שתף קטע נבחר

 

מייסדת כרטיס אדי דבורה בן דרור נפטרה בגיל 93

דבורה בן דרור הקימה את מערך תרומות האיברים והחתימה על הכרטיס לזכר בנה אהוד בן דרור שנפטר בעודו ממתין לתרומת כליה. מאז הושתלו אלפים בזכות אחרים שחתמו על הכרטיס

יוזמת הכרטיס החשוב ביותר שאולי יש בארנקכם – הלכה לעולמה: דבורה בן דרור מייסדת כרטיס תרומות האיברים אדי הלכה לעולמה בגיל 93. היא ייסדה את הכרטיס לזכרו של בנה שמת בעודו ממתין לתרומת איברים.

 

עמותת אדי נוסדה ב-30 באוקטובר 1978 על ידי דבורה ושמואל בן דרור ז"ל, לאחר שבנם אהוד נפטר זמן קצר לאחר השתלת כליה, בעקבות סיבוכים שלקה בהם בשל ההמתנה הממושכת לתרומה. בעת שעבר טיפולים רפואיים בעודו ממתיין לתרומה, שוחחו הוריו וחבריו רבות על הצורך בהעלאת המודעות להשתלות איברים.

 

כרטיס אדי. לזכר אהוד בן דרור ( ) ( )
כרטיס אדי. לזכר אהוד בן דרור

 

לחתימה על כרטיס אדי

 

בשנת 1978 הוקמה העמותה והביאה למהפך במודעות לתרומות האיברים בישראל. מאז, נתרמו אלפי איברים וחייהם של רבים ניצלו הודות להבנת החשיבות שבחתימה על כרטיס אדי. מאז הפך הכרטיס ל"שם מותג" לתרומות איברים, כשכיום משפחות רבות, לאחר שפקד אותן אסון, יוזמות בעצמן את תרומת האיברים.

 

דבורה נהגה לספר את סיפורה בפני קהל רב, בבתי כנסת, בבסיסי צה"ל, במתנ"סים ובכל מקום אפשרי, כל זאת כדי להעלות את המודעות לתרומות איברים להשתלה. אלפי מושתלים בישראל חייבים את חייהם לפעילותם של דבורה ובני המשפחה לקידום המודעות.

 

במשך השנים מאגר החתומים על אדי עבר לניהולו של המרכז הלאומי להשתלות במשרד הבריאות וכיום חתומים על אדי קרוב למיליון חותמים.

 

גם בשנותיה האחרונות, דאגה דבורה שיביאו לביתה כרטיסי אדי ומעטפות, ונהנתה להכין אותם לשליחה לחותמים החדשים. בשנת 2011 נקבע כי מחזיקי כרטיסי אדי יקבלו קדימות בתור לקבלת איבר להשתלה.

 

בן דרור שהקימה את כרטיס אדי, לא יכולה הייתה לתרום איברים בעצמה, בשל גילה המבוגר.
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים