שתף קטע נבחר

בן טיפוחיו של אובמה רץ לנשיאות

חוליאן קסטרו, שר השיכון בממשל אובמה, נחשב לכוכב עולה במפלגה הדמוקרטית. עוד צפויים לרוץ: סנדרס שהפסיד לקלינטון, חברת הקונגרס שנפגשה עם אסד והסנאטורית שטראמפ מכנה "פוקהונטס". וגם: למה העביר בטו אורורק, אחד הפייבוריטים, שידור חי ממרפאת השיניים?

חוליאן קסטרו, דמוקרט מטקסס שהיה ראש העיר סן אנטוניו וכיהן כשר השיכון בממשלו של ברק אובמה, הודיע הערב (שבת) רשמית כי החליט לרוץ לנשיאות בבחירות שייערכו בארה"ב בשנה הבאה. הוא ההיספני הראשון שמכריז על מועמדותו בפריימריז הקרובים של המפלגה הדמוקרטית, פריימריז שצפויים להיות עתירי מתמודדים, והתקווה הדמוקרטית היא שאחד מהם יצליח לגבור על דונלד טראמפ הרפובליקני בבחירות שייערכו בנובמבר 2020.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

חוליאן קסטרו רץ לנשיאות ארה
חוליאן קסטרו. הנואם המרכזי בעד אובמה(צילום: AP)

קסטרו, בן 44, הוא בן למשפחה בעלת שורשים מקסיקניים: סבתו היגרה לארה"ב ממקסיקו בשנות ה-20. זה זמן רב שבמפלגה הדמוקרטית רואים בו כוכב עולה, והוא האיש שנבחר ב-2012 לשאת את נאום התמיכה המרכזי בברק אובמה בוועידה הדמוקרטית הארצית. במרוץ לנשיאות ינסה קסטרו להציג את עצמו כאאוטסיידר פוליטי וכליברל של ממש, וישתמש – כפי שעשה בעבר – בסיפורו המשפחתי כדי למתוח ביקורת על מדיניות ההגירה והגבולות של הנשיא דונלד טראמפ.

חוליאן קסטרו רץ לנשיאות ארה
שורשים מקסיקניים. קסטרו: "לא אהיה מועמד של נושא אחד"(צילום: רויטרס)

מאז שהודיע בדצמבר כי הוא מקים ועדת גישוש לקראת ריצה שלו לנשיאות החל קסטרו להציג את עמדותיו בענייני מדיניות שונים הצפויים לעמוד במוקד הפריימריז הדמוקרטיים, שייצאו לדרך בתחילת השנה הבאה. "לא אהיה מועמד שמתמקד בנושא אחד", אמר ביום ראשון האחרון לרשת ABC. "החזון שלי לעתידה של ארצנו הוא שבמאה ה-21 נשאף להיות המדינה החכמה ביותר, הבריאה ביותר, ההוגנת ביותר והמשגשגת ביותר".

 

קסטרו הבהיר בעבר כי הוא תומך בהצעת "ביטוח בריאות לכולם", הצעה שבפועל תיצור תוכנית ביטוח בריאות ארצית על-ידי כך שתאפשר לכל מי שרוצה – להצטרף למערכת הבריאות הציבורית. סוגיה זו צפויה להיות גורם לעימותים בין המתמודדים השונים בפריימריז הדמוקרטיים. מועמדים מתונים יותר צפויים לתמוך בתוכנית דרסטית פחות.

תמונה מחולקת דונלנד טראמפ אליזבת וורן  (צילום: AP)
עשתה בדיקת DNA והסתבכה. אליזבת וורן וטראמפ(צילום: AP)

בבחירות לנשיאות ב-2016 היה קסטרו אחד המועמדים המובילים לשמש כסגנה של הילרי קלינטון אם תנצח בבחירות, אך לבסוף לא נבחר להיות שותפה במרוץ. אחיו התאום, חואקין קסטרו, הוא חבר בבית הנבחרים האמריקני מטעם מדינת טקסס, ובהיותו חבר בוועדת המודיעין של הבית מיצב את עצמו כמבקר חריף של הנשיא טראמפ.

 

אצל דיאנה השיננית

בהכרזתו הערב הפך קסטרו לדמוקרט השני שמשיק באופן רשמי קמפיין לקראת הפריימריז. חבר בית הנבחרים לשעבר ג'ון דלייני מנהל קמפיין כבר יותר משנה, והסנאטורית אליזבת וורן ממסצ'וסטס הקימה בשבוע שעבר ועדת גישוש והחלה לערוך אירועי בחירות, תחילת באייווה ובניו המפשייר, שתי המדינות שבהן ההצבעה בפריימריז תהיה המוקדמת ביותר.

עשוי לחזור למרוץ שבו הפסיד לקלינטון. ברני סנדרס (צילום: AP) (צילום: AP)
עשוי לחזור למרוץ שבו הפסיד לקלינטון. ברני סנדרס(צילום: AP)

לוורן בת ה-69 היה חלק מרכזי בקמפיין של קלינטון ב-2016. מאז התעמתו היא וטראמפ פעמים רבות, ובין השאר הוא לעג לה על טענתה, השקרית לדבריו, שמוצאה אינדיאני, וכינה אותה "פוקהונטס מזויפת". היא נגררה לוויכוח הזה וערכה בדיקת DNA שלטענתה מוכיחה כי יש סבירות גבוהה שיש לה שורשים ילידיים, אך בעשותה כן קוממה מנהיגים ילידיים, ולטענת פרשנים גרמה לעצמה נזק.

 

עוד דמוקרטים ששמותיהם מוזכרים כמי שיתמודדו בפריימריז הם סגן הנשיא לשעבר ג'ו ביידן; הסנאטורית קמאלה האריס מקליפורניה; הסנאטור קורי בוּקר מניו ג'רזי; הסנאטור ברני סנדרס מוורמונט, שהתמודד מול הילרי קלינטון בפריימריז ב-2016; וחבר בית הנבחרים בטו אורורק מטקסס, שהיה הכוכב הגדול של הדמוקרטים בבחירות האמצע וכמעט ניצח את טד קרוז הרפובליקני במרוץ הטקסני לסנאט.

ארה
בטו מדבר עם תושבים. אורורק אצל השיננית(צילום: Youtube)

בעודו בוחן את האפשרות להתמודד בבחירות ממשיך אורורק, המוזכר כבעל סיכויים טובים לנצח בפריימריז, לתת פומבי לעמדותיו, והשבוע גרם להרמת גבות כשבניסיון להביע תמיכה במהגרים, שבהם נאבק הנשיא טראמפ, תיעד את עצמו בסרטון וידאו מדבר בזמן טיפול שיניים אצל השיננית. אורורק פרסם את הסרטון במסגרת סדרת סרטונים שבה הוא משוחח עם אנשים החיים באזור הגבול בין ארה"ב למקסיקו. "אז אני כאן, אצל דיאנה, השיננית שלי", הוא נשמע אומר בסרטון שפורסם באינסטגרם אחרי שהיא מוציאה את ידיה מפיו.

 

רצה מעיראק לבית הלבן

גם טולסי גבארד, דמוקרטית מהוואי וחברה בבית הנבחרים האמריקני, החליטה לרוץ לנשיאות ב-2020, ובריאיון שהעניקה ל-CNN ושישודר הלילה אמרה כי תכריז רשמית על מועמדותה בשבוע הבא. גבארד היא בוגרת מלחמת עיראק, ההינדית הראשונה שנבחרה לקונגרס וגם חברת הקונגרס הראשונה שנולדה בסמואה האמריקנית, שהיא טריטוריה של ארה"ב. בחודשים האחרונים השתתפה באירועי בחירות ראשוניים בניו המפשייר ובאייווה, ובמאי הקרוב היא תפרסם ספר זיכרונות.

טולסי גבארד גברד דמוקרטית רצה לנשיאות ארה
נפגשה עם פושע מלחמה. טולסי גבארד(צילום: רויטרס)

ב-2016 הכעיסה גבארד חברים במפלגתה כשנפגשה עם דונלד טראמפ בימי חילופי הממשל, אחרי ניצחונו בבחירות לנשיאות, וכשנסעה בחשאי לסוריה ונפגשה עם הנשיא בשאר אסד, אף שאז כבר הואשם ברצח עם ובפשעי מלחמה. היא פקפקה בכך שאסד היה אחראי להתקפה כימית נגד אזרחים שבה נהרגו עשרות בני אדם, התקפה שבעקבותיה תקפה ארה"ב בסיס של חיל האוויר הסורי.

טולסי גבארד גברד דמוקרטית רצה לנשיאות ארה
העדיפה את סנדרס על קלינטון. גבארד(צילום: רויטרס)

גבארד סירבה להתנצל על הביקור ההוא ואמרה שחשוב להיפגש עם יריבים אם רוצים באמת לחתור לשלום. היא ציינה גם שהפלישה האמריקנית לעיראק ב-2003 הייתה מבוססת על מודיעין לקוי ושהיא רצתה להבין מהן הראיות שהובילו לתיקפה בסוריה. בבחירות לנשיאות ב-2016 הייתה גבארד מהתומכים הגדולים ביותר של ברני סנדרס בקונגרס, והעדיפה אותו על פני הילרי קלינטון.

 

מספר המועמדים שיתמודדו בסופו של דבר בפריימריז הדמוקרטיים עשוי להיות דו-ספרתי. במפלגה עצמה מתנהל דיון ער בשאלה מה תהיה הדרך הטובה ביותר להתמודד עם טראמפ, שצפוי לרוץ לכהונה שנייה. חלק מהדמוקרטים מאמינים שיש צורך בדמות ממסדית, המסוגלת לפנות לבוחרים מהמרכז, ואילו אחרים טוענים שיש צורך בפנים חדשות, שיתנו זריקת מרץ לבסיס של המפלגה, שנעשה יותר ויותר שמאלני.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
חוליאן קסטרו. ינצל את הסיפור המשפחתי
צילום: AP
מומלצים