תושבי הדרום לפיקוד העורף: "החזירו את אפליקציית צבע אדום"
לאחר שנחסמו יישומי התרעה חיצוניים בטענה כי "גורמים הפיצו התרעות שווא שגויות", תושבים מהדרום דרשו מהפיקוד לבטל את החסימה או להרחיב את האפליקציה הרשמית לכל האזורים במקום השלושה שניתנים היום: "זה יכול להציל חיים". בעקבות הדרישה יערוך הפיקוד דיון נוסף בנושא
אזעקת התושבים: בשבוע שעבר חסם פיקוד העורף את האפליקציה "צבע אדום" שמתריעה על אזעקות בישובי עוטף עזה, בטענה כי האפליקציה מייצרת התרעות שווא ומתריעה באופן רחב מדי גם בפני אנשים שאינם זקוקים לה. במקומה, ממליץ הפיקוד להשתמש רק באפליקציה הרשמית שלו.
תושבים מהדרום מחו על ההחלטה וטענו כי היישום הרשמי של פיקוד העורף מאפשר התרעה בשלושה אזורים בלבד. הם דורשים לבטל את החסימה או להרחיב את ההתרעה לכל האזורים ואף פרסמו לשם כך עצומה.
"פיקוד העורף הוא הגורם האחראי להפצת התרעות מפני איומים שונים. הפצת ההתרעה נעשית באמצעות מגוון אמצעים וזאת במטרה להגיע בזמן קצר לחשיפה רחבה ככל הניתן", נכתב במכתב שנשלח מפיקוד העורף לתושבת הדרום בתגובה לפנייתה.
"אחד האמצעים להפצת ההתרעה הוא אתר האינטרנט של פיקוד העורף, המאפשר לצפות בכלל ההתרעות במדינה בזמן אמת ולהגדיר אזורי עניין לקבלת התרעות", נכתב. "גורמים ויזמים פרטיים רבים עושים שימוש בהתרעות המפורסמות באתר הפיקודי לשם הפצתם ליישומים שונים. לאחרונה התקבלו תלונות מאזרחים על כך שהופצו התרעות שגויות והתרעות שווא אשר בלבלו את המשתמשים, זאת עקב תקלות טכניות במערכות הפרטיות אשר אינן באחריות ובשליטת פיקוד העורף.
"נוסיף שגם כאשר מערכות אלו מתפקדות באופן תקין יש עיכוב בזמן הפצת ההתרעה מעצם אופן החיבור. לאור הסיבות והשיקולים הנ"ל, הוחלט בפיקוד העורף למנוע את אפשרות הגישה לקובץ ההתרעות המפורסם באתר".
ראש המועצה האזורית אשכול, גדי ירקוני, אמר כי קיבל פניות רבות מתושבים שביקשו כי יתערב בביטול חסימת האפליקציה. "בשונה מהאפליקציה של פיקוד העורף, שבה אפשר להגדיר שלושה אזורי התרעה בלבד, באפליקציות של 'צבע אדום' אפשר לקבל התרעות בזמן אמת על כל האזורים", אמר ירקוני. "זה חשוב לתושבינו שנוסעים לאורך ציר 232 שעובר דרך שער הנגב, שדות נגב ואשכול, זה חשוב להורים שילדיהם מתארחים אצל חברים ביישובים אחרים. זה חשוב כי זה נותן קצת ודאות לתושבי עוטף עזה החיים בתנאים של חוסר ודאות. זה חשוב כי זה יכול להציל חיים", אמר.
ירקוני הוסיף כי שוחח עם גורמי הצבא בפיקוד העורף ובחטיבה, וכי השבוע יובא הנושא לדיון אצל אלוף פיקוד העורף תמיר ידעי: "אם שאר האפליקציות נחסמות, לפחות שאפליקציית פיקוד העורף תהיה מותאמת ותאפשר לקבל התרעות על כל האזורים". גם ראש מועצת שער הנגב, אופיר ליבשטיין, פנה לפיקוד בבקשה לבחינת האפשרות להרחבת אזורי ההתרעה.
מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "לאחרונה, בשל תלונות אזרחים על התרעות שגויות והתרעות שווא במערכות הפרטיות, ומאחר וגם במצב תקין ההתרעות מתקבלות באפליקציות בעיכוב, הוחלט בפיקוד העורף למנוע את הגישה לקובץ ההתרעות המפורסם באתר.
"ניתן לקבל את ההתרעות דרך אפליקציית פיקוד העורף המבוססת על נתוני מיקום ומערכת GPS בזמן אמת ובאופן מדויק, ומאפשרת בחירת שלושה אזורי התעניינות נוספים. נדגיש כי כל תקלה שתעלה על ידי משתמשי האפליקציה דרך מרכז מידע פיקוד העורף וברשתות החברתיות תבדק ותטופל במלוא הרצינות".
אמש שוגרה רקטה מרצועת עזה לעבר עוטף עזה והתפוצצה בשטח פתוח בלי לגרום לנפגעים או לנזק. אזעקה הופעלה בשבעה יישובים במועצות האזוריות שער הנגב ושדות נגב.