שתף קטע נבחר
 

עוד חוזר המשבר: הפסיקה שעלולה לסבך את בית חולים הדסה

בעקבות תוכנית ההבראה שהונהגה בקרנות הפנסיה הוותיקות, קבע בית הדין האזורי לעבודה כי על הדסה לשלם 100 מיליון שקל לקרן הפנסיה של העובדים. כעת הכדור עובר לשרי האוצר והבריאות שיצטרכו למצוא פתרון למניעת קריסתו. בית החולים: "נערער על ההחלטה"

האם הדסה בדרך למשבר נוסף? נשיא בית הדין האזורי לעבודה בירושלים אייל אברהמי קבע שעל בית החולים בבירה לשלם 100 מיליון שקל לקרן הפנסיה של העובדים. הרקע הוא תוכנית ההבראה שהונהגה בקרנות הפנסיה הוותיקות, שעמדו בפני קריסה.

 

שר האוצר מתחייב: "קצבאות הפנסיה לא ייפגעו" 

חותכים בדמי הניהול: כל מה שצריך לדעת על קרנות הפנסיה המוזלות

 

צפו: המחאה על הפחתת הפנסיה מנובמבר    (צילום: אבי חי)

צפו: המחאה על הפחתת הפנסיה מנובמבר    (צילום: אבי חי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בשנת 2003 החלה המדינה בחקיקה כדי להבריא את הקרנות הוותיקות. התוכנית כללה בין היתר סיוע ממשלתי של כ-80 מיליארד שקל והגדלת הפרשות של העובדים בקרנות ומעסיקיהם. כל המעסיקים הגדילו את הפרשותיהם לקרנות ב-1.5%, אולם בהדסה בזמן כהונתו של פרופ' שלמה מור־יוסף סירבו. הסיבה: בבי"ח טענו ששיעור הפרשותיו עוד קודם לרפורמה היה גבוה משאר המעסיקים במשק, ולכן אינו חייב להגדיל את תשלומיו. בבית החולים אף הפחיתו את ההפרשות.

חייל הובל לבית החולים הדסה עין כרם עקב ניסון פיגוע (צילום: אלי מנדלבאום)
בית החולים הדסה(צילום: אלי מנדלבאום)
 

עורך הדין עמי שחר (צילום: אופיר אייב)
עורך הדין עמי שחר(צילום: אופיר אייב)

פסק הדין ניתן לאחר שנים שבהן נשמעו עדים ומומחים. בית הדין פסק שהדסה היה מחויב להגדיל את הפרשותיו לקרנות הפנסיה. הוא עמד על כך שהדסה נהנה מההפחתה שנעשתה באותה תקופה בהפרשות המעסיקים לביטוח לאומי, הפחתה שנועדה במיוחד לפיצוי המעסיקים על הגדלת הפרשותיהם לפנסיה. את הקרנות הוותיקות ייצג עו"ד עמי שחר, שותף במשרד נחום פינברג ושות'.

  

עורכי הדין שייצגו את בית החולים טענו כי לא יוכל לעמוד בנטל הכספי והוא עלול להגיע שוב לחדלות פירעון. לכן, בית הדין לעבודה החליט באופן חריג להעביר את ההחלטה לשרי האוצר והבריאות כדי להגיע להסדר שימנע את קריסת בית החולים.

  

מהדסה נמסר בתגובה: "פסק הדין פוגע בהדסה ובעובדיה. יישומו מצריך עשרות מיליוני שקלים והפסקת תשלומי פרישה לעובדים הוותיקים. השופט, שהבין את גודל רעידת האדמה, העביר את הפתרון לשרי הבריאות והאוצר. חבל שחומר הנפץ הזה לא מצא פתרונו בהסדר או בהסכם ההבראה. מטבע הדברים נערער על ההחלטה".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי מנדלבאום
בית חולים הדסה
צילום: אלי מנדלבאום
מומלצים