מסתפר, נרדם, מתאמן: אלבום פרידה מהרמטכ"ל
עם הבן ביום הגיוס ועל נגמ"ש ואופנוע ים: דובר צה"ל מפרסם תמונות לא שגרתיות של הרמטכ"ל, שיסיים את תפקידו השבוע. בראיון ל"ניו יורק טיימס" הוא פירט על המלחמה החשאית נגד איראן: "תקפנו אלפי מטרות בסוריה"
מסתפר בקרייה, תופס תנומה במטוס, מבקר ילדי גן שספג רקטה: במהלך ארבע השנים האחרונות הצטרפו צלמי דובר צה"ל לרמטכ"ל, רא"ל גדי איזנקוט, וליוו אותו בכל אירוע. חלק מהתמונות נאסרו לפרסום בעבר, אך לקראת סיום תפקידו פרסם דובר צה"ל מקבץ תמונות משנות כהונתו של איזנקוט, שיוחלף ביום השלישי הקרוב על ידי אלוף אביב כוכבי. צפו באלבום הפרידה מהרמטכ"ל.
בראיון שפורסם אתמול ב"ניו יורק טיימס" עם איזנקוט הוא למעשה הסיר את מעטה העמימות סביב תקיפות ישראל בסוריה נגד מטרות איראניות ואמר: "פגענו באלפי מטרות מבלי לקחת אחריות או לבקש קרדיט". איזנקוט אמר כי ישראל הייתה צריכה למקד את מאמציה באויבת המרכזית, איראן, ולא בחמאס: "כשאתה נלחם במשך שנים רבות נגד אויב חלש, זה גם מחליש אותך".
"פעלנו תחת סף מסוים עד לפני שנתיים וחצי", אמר איזנקוט, כשהוא מתייחס לפי העיתון האמריקני לכך שישראל הפציצה בעיקר נשק שיועד לחיזבאללה בלבנון - "ואז גילינו שינוי משמעותי באסטרטגיה של איראן. החזון שלה היה להגיע להשפעה משמעותית בסוריה על ידי בניית כוח של עד 100 אלף לוחמים שיעים מפקיסטן, אפגניסטן ועיראק. הם בנו בסיסי מודיעין ובסיס חיל אוויר בתוך כל בסיס חיל אוויר סורי". לפי ה"טיימס", בינואר 2017 השיג איזנקוט את הסכמת הממשלה לשינוי כללי המשחק. בשנה שעברה, חיל האוויר לבדו הפיל 2,000 פצצות שם.
איזנקוט אמר בראיון כי הטעות של מפקד "כוח קודס" קאסם סולימאני הייתה כנראה ביטחון עצמי מופרז, בעקבות הצלחת איראן בהצלת משטרו הקורס של בשאר אסד: "הטעות שלו הייתה בחירת מגרש משחקים שבו הוא חלש יחסית. יש לנו עליונות מודיעינית מוחלטת באזור. אנחנו נהנים מעליונות אווירית מוחלטת. יש לנו הרתעה חזקה והצדקה לפעול. הכוח שפגשנו בשנתיים האחרונות היה כוח נחוש, אבל לא ממש מרשים ביכולותיו".
איזנקוט נכנס לתפקיד ב-16 בפברואר 2015, והוא הרמטכ"ל הראשון בעשור האחרון שבמסגרת כהונתו צה"ל לא יצא למבצע צבאי ברצועת עזה. בזמן כהונתו של איזנקוט בתפקיד, צה"ל פעל יותר במסגרת "המערכה שבין המלחמות" (מב"מ) על מנת לסכל איומים על ביטחון ישראל. במהלך ימיו במטה הכללי פעל הצבא בראשות איזנקוט נגד ההתבססות הצבאית האיראנית בסוריה להקמת חזית נוספת נגד
ישראל, הפרויקט התעשייתי לשדרוג דיוק הטילים והרקטות שבידי חיזבאללה, ותוכנית תקיפת הגליל של חיזבאללה שאמורה הייתה להתבצע מעל ומתחת לפני הקרקע.
במהלך כהונתו נאלץ הרמטכ"ל להתמודד עם אתגרים ביטחוניים נוספים - בהם "אינתיפאדת היחידים" ביהודה ושומרון ב-2016-2015 ו"צעדות השיבה" בגבול עזה לאורך השנה האחרונה שכללו גם את כניסתם של עפיפוני ובלוני התבערה לארסנל של הפלסטינים ברצועה.