שתף קטע נבחר

החוקרים הצעירים שחושבים מחוץ לקופסה

"הגעתי למעבדה לביולוגיה, נכנסתי והתלהבתי מהכל. הסבירו לי קצת מה האופציות שלנו למחקר, ומיד ידעתי שלשם אני רוצה להגיע". בני נוער שחוקרים במעבדות באוניברסיטה מספרים על החוויה

 

בשיתוף מרכז מדעני העתיד לקידום תלמידים מחוננים ומצטיינים

 

 

"הפרויקט שלי מתמקד בתהליך ההכנה של דיו נחושת ובפיתוח שיטה חדשה שמבוססת על פירוק של קומפלקסים, יצירת ננו חלקיקי נחושת", מספר הלל שוחט.

 

לרגל תקופת ההרשמה לתוכניות מרכז מדעני העתיד - אלפא, אידיאה ואודיסיאה, שתסתיים ביום שלישי הקרוב (15 בינואר), יצאנו לראות מה בני הנוער מתכנית אלפא, האוניברסיטה העברית, של מרכז מדעני העתיד עושים במעבדות.

 

"אני בעצם לוכדת אנזימים", מספרת נעם בן מלך. "אני לוכדת אותם בתוך חומר שקוראים לו ארוג'ל, וכשלוכדים את האנזימים בתוך הארוג'ל זה גורם לאנזימים לעבוד יותר טוב".

 

"המחקר שאני ביצעתי התעסק במוטציה גנטית שגורמת לסרטן בגזע המוח אצל ילדים", אומר ניר ארבל.

 

חזית המדע

ד"ר נועה סרי, מנהלת מרכז המעבדות למדעים ע"ש בלמונטה, אומרת: "תכנית אלפא היא תכנית לתלמידים מצטיינים ומחוננים שמגיעים אלינו לבצע מחקר בתוך מעבדות מחקר באוניברסיטה העברית.

 

"מדובר בנושאים שנחקרים כיום באוניברסיטה העברית, נושאים מחזית המחקר, חזית המדע. הסטודנטים משתלבים בתוך מעבדת מחקר פעילה".

 

קראו כתבות נוספות בנושא

 

"תמיד התעניינתי במקצועות של כימיה ומדעים בכללי וכשקיבלתי את השיבוץ למעבדה הגעתי לכאן", מספר שוחט.

 

"הגעתי למעבדה לביולוגיה, נכנסתי וכבר התלהבתי מהכל", אומר ארבל. "הסבירו לי קצת מה האופציות שלנו למחקר ומיד כשסיפרו לי ידעתי שלשם אני רוצה ללכת".

 

"זה היופי בתוכנית", אומרת  בן מלך, "שבעצם הם באים לבתי ספר ומציגים את עצמם ואלה שאוהבים מדעים וחושבים שהם יכולים להיות טובים בזה באים ומנסים".

 

ומה אומרים הדוקטורנטים? "לעבוד עם בני נוער זה מאתגר", אומר ניר גנונין, מנחה בתכנית אלפא, דוקטורנט במעבדה של פרופ' דוד אבניר, המכון לכימיה. "הם לא מכירים עדיין את כל הרקע התיאורטי אבל יש להם מוטיבציה מעל כל מה שאני מכיר בעולם האקדמי ולכן זו גם עבודה כיפית מאוד".

 

"אני חושב שהצעירים האלו מראש ידעו לאן הם נכנסים, ידעו שהם צריכים להתכונן, ידעו שהם צריכים לקרוא", אומר בנימין קפה, מנחה בתכנית אלפא, דוקטורנט במעבדה של פרופ' ערן משורר, הפקולטה למדעי החיים

 

"מדובר בחבר'ה מחוננים וישר קלטנו שמדובר פה על תלמידים ברמה אחרת ממה שציפינו", אומר יוסף פארג', מנחה בתכנית אלפא, דוקטורנט במעבדה של פרופ' מגדסי, המכון לכימיה. "אני חושב שכל מי שיש לו ידע ומוכן לחשוב מחוץ לקופסה זו אחלה חממה בשבילו, ללא תלות בגיל".

 

בשיתוף מרכז מדעני העתיד לקידום תלמידים מחוננים ומצטיינים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים