אוני' חיפה תעניק פטור מדמי הרשמה ללוחמים
באוניברסיטת חיפה אמרו כי ההחלטה החדשה, שתקפה לכלל התארים, היא לגבי חיילים וחיילות שהשתחררו עם תעודת לוחם או עם תעודת שחרור במעמד "זהב". ועוד בחדשות האקדמיה: האיחוד האירופי יעביר 400 מיליון אירו לקונסורציום שבו שותף הטכניון וכנס בנושא אנרגיה באוניברסיטת ת"א
מחווה ללוחמי ולוחמות צה"ל: החל משנת הלימודים הבאה (תש"פ) חיילים משוחררים בעלי תעודת לוחם יהיו זכאיים לפטור מדמי הרשמה לכלל התארים באוניברסיטת חיפה, לאחר שיממשו את קבלתם ללימודים באוניברסיטה.
באוניברסיטת חיפה, שקיבלה לאחרונה את אות ההוקרה של מגן המילואים, אמרו כי ההחלטה החדשה, שתקפה לכלל התארים, היא לגבי חיילים וחיילות שהשתחררו עם תעודת לוחם או עם תעודת שחרור במעמד "זהב", כלומר שירות של לפחות 75% מהשירות כלוחם, ועל פי המדיניות החדשה מועמדים אלה יקבלו זיכוי של דמי ההרשמה לחשבון שכר הלימוד שלהם ברגע שיממשו את קבלתם לאוניברסיטה.
גם המשוחררים הוותיקים יותר, כאלה שהשתחררו לפני שנת 2008 אז החלו להנפיק את תעודות הלוחם, יוכלו לזכות בהטבה. על פי אתר אוניברסיטת חיפה דמי ההרשמה לנרשמים לשנה"ל תש"פ עומדים על 419 שקל. עלות טופס הרשמה היא 45 שקל. באוניברסיטת חיפה הוסיפו כי פרטים נוספים על ההטבה ניתן לקבל באתר ההרשמה של האוניברסיטה.
באוניברסיטת חיפה אמרו כי מהלך זה מצטרף לשורה ארוכה של צעדים, שבאים להקל על קהילת המשרתים וחיילי המילואים, כולל להכרה של האוניברסיטה בשירות מילואים ארוך כפעילות חברתית המזכה בנקודות זכות אקדמיות.
400 מיליון אירו לקונסורציום שבו שותף הטכניון
האיחוד האירופי יקציב כ-400 מיליון יורו לקונסורציום MOBiLus שבו שותף הטכניון, זאת בעקבות זכיית הקונסורציום בקול הקורא שהוציא האיחוד האירופי.
MOBiLus הוא קיצור של "ניידות לטובת מרחבים עירוניים ראויים למגורים", ומטרת הקונסורציום לחולל מהפכה בניידות העירונית באירופה ומחוצה לה באמצעות הטמעה של חדשנות טכנולוגית בניידות עירונית בת קיימא. הוא יפותח ויוטמע ב-13 ערים חכמות ובהן תל אביב.
מטעם הטכניון מוביל את המיזם פרופ' אמנון פרנקל מהפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים יחד עם מנהל יחידת קידום המחקר בטכניון דוד שם טוב. לטובת קידום הפרויקט נרתמו גם חברי סגל נוספים מהפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים, מהפקולטה להנדסה אזרחית וסביבתית ומהפקולטה לתעשייה וניהול ע"ש דוידסון וכן מרכזי מחקר ובהם המרכז לחקר העיר והאזור, המכון לתחבורה והמעבדה למערכות אוטונומיות שיתופיות.
כנס בנושא אנרגיה באוניברסיטת תל אביב
המרכז לננו-מדע ולננוטכנולוגיה של אוניברסיטת תל אביב - בשיתוף עם אוניברסיטאות נורת'ווסטרן בשיקגו וצ'ינגואה, ביג'ין, יקיים בין הימים שני לחמישי בשבוע הבא את כנס החורף הבינלאומי הראשון שלו, שיתמקד בתחום האנרגיה, וייקרא "ננו-חומרים לאחסון ולהמרת אנרגיה".
באוניברסיטת תל אביב אמרו כי בכנס ישתתפו כ-200 חוקרים, סטודנטים ונציגי תעשייה וממשל, ביניהם מומחי אנרגיה מובילים מרחבי העולם - בין היתר מסין, מהודו, מארה"ב ומגרמניה. הכנס ייתן במה לפיתוחים חדשניים שעשויים להוביל לפתרונות במגוון תחומי אנרגיה: סוללות, תאי דלק, דלקים סינתטיים, קטליזטורים, כימיקלים והתקנים שונים לשיפור צריכת האנרגיה, ועוד. יוזמי ומארגני הכנס הם פרופ' מיכאל גוזין וד"ר בריאן רוזן מהמרכז לננו-מדע ולננוטכנולוגיה של אוניברסיטת תל אביב.
"נושא האנרגיה מהווה אתגר עצום עבור האנושות בעידן המודרני", אומר פרופ' גוזין. "כמעט כל תחום בחיינו - תחבורה, תקשורת ואפילו מזון - מושפע מעלויות האנרגיה. כך לדוגמה, התחבורה בלבד אחראית לכ-25% מכלל צריכת האנרגיה של האדם, ולכן השווקים מעודדים אותנו לעבור לכלי רכב חשמליים. חוקרים בכל העולם מחפשים ללא הרף פתרונות ברי-קיימא לאתגרי האנרגיה של ההווה והעתיד, וישראל נחשבת לחלוצה במספר תחומים בהקשר זה. הכנס שלנו יחשוף סטודנטים וחוקרים ישראלים למתרחש בעולם, ויפרוש בפני עמיתינו בעולם את הישגיה של ישראל בתחום".