גונן שגב הודה והורשע בריגול לאיראן: יישלח ל-11 שנה בכלא
חצי שנה לאחר מעצרו, חתם השר לשעבר על הסדר טיעון והודה בריגול חמור לטובת איראן ובמסירת ידיעות לאויב. שגב, שריצה בעבר חמש שנות מאסר על ניסיון לייבוא 32 אלף כדורי אקסטזי, יישלח לפי ההסכמות ל-11 שנים בכלא. פרקליטו: "עבירת הבגידה הוסרה. הוא לא ניסה לסייע לאויב"
הסדר טיעון עם השר לשעבר שהואשם בריגול למען איראן: בבית המשפט המחוזי בירושלים הוצג היום (ד') הסדר טיעון עם גונן שגב. השר לשעבר, שהודה בעובדות שהוצגו בהסדר, הורשע במקום בריגול חמור ובמסירת ידיעות לאויב. על פי ההסכמות בין עורכי דינו לבין הפרקליטות, שגב יישלח ל-11 שנים בכלא.
בהודעת הפרקליטות נאמר כי במסגרת הסדר הטיעון הודה והורשע שגב בעבירות של ריגול חמור ומסירת ידיעות לאויב. הצדדים הסכימו שיעתרו במשותף לעונש של 11 שנות מאסר בפועל ומאסר על תנאי. הטיעונים לעונש יישמעו בחודש הבא. על פרטי יתר העובדות חל צו איסור פרסום.
עורך הדין משה מזור המייצג את שגב יחד עם אלי זהר, אמר: "כפי שאמרנו בתחילת הפרשה, היא הייתה ראויה לפרופורציות אחרות. הסדר הטיעון וכתב האישום המתוקן מחזירים את הפרשה לממדיה הטבעיים. כתב האישום תוקן באופן דרסטי בממד העבירות ובממד העובדות. יש רצון של הפרקליטות לשחרר עוד מידע לציבור וכשהוא ישתחרר יתברר כי שגב אכן קיים קשר עם האיראנים, אך לא כדי לסייע לאויב וזו הסיבה שעבירת הבגידה הוסרה מכתב האישום. שגב מרגיש כמו כל אדם בסיטואציה זו - לא פשוט בכלל אבל הוא מתמודד".
בפרקליטות ציינו כי "לאחר גזר הדין נפרסם מידע נוסף על העובדות, מבלי לפגוע באינטרסים ביטחוניים עליהם קיים צו איסור פרסום. העבירות מדברות בעד עצמן. גונן הוא אדם מבוגר שירצה 11 שנים, שזה לא פרק זמן קצר".
בחודש יוני הותר לפרסום כי השר לשעבר שגב הואשם בריגול למען איראן נגד ישראל. אז, בהודעה משותפת למשטרה ולשב"כ, נמסר כי שגב נעצר חודש לפני כן בחשד לביצוע עבירות של סיוע לאויב במלחמה ובריגול נגד מדינת ישראל. בתום החקירה הגישה פרקליטות מחוז ירושלים לבית המשפט המחוזי בעיר כתב אישום נגד שגב בגין עבירות אלו וכן בגין ריבוי עבירות של מסירת ידיעה לאויב. כתב האישום אושר על ידי היועץ המשפטי לממשלה ופרקליט המדינה.
לפי הודעת השב"כ אז, "שגב, שבשנים האחרונות התגורר בניגריה, הגיע לגינאה המשוונית במהלך חודש מאי 2018. שגב הועבר לישראל על פי בקשת משטרת ישראל, לאחר שגינאה המשוונית סירבה להתיר את כניסתו לשטחה על רקע עברו הפלילי. שגב נעצר לחקירת השב"כ והמשטרה מיד עם הגעתו לישראל, לאחר שנאסף מידע שהצביע על חשד כי שגב מקיים קשרים עם גורמי המודיעין האיראני ומסייע להם בפעילותם נגד מדינת ישראל".
עוד נמסר בהודעה כי "בחקירה בשב"כ ובמשטרה התברר כי שגב גויס ופעל כסוכן מטעם המודיעין האיראני. החקירה העלתה כי בשנת 2012 נוצר קשר בין שגב לבין גורמים מהשגרירות האיראנית בניגריה, ובהמשך אף הגיע פעמיים למפגשים באיראן עם מפעיליו, תוך שזהותם כאנשי מודיעין הייתה ברורה לו. החקירה העלתה כי שגב נפגש עם מפעיליו האיראנים ברחבי העולם, בבתי מלון ובדירות אשר להערכתו משמשות לפעילות חשאית איראנית. שגב אף קיבל מערכת תקשורת חשאית להצפנת המסרים בינו לבין מפעיליו".
בהודעת השב"כ והמשטרה צוין כי "בחקירה התברר כי שגב העביר למפעיליו מידע הקשור למשק האנרגיה, לאתרים ביטחוניים בישראל, למבנים ולבעלי תפקידים בגופים מדיניים וביטחוניים, ועוד. כדי לעמוד במשימות שקיבל ממפעיליו האיראניים קיים שגב קשרים עם אזרחים ישראליים הקשורים לתחום האבטחה, ביטחון ויחסי החוץ של ישראל. שגב פעל כדי לקשר חלק מהאזרחים הישראלים לגורמי המודיעין האיראני, תוך שהוא מנסה לשטות בהם ולהציג את הגורמים האיראניים כגורמים עסקיים תמימים".
בשנת 2005 גזר בית המשפט המחוזי בתל אביב חמש שנות מאסר על שגב, שהורשע בהסדר טיעון בעבירות של ניסיון לייבא לישראל 32 אלף כדורי אקסטזי, זיוף הדרכון הדיפלומטי שלו ושימוש בו בשתי הזדמנויות.