתר חלה דווקא ברקע זינוק במספר התיירים מישראל שהגיעו לפולין: 250 אלף ב-2018 לעומת 139 אלף ב-2017. במוזיאון הדגישו כי עיקר הירידה חלה בקרב יחידים ולא בקרב קבוצות מאורגנות.

מחנה ההשמדה אושוויץ-בירקנאו (צילום: AP) (צילום: AP)
מחנה ההשמדה אושוויץ-בירקנאו(צילום: AP)

 

אישור חוק השואה בסנאט הפולני    (צילום: רויטרס)

אישור חוק השואה בסנאט הפולני    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ברקע צמצום התיירים מישראל, נרשם באושוויץ מספר שיא של מבקרים בשנה החולפת, כשיותר משני מיליון בני אדם פקדו את האתר.

 

"שיעור כזה גבוה של אנשים שבוחרים ללמוד על ההיסטוריה של אושוויץ בקבוצות מאורגנות הוא בעל חשיבות גדולה. זו הדרך הטובה ביותר, שלא רק מספקת ידע מעמיק והבנה, אלא גם מאפשרת למבקרים לפתוח בדיאלוג ולשאול שאלות במגוון נושאים שנוגעים לתקופה הטראגית הזו", אמר דוקטור פיוטר צ'ווינסקי מנהל מוזיאון אושוויץ והוסיף: "שום טופס מודפס וציוד אלקטרוני לא יכולים להחליף את האינטראקציה האנושית במהלך הביקור, שהוא קשה גם מבחינה רגשית וגם מבחינת כמות המידע".

מצעד החיים במחנה אושוויץ (צילום: יוסי זליגר)
ירידה של 21 אחוזים. מבקרים ישראלים באושוויץ(צילום: יוסי זליגר)

חוק השואה, שעורר סערה עולמית, קובע כי מי שיטען שלפולין כמדינה, או לאומה הפולנית, אחריות לפשעים שבוצעו על-ידי הנאצים בשואה, יעבור עבירה פלילית שעונשה עד שלוש שנות מאסר. בעקבות החקיקה נקלעו יחסי פולין וישראל למשבר חריף. בשל לחץ שהופעל על הפולנים מצד ארצות הברית ומדינות נוספות לרכך את החוק, הוחלט לתקנו ולבטל את המרכיב הפלילי, עונש מאסר.

 

10 המדינות שאזרחיהן פוקדים את המוזיאון בכמות הגדולה ביותר הן פולין (405 אלף בשנה), בריטניה (281 אלף), ארה"ב (136 אלף), איטליה (116 אלף), ספרד (95 אלף), גרמניה (76 אלף), צרפת (69 אלף), ישראל (65 אלף), צ'כיה (45 אלף) ושבדיה (42 אלף). בשנת 2018 מספר המבקרים מפורטוגל עלה משמעותית ב-36 אחוזים. עם זאת, מספר המבקרים מסין ירד ב-23 אחוזים ומספר המבקרים מפולין ירד ב-19 אחוזים.

 

מוזיאון אושוויץ התחזק מאוד ברשתות החברתיות עם מעל ל-275 אלף עוקבים בטוויטר, יותר מ-265 אלף עוקבים בפייסבוק, 44 אלף באינסטגרם ויותר מ-27 אלף כניסות לאתר האינטרנט של המוזיאון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יוסי זליגר
מצעד החיים באושוויץ
צילום: יוסי זליגר
מומלצים