רגע לפני הגמר הגדול: מסקנות מתחרות "השולחן המשפחתי של המדינה"
בישלנו איתם, צחקנו ולמדנו דברים חדשים מאופן הפעולה שלהם וטעמנו מנות נפלאות - רגע לפני הגמר הגדול של "השולחן המשפחתי של המדינה", צוות חיים בריאים של אסם מביא את המסקנות מעוד עונה מוצלחת של התחרות שכבשה את המטבח, רגע לפני הגמר שישודר כאן היום ב-15:00
בשיתוף אסם
16 משפחות נרגשות התייצבו במטבח המיוחד שהוקם באולפני y-productions, בית ההפקה מקבוצת ידיעות אחרונות בתחילת תחרות "השולחן המשפחתי של המדינה", מיזם המשותף ל-ynet, "ידיעות אחרונות" ואסם, במטרה להראות לכולם שמשפחות יכולות לעבוד יחד במטבח ולהוציא תחת ידיהן מנות נפלאות וטעימות, ולא פחות חשוב - בריאות.
מטרת התחרות - המתקיימת במסגרת פעילות "שולחן משפחתי" המתקיימת זו השנה החמישית - היא להראות מי המשפחה שמבשלת הכי בריא, מי זו שמצליחה שהאוכל יהיה גם מאוד טעים, אצל מי ההורים והילדים שותפים מלאים בהכנת האוכל, ואילו מנות חדשות יצליחו לרגש - וכמובן, איך עושים זאת נכון – במטבח.
את מהלך הדרך אל הפרסים - הראשון: מטבח בשווי 50 אלף שקל מתנת SAMGAL KITCHENS, והשני: 5,000 שקלים לרכישת מוצרי אסם ברשת שופרסל - מלוות שלוש חברות "צוות חיים בריאים" של אסם: השפית איילת הירשמן היועצת המשפחתית סיגל קפלן ואורלי פיינה, דיאטנית קלינית ומנהלת תחום התזונה בחברת אסם.
חברות הצוות בחנו את תהליך הכנת המנות, טעמו מהאוכל, ונתננו, כל אחת, ציון לפי תחום מומחיותה: הירשמן על טיב המנה, פיינה על האיכות התזונתית של מרכיביה וקפלן על שיתוף הפעולה והעבודה המשפחתית. במקביל ומתוך ההתבוננות במשפחות המתחרות, הן העניקו לכולנו טיפים כיצד להפוך את ארוחת הערב המשפחתית ואת הכנתה לאירוע שבו כל בני המשפחה משתתפים.
אז רגע לפני שעוד עונה מרגשת ומוצלחת מגיעה לסיומה בגמר הגדול שישודר כאן ב-ynet בשעה 15:00, בדקנו עם צוות חיים בריאים של אסם מה המסקנות מהעונה הנוכחית וביקשנו טיפים כדי שכל משפחה תוכל לעשות את השינוי ולהיות משפחה של "השולחן המשפחתי של המדינה".
אז מה היה לנו בעונה השנייה של "השולחן המשפחתי של המדינה"?
בפאנל מיוחד שנערך באולפן ynet לסיכום העונה השנייה של "השולחן המשפחתי של המדינה", סיפרו חברות צוות חיים בריאים של אסם, שהן גילו שאין סף גיל שבו אפשר להתחיל לעבוד במטבח, ויותר מזה, "ילדים ישראלים יודעים לבשל", אומרת איילת הירשמן בגאווה. הן גם גילו שאפייה הפכה לחלק חשוב בתפריט - מה שמעיד על כך שלא מסתפקים בקנייה, אלא נכנסים לעובי הבצק עם קמחים בריאים יותר, עם תוצרים שבוחנים מראש כדי לדעת ממה הם מורכבים, והכל כדי לייצר מזון בריא יותר לכל המשפחה.
העבודה המשותפת מובילה לדרך חדשה, כזו שמאפשרת אכילה טובה יותר, ההתעסקות עם האוכל, הלמידה תוך כדי בישול, המגוון הקולינרי שנכנס למטבח המשפחתי, האומץ לנסות ולהכין דברים חדשים - כל אלו משנים לטובה את התזונה, מסבירות אורלי פיינה וסיגל קפלן. אחת ההפתעות הגדולות, הן מספרות, הייתה נשנושי כרובית וברוקולי שצצו להם על הסט, מי היה מאמין שילדים ינשנשו בריאות כזו מרצון?
בתום עונה שנייה אין ספק שהרמה עלתה, מכל הבחינות, הן אומרות - יותר טעמים מונגשים לילדים, יש יותר דגש על תזונה בריאה, על שיתוף של כולם, על ההבנה ממה האוכל מורכב ובשורה התחתונה, המשפחות, לאל ספק, רוצות להיות מודעות יותר למה שהן אוכלות.
ולסיום, כמה טיפים מהמומחיות - ארוחה משפחתית היא בעלת חשיבות אדירה, אומרת הירשמן, זה מוכח. לכן, גם אם יש לכם רק פעם אחת בשבוע, תעשו את זה. אם קשה להיות ספונטניים, תקבעו ביומן תאריך ושעה, תודיעו לכולם שבאותו יום כולם מתאספים במטבח ומבשלים ביחד את ארוחת הערב. זה עובד לטובת כולם, ובשלב מסוים כבר לא תצטרכו לקבוע מראש, זה יבוא לבד עם ההנאה.
למטבח אפשר להיכנס בכל גיל, מצטרפת פיינה לטיפים, אל תפחדו להיכנס ביחד עם הילדים למטבח, ויותר מזה, לכו איתם לקניות משותפות. תחליטו יחד מראש מה אוכלים, תכינו רשימה מסודרת, תשתפו את הילדים בכל התהליך, תבדקו מה הם אוהבים, תנו להם לקבוע מה המשפחה תאכל ותלמדו אותם מה זו אחריות, אתם תראו שאחר-כך, במטבח, הם ישמחו לעזור, אולי אפילו יתפסו פיקוד וילמדו לא רק לשתף ולהיות משפחה, אלא גם יחזקו את הביטחון העצמי וילמדו גם שארוחת ערב זה הרבה יותר מאוכל.
וטיפ אחרון וחשוב של קפלן - הורים, תתפנו לפעילות המשותפת הזו. זה לא סוד שהרבה הורים מגיעים לערב מותשים מיום ארוך ורוצים "לתקתק" את ארוחת הערב, מקלחות, פיג'מה ולמיטה. אבל לבילוי המשפחתי יש ערך כל כך חשוב, שצריך להתפנות לזה, אפילו רק פעם אחת בשבוע, תחשבו על זה כמו על חוג משפחתי משותף. עושים את הבחירה המשותפת, מאפשרים שוויון בבחירה ובהכנה לכל בני המשפחה ועושים את זה.
בשיתוף אסם