מנזר השתקנים של בחירות 2019: האזינו לפודקאסט הפוליטי של ynet
אם אף אחד לא מאמין לסקרים - למה אנחנו כל הזמן מתעסקים בהם? למה הפוליטיקאים שלנו כל כך אוהבים לשתוק, ומי עלול לדבר במקומם? "סופרים קולות" - הפודקאסט הפוליטי של ynet, עם אטילה שומפלבי ומורן אזולאי
על מה דיברנו ומתי?
מגפת הסקרים - 0:42
שתיקת הפוליטיקאים - 4:09
התערבות זרה - 6:18
עוד שבוע סוער בדרך הארוכה אל בחירות 2019 - ועוד פרק בפודקאסט הפוליטי של ynet. והפעם: למה, למרות האמינות הנשחקת, הפכנו מכורים כל כך לסקרים? עד כמה הפוליטיקאים שלנו ניזונים מהם ונסמכים עליהם? האם הסקרים מכתיבים את המציאות בשטח, ואם כן - איך זה משקף את המפה הפוליטית האמיתית?
אפשרות אחת ל"מגפת הסקרת" הזו היא שעריכת סקרים הפכה פשוטה יותר בימינו. "הכול מתנהל באינטרנט, פחות עונים לטלפונים, ועל הדרך גם הוזל ביצוע הסקר - מה שמאפשר לבצע יותר ויותר סקרים בזמן נתון, ולכן אז אנחנו מקבלים הצפה", מסביר לנו מנחם לזר, מנכ"ל פאנל פוליטיקס.
ומעבר לכך, חשוב לזכור: הרבה אנשים ומגזרים לא לוקחים חלק בסקרים - ולכן הם פחות משקפים את המציאות. מה שבטוח, עדיף להיות זהירים ומתונים. בסופו של דבר, אנחנו הרי לא יודעים איך תיראה המפה הפוליטית הזו, ובינתיים הציבור נדרש לענות על שאלות היפותטיות. בשתי מערכות הבחירות האחרונות, הפוליטיקאים מצאו תשובה לכל שאלה: לא עונים על שאלות היפותטיות. אולי הגיע הזמן שגם הציבור יפסיק.
ועוד ב"סופרים קולות" השבוע - מנזר השתקנים של בחירות 2019. איך הגענו למצב שבו הפוליטיקה הטובה ביותר היא זו ששותקת? כרגע, עושה רושם שזה מדבר אל הציבור. בני גנץ הוביל את הטרנד הנוכחי, ובינתיים גם נפתלי בנט ומשה (בוגי) יעלון הצטרפו אליו. בשורה התחתונה - רוב הפוליטיקאים כרגע לא אומרים מה האג'נדה שלהם.
הם חוששים, כי כשהם מדברים הרבה - הם חשופים, שקופים, ועמדותיהם עומדות למבחן יום-יום, שעה-שעה. ואולי אלה בכלל בחירות של ריאליטי: בלי מפלגות, בלי ליכוד, עבודה, בית יהודי - רק מתמודדים. אבל אם השתיקות האלה משעשעות אתכם, כדאי לזכור גם מה עלול להיות המחיר: כי לתוך הוואקום הזה, לתוך השקט הזה, יכולות להיכנס מדינות זרות שיציפו אותנו בדיסאינפורמציה. אם הפוליטיקאים שלנו לא מדברים, אולי מישהו אחר ידבר במקומם.