שתף קטע נבחר
 

2 נקודות קטנות: כדור הארץ והירח מ-114 מיליון ק"מ

בתמונה, שצילמה החללית אוזיריס-רקס - החוקרת את האסטרואיד בנו, ניתן לראות את כדור הארץ ומימינו הירח

 

כדור הארץ והירח בצד שמאל למטה (צילום: NASA/Goddard/University of Arizona/Lockheed Martin Space)
כדור הארץ והירח בצד שמאל למטה. מימין למעלה - האסטרואיד בנו(צילום: NASA/Goddard/University of Arizona/Lockheed Martin Space)

 

סוכנות החלל האמריקנית נאס"א פרסמה השבוע תמונה, שצילמה החללית אוזיריס-רקס (OSIRIS-REx), שהגיעה בחודש שעבר לאסטרואיד בֶּנוּ, שעלול לפגוע בסבירות נמוכה מאוד בכדור הארץ בשנת 2135. בתמונה נראים כדור הארץ ולידו הירח. בצד הימני של התמונה נראה האסטרואיד.

 

על-פי נאס"א, הירח וכדור הארץ צולמו ב-19 בדצמבר ממרחק של 114 מיליון ק"מ. בסוכנות החלל האמריקנית הוסיפו כי התמונה צולמה במרחק של 43 ק"מ מהאסטרואיד ולכן הוא נראה יחסית גדול בצד הימני העליון של התמונה.

 

המשימה לחקר האסטרואיד

המשימה לחקר האסטרואיד

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

האסטרואיד בֶּנוּ (Bennu) הוא גרם שמימי מעניין מאוד. הוא נוצר ככל הנראה בראשית ימיה של מערכת השמש, וייתכן שהוא משמר בקרבו רמזים להרכב חומרי הבניין של כוכבי הלכת. הוא עשיר בפחמן ועשוי להכיל מולקולות שאיפשרו את התפתחות החיים על פני כדור הארץ, ואולי גם במקומות אחרים. חוקרים סבורים שהוא מכיל גם מתכות יקרות ערך, כמו פלטינה, שהופכות להיות חשובות יותר ויותר בתעשיית האלקטרוניקה.

 

בשבוע שעבר נכנסה החללית למסלול סביב גרם השמיים הקטן - שקוטרו כ-500 מטר בלבד. אוזיריס-רקס רשמה בכך שיא כחללית שמקיפה את גרם השמיים הקטן ביותר אי פעם. החללית סובבת את האסטרואיד במרחק של כ-1.6 קילומטר. מטרתה העיקרית היא להחזיר לכדור הארץ דגימות מהאסטרואיד ולשוב לכדור הארץ בשנת 2023.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: NASA/Goddard/University of Arizona/Lockheed Martin Space
כדור הארץ ומימינו הירח
צילום: NASA/Goddard/University of Arizona/Lockheed Martin Space
מומלצים