שתף קטע נבחר

השנה נצליח

חודש ההתחלות החדשות שלנו בעיצומו. השבוע קארין אדוני בן דוד, מומחית לירידה במשקל, מחברת ספרי מתכונים ומנטורית לאורח חיים בריא מלוס אנג'לס, עם ההמלצות שלה לשינוי אמיתי ומוצלח

שנה אזרחית חדשה מלווה תמיד בהחלטות ותקוות גדולות, בתחושה שהפעם אני אעשה דברים אחרת. אנחנו יושבים עם עצמנו, מנהלים רשימות, מבטיחים לעצמנו החלטות. במקרה הטוב זה מחזיק כמה שבועות, במקרה הפחות טוב, ימים ספורים.

 

כולנו יודעים שבבסיס של כל תהליך, לבטח תהליך שדורש שינוי, עומד החוזק הפסיכולוגי שלנו, שמניע אותנו או מונע מאיתנו לפעול. "אחד הדברים המרכזיים בהם אני מתמקדת בתוכניות שלי", מסבירה אדוני, "הם שינויים התנהגותיים, ידע ומידע בתזונה זה בסיס וחשוב כאין שני לו, יחד עם זאת היכולת לשנות דפוסי התנהגות, שינויים בהרגלי חשיבה ואכילה הם אלו אשר יקבעו האם השינוי יהיה תמידי או רגעי. לכן, הפוקוס הוא לימוד של התמדה, שינוי הרגלים, לעומת שימוש במוטיבציה זמנית, כל אלו עוזרים לנו להגיע אל היעד, אל התוצאות בתהליך הירידה במשקל וחשוב מכך, שמירה עליהן."

 

אז מה נעשה אחרת השנה?

"קודם כל נבין את המעגל שבו רבים מאיתנו מתקשים בתהליך של שינוי וירידה במשקל:

 

תקוות גדולות

השלב הראשוני שבו אנחנו קמים בבוקר 2019 עם מלא אנרגיות של התחדשות וחושבים שכל מה שזה דורש, זו רק החלטה. זו התחלה ספונטנית ולא מספיק מתוכננת.

 

פספוס המועד

החלטנו שנתחיל אך פספסנו את מועד ההתחלה. לא הלכנו לחדר כושר, לא באמת התחלנו את ״הדיאטה״ בזמן, הרגשנו שפספנו את המומנטום.

 

שלב הפחד

מה יקרה אם אני לא אתחיל? אני שוב אכשל? אנחנו מרגישים תחושות אשם, הלקאה עצמית, בושה ואכזבה.

 

שלב האשמה

כל אלו מובילים לשלב הזה. לא מגיע לנו ליהנות, שברתי את ה״דיאטה״, אני לא עומדת בהבטחות אשר הבטחתי לעצמי, התחמקות מלדבר על הנושא, תירוצים שונים.

 

קושי בקבלה עצמית

הרגשה שמשהו לא בסדר אצלי, חסר לי משהו שגורם לכולם להצליח ורק אני נכשל.

 

- ()
זה אפשרי. קארין אדוני

 

אני כשלון

השלמה עם זה שאני לא מצליח והעדפה להפסיק ״לנסות״ במקום להמשיך להכשל או לא להצליח בתהליך.

בתהליך הירידה במשקל", מסבירה אדוני, "כולנו הרבה לעיתים נוטים להוריד את רוחנו, לא מתכננים נכון, מצפים שיהיה שינוי גדול מבלי שנשנה שום דבר, מציבים יעדים לא ריאלים, מפחדים מכשלון, עושים פעולות לא נכונות ולא מספיק מאמינים ביכולות שלנו לשנות. חשוב לי לציין שאין דבר כזה שאי אפשר לרדת במשקל, זה תמיד אפשרי, עם תוכנית וכלים נכונים. דיוק, שימוש בכלים הנכונים, אמונה עצמית ומעל הכל התמדה תביא אותנו לכל תוצאה רצויה בה אנחנו חושקים, מבלי לוותר על לאכול בחוץ, לצאת לחופשות, להנות מהאוכל וכל מיני תפיסות המונעות מעצמנו באמת להתחייב לתהליך של שינוי אמיתי המביא עימו שינויים עצומים וחיובים.

 

אדוני מונה 6 אמונות וצעדים שיכולים להכשיל אותנו:

 

הכל או כלום

שחור או לבן , הכל או כלום לעומת השאיפה לטוב ביותר - אם זה לא מושלם אני בוחר לא לעשות, אין אמצע, או שאני %100 בתהליך או שאני לא עושה כלום. ההבנה צריכה להיות שאני עושה את הטוב ביותר שאני יכולה, אין שלמות, ושאיפה לשם מבזבזת המון זמן ואנרגיה. %80 זה מספיק טוב בכדי להתקדם לעבר מטרות, והכי חשוב, שמירה עליהן.

 

מאמץ

המחשבה שאני אוכל לשנות, להגיע למטרות מבלי להתאמץ בדרך. לרובנו יש נטייה להאמין שהכל צריך לעבוד מבלי מאמץ וקושי, תחושה שלכולם נורא קל ורק לי קשה, במכשול או בקושי הראשון מרימים ידיים במקום זאת ההבנה שעבודה קשה היא חברי הטוב והמקדם ביותר אשר יוכל להוביל אותי לכל תוצאה שארצה, זה תלוי בנו. אם נעשה את הצעדים הנכונים והדרושים נוכל להגיע לכל יעד ומטרה.

 

פחד

האמונה שאתגרים הם מהמורה שיש להתחמק ממנה כמו ללכת לצאת למסעדות, חופשות או כל דבר שיאתגר אותנו. התמודדות מול אתגרים הינו חלק מהתהליך והדרך. מותר לחוות קושי, קשיים ואתגרים מצמיחים. יש לזכור לתת לעצמנו קרדיט על התמודדות במצבי קושי, הסתכלות על ההישגים שהשגנו והאתגרים שצלחנו.

 

מגבלות

המחשבה שאפשר לעשות שינוי מבלי לשנות כלום. בכל תהליך ובכל התמדדות בחיים ישנן מגבלות, מותר לחוות קושי, מותר לחוות עייפות, אבל צריך להמשיך ולהתמיד למרות המהמורות בדרך. גם אם יצאנו מהמסלול לזמן מה, יש להבין שזה חלק נורמלי בתהליך.

 

כשלון

כשלון היא מילה מפחידה. אף אחד מאיתנו לא רוצה להודות שהוא מפחד להכשל והרבה פעמים החשש הזה מונע מאיתנו לנסות, הפחד משתק. גישה נכונה יותר תהיה ההבנה שזה נורמלי, רצוי ובסדר להיכשל, הגדולים בעולם נכשלו וייכשלו, מי שלא נכשל הם רק אלו שלא באמת מנסים, טעויות זה דבר בלתי נמנע, לומדים וצומחים מטעויות וכשלונות

 

התמודדות

הפחד ממה שאגלה בדרך, מה אם לא אצליח, מה זה אומר עליי? האם אני לא מספיק טוב?האמת היא שבכל תהליך יש עליות וירידות, מותר לצאת מהמסלול, אפילוי רצוי, אבל אלו שמצליחים הם אלו שלא מוותרים.

 

כיצד נבנה מטרה בצורה אפקטיבית?

מטרה ברורה

החלטה ברורה. כמה אני רוצה לרדת במשקל, באיזה אופן ודרך, מה תוכנית הפעולה שלי, ברורה לא אמורפית ולא רק במחשבה.

 

מטרה מוחשית

עלי להחליט בצורה מדידה ומספרית יחד לצד הגדרת זמנים, כמובן עם הבנה שיש תמיד שינויים בדרך.

 

מטרות קטנות

נדרשת יכולת לפרק את המטרה לחלקים קטנים. כמה אני אמור לרדת מדי שבוע? האם המטרה שלי ריאלית? הבנה שלא עלינו ביום אחד ולא נרד ביום אחד. חלק חשוב מאוד בתהליך הוא הצבת יעדים ריאלים שאינם נמדדים רק במשקל, אלא כמובן בשינוי הרגלים, בנייה נכונה של שינוי דפוסי חשיבה שיובילו לתהליך בריא של ירידה במשקל. לא מחשבה שנוכל לרדת את כל המשקל שאנחנו סוחבים עלינו 20 שנים תוך חודש.

 

עזרה וכלים נכונים

לבחור בדרך של שינוי אורח חיים ודרך חיים, לא דרך של דיאטות כאסח, הרעבה או הענשה.

 

שינוי נעשה ממקום של קבלה ואהבה

מותר להרגיש לא טוב עם עצמנו, זה מובן, אך עלינו להבין שעל מנת לחולל שינוי אמיתי ומהותי, עלינו ללמוד לשים את עצמנו בראש סדר העדיפיות, שרק אנחנו נוכל לעשות זאת בשביל עצמנו, שזמן זה משהו שמייצרים למען עצמנו, ובעיקר קבלה שכל תהליך לוקח זמן.

 

התחלה מיידית

ככל שתשקיעו יותר אנרגיה במחשבה ופחות בעשייה, כך תשאר פחות אנרגיה להוציא דברים לפועל. רבים מאיתנו יודעים הרבה, אך החלק הקשה והקריטי ביותר הוא היישום, וזה הגשר שאותו עלינו לחצות הלכה למעשה. ואת הצעד הראשון תתחילו היום."

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים