שתף קטע נבחר

 

חמינאי נגד הממשל האמריקני: "אידיוטים ממדרגה ראשונה"

בהתבטאות נדירה הודה המנהיג העליון של איראן כי "הסנקציות האמריקניות מפעילות לחץ על המדינה ועל העם". הוא השתלח בבכירי הממשל האמריקני וגם שיגר איום: "תבוסת ארה"ב תהיה חסרת תקדים"

דונלד טראמפ ועלי חמינאי (צילום: רויטרס)
"בכירי הממשל - אידיוטים ממדרגה ראשונה". טראמפ וחמינאי(צילום: רויטרס)

המנהיג העליון של איראן, עלי חמינאי, הודה היום (יום רביעי) כי "הסנקציות האמריקניות מפעילות לחץ על המדינה ועל העם". בדברים שנכתבו באתר האינטרנט הרשמי שלו, הוסיף חמינאי כי "האמריקנים אומרים בשמחה כי הסנקציות הן חסרות תקדים בהיסטוריה. נכון, הן חסרות תקדים, ותבוסת ארצות הברית תהיה גם חסרת תקדים".

 

חמינאי גם השתלח בממשל האמריקני, וכינה את בכירי הממשל "אידיוטים ממדרגה ראשונה". לדבריו, "חלק מאנשי הממשל האמריקני מעמידים פני משוגעים. אני לא מסכים עם זה כמובן, הם אידיוטים ממדרגה ראשונה".

 

טראמפ: "מוכן להיפגש עם האיראנים"    (צילום: רויטרס)

טראמפ: "מוכן להיפגש עם האיראנים"    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בשבוע שעבר טען סגן שר החוץ האיראני, אמיר חוסיין זמאניניה, כי למרות הסנקציות האמריקניות עדיין יש מדינות שמעוניינות לקנות נפט מטהרן. הבכיר האיראני סירב לנדב פרטים נוספים על זהותן של המדינות, אך ציין כי "גם עם הלחץ האמריקני על ענף הנפט באיראן, שיעור הקונים הפוטנציאליים צמח באופן משמעותי בעיקר בגלל השוק התחרותי והמרדף אחר הרווחים". 

 

משרד הנפט האיראני מסר כי המדינות שארה"ב כן אישרה להן לרכוש נפט מאיראן, בהן סין, הודו, יפן ודרום קוריאה, לא מוכנות לרכוש אפילו חבית נפט אחת מטהרן.

 

שורת המגבלות על תעשיית הנפט באיראן שהטיל נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ נועדה להפעלת לחץ שימנע בסופו של דבר את המשך פיתוח הטילים ותוכנית הגרעין. עם זאת, מדינות האיחוד האירופי אמרו כי הן יישארו בהסכם הגרעין למרות פרישתה של ארה"ב.

 

איראן קראה למדינות האירופיות להקים מנגנון כלכלי שיוכל לשמש להעברת התשלומים עבור מכירת הנפט, וזמאניניה אמר כי הוא מקווה שהדבר יעזור למרות השפעתה של ארה"ב על כל פעולה אירופית.

ייצור נפט במפרץ הפרסי (צילום: רויטרס)
"למרות הסנקציות - יש עוד רוכשים פוטנציאליים". איראן(צילום: רויטרס)

המשבר הכלכלי באיראן, שהחל עוד לפני הפרישה האמריקנית מהסכם הגרעין והחזרת הסנקציות, הלך והחריף בחודשים האחרונים. ערך המטבע המקומי, הריאל, צנח והגיע לשפל של 145 אלף ריאל לדולר. לפני שנה היה היחס 40,500 ריאל לדולר אחד. הכאוס הכלכלי גרם בסוף 2017 להפגנות גדולות – וחריגות – נגד המשטר. גל המחאה הנדיר הסתיים בכמעט 5,000 עצורים ולפחות 25 הרוגים. מעת לעת עדיין מתקיימות הפגנות, בהיקף קטן.

 

לפני כחודשיים אמר נשיא איראן חסן רוחאני שהרפובליקה האיסלאמית נמצאת במצב של "מלחמה כלכלית". באוגוסט, באישור המנהיג העליון עלי חמינאי, הוקמו באיראן בתי משפט מיוחדים לעבירות כלכליות. עד כה הם גזרו לפחות שבעה עונשי מוות. חלק מהמשפטים הועברו בשידור חי, למען יראו וייראו.

 

כדי להתמודד עם הסנקציות האמריקניות אסר שר המסחר האיראני, מוחמד שעריתמדארי, על ייבוא 1,339 מוצרים שאותם ניתן להחליף במוצרים שמיוצרים באיראן. בין השאר נאסר ייבוא של מוצרי טקסטיל, הנעלה, מכשירי חשמל ביתיים ורהיטים. בצו של הממשלה נכתב כי איראן חוזרת לניהול "כלכלת התנגדות", שנועדה לשמור על יתרות מטבע החוץ.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
חמינאי וטראמפ
צילום: רויטרס
מומלצים