שתף קטע נבחר

 

ח"כ סויד: "הסייבר המסוכן ביותר הוא על התודעה שלנו"

יו"ר שדולת הסייבר אמרה כי ישראל תוכל להתמודד עם מתקפת סייבר טכנולוגית ולהתגונן, אך כי הסכנה האמיתית היא במתקפה על התודעה שלנו וההשפעה עליה: "היא מתוחכמת הרבה יותר וקשה לשים עליה יד"

 

ח"כ רויטל סויד באולפן ynet    (צילום: ניצן דרור)

ח"כ רויטל סויד באולפן ynet    (צילום: ניצן דרור)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ברקע האזהרות מפני התערבות זרה במערכת הבחירות הקרובה, אמרה אתמול (ד') חברת הכנסת ויו"ר שדולת הסייבר בכנסת, רויטל סויד, כי מתקפה על התודעה שלנו, שאינה טכנולוגית בהכרח, מסוכנת הרבה יותר. בריאיון לאולפן ynet תיארה סויד כמה דרכים שבהן מתקפת סייבר יכולה לבוא לידי ביטוי והזהירה: "התערבות יכולה לערער את הדמוקרטיה". צפו בריאיון המלא.

 

מותר להגיד על איזו מעצמה אנחנו מדברים?

"אפשר לנחש, אבל זה יהיה יומרני לחשוב שמדובר רק על מעצמה זרה אחת שרוצה לבחוש פה. אבל אני רוצה להסביר: מתקפת סייבר, התערבות של מעצמה זרה, יכולה לבוא בשני היבטים: טכנולוגי ותודעתי.

 

"ההיבט הטכנולוגי כולל התקפה על המחשוב המרכזי, גניבת מידע ונתונים, שאיתה אני מאמינה שישראל יכולה להתמודד באמצעות מערך הסייבר. ההיבט השני מתוחכם ויותר וקשה יותר לשים עליו יד והוא ההשפעה על התודעה".

 

סויד מתארת כמה דרכים שבהן מתקפת הסייבר עלולה לבוא לידי ביטוי: "הדרך הראשונה היא על ידי פרופילים ובוטים מזויפים שעובדים אפילו במשך כמה שנים, נראים כמו פרופילים אמיתיים ומנטרים כל אחד מאיתנו. הדרך השנייה היא ליצור תסיסה בנושאים שיוצרים פילוג ומחלוקת. אנחנו יודעים למשל שבארה"ב הצליחו לארגן שתי הפגנות ענק בנושאים שנויים במחלוקת כמו הפלות, מהגרים, נשק וכן הלאה. הרעיון של המתערבים הוא לערער את הדמוקרטיה". 

יו"ר שדולת הסייבר רויטל סויד ()
יו"ר שדולת הסייבר רויטל סויד

מי יודע מה האינטרס של המעצמה הזרה? יו"ר מרצ טוענת שהעומד בראשה מתערב לטובת נתניהו.

"אתה צודק בעובדה שאתה לא יודע. אנחנו נהיה יותר זהירים, אבל אנחנו כן יכולים לראות שבארה"ב, אירופה וברזיל מנסים להטות יותר לכיוון הימין הקיצוני השמרני. המתקפה יכולה להיות גם באמצעות פרסום מיילים והחלשת המועמד", הוסיפה סויד. "תראו מה זה גרם להילרי קלינטון. אצל מקרון זה היה יום לפני הבחירות ולכן לא הספיק כל כך להשפיע. ההשפעה על התודעה והההתערבות בבחירות באמצעות הסייבר חולשת על הרבה מאוד תחומים, ובעיקר רוצה לחזק את הימין הקיצוני כי זה שפוגע בדמוקרטיה".

 

ראש השב"כ נדב ארגמון התריע ביום שני מפני התערבות של "מדינה זרה" בבחירות. כך פורסם בחברת החדשות. לדברי ארגמן, שהמידע שסיפק נפסל תחילה לפרסום אך לאחר מכן הותר, מדינה זרה מתכוונת להתערב בבחירות בישראל והיא לדבריו אכן תעשה כך. "אני לא יודע לטובת מי או לרעת מי", אמר ארגמן. "אני לא יודע בשלב זה לזהות את האינטרס הפוליטי - אבל היא תתערב ואני יודע על מה אני מדבר".

 

יממה לאחר מכן, הגיב דובר הקרמלין דמיטרי פסקוב על אזהרותיו של ארגמן ומסר: "רוסיה לא מתערבת ולא מתכוונת להתערב בבחירות בשום מדינה בעולם". בתוך כך, מבקר המדינה, השופט בדימוס יוסף שפירא, הודיע אתמול כי משרדו כבר מתכונן לערוך ביקורת שתעסוק במכלול היבטים במרחב הסייבר בקשר למערכת הבחירות הקרובה.

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס אף לנושא, ואמר כי "ישראל ערוכה לסכל התערבות קיברנטית, אנחנו ערוכים לכל תרחיש ואין מדינה שערוכה טוב יותר מאיתנו".

 

סויד מתחה אתמול ביקורת על נתניהו, לאחר שגורם בקואליציה מסר ל-ynet כי הוא ניסה לעכב הצבעה על הצעת חוק שביקשה להסדיר את פעילות התעמולה של המפלגות ברשתות החברתיות. "ראש הממשלה מעכב במתכוון קידום חוק שיסדיר את הג'ונגל הווירטואלי של תעמולת הבחירות וחשיפה מי מממן הכפשה ברשת", אמרה סויד.

 

היא הוסיפה כי "הכנו בוועדת החוקה הצעת חוק שאמורה הייתה להתמודד עם פרופילים מזויפים, בוטים, הכפשות אנונימיות ומידע שקרי שהוא בגדר השפעה בלתי הוגנת. בין היתר היינו מבינים מי מממן את הפוסטים שתומכים בראש הממשלה ומשמיצים את מתחריו. אך ראש הממשלה העדיף למנוע שקיפות של תעמולת הבחירות ברשת, והוא מנע מהחוק להתקדם ולעלות להצבעה במליאה".

 

שלשום הוגשה ליו"ר ועדת הבחירות, השופט חנן מלצר, עתירה בנושא, בדרישה להחיל את חוק הבחירות על פעילות ברשתות החברתיות כבר בקמפיין הנוכחי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יו"ר שדולת הסייבר רויטל סויד
מומלצים