זהירות, שביר ומחליד: אלו הטעויות שאתם עושים בתליית מראות
כדי שהמראה לא תחליד או תישבר יש כמה טעויות שכדאי להימנע מהן. זה מתחיל מבחירת סוג המראה ומיקומה במטבח או באמבטיה, הדבקה שלה עם דבק שהורס את הציפוי וגורם לחלודה ועד לעיגון מסוכן שלה לקיר. אתר "המקצוענים" עם כל הטעויות שכדאי להימנע מהן, כדי לשמור על המראה לאורך זמן ולהגן על דיירי הבית מפני שבירה של המראה
לא חסרות טעויות שאתם עושים בעת בחירת מראה, מיקום שלה בבית או תליה לא נכונה שלה. אז כדי שהיא לא תקרוס ותתנפץ לכל עבר, כדי שלא יהיה סיוט לתחזק אותה וכדי שהיא לא תתמלא בכתמי חלודה כעבור כמה חודשים – הנה מדריך הכולל את כל הטעויות שכדאי להימנע מהן.
קונים מראה זולה לחדר האמבטיה? היא תחליד תוך זמן קצר
מראה זולה בשילוב לחות שמאפיינת את חדר הרחצה? התוצאה תהיה חלודה על המראה תוך מספר חודשים. צריך להבין שמראה היא למעשה זכוכית שמצופה בחלקה האחורי. אם הציפוי זול יחסית (לרוב, ציפוי בגוון כחול) הרי שמדובר בסוג הזול. אם זו מראה יוקרתית יותר, הציפוי האחורי שלה יהיה בגוון ירוק בהיר.
איכות המראה משפיע לא רק על עמידותה לאורך זמן, כי אם גם על איכות ההשתקפות. ככל שהיא יותר איכותית כך היא תאפשר השתקפות חדה ומדויקת יותר. ככל שהיא פשוטה יותר, כך היא תגרום ליותר עיוותים בהשתקפות.
בכל מקרה, למחיר תהיה השפעה על האיכות, במרבית המקרים. "יש בשוק כל מיני מראות מתוצרת סין או טורקיה, שלרוב יעידו על איכות ירודה", אומר יהודה יפרח, מ- style glass באתר "המקצוענים". "אם אתם מעוניינים במראה איכותית ובייחוד כזו שתחזיק מעמד לאורך שנים גם בחדר הרחצה, ודאו שבגב המראה יש חותמת שהיא מתוצרת בלגית, שבה הזכוכית עצמה שקופה יותר ולכן מעניקה השתקפות טובה יותר, אלא גם הציפוי שלה מחזיק מעמד לאורך זמן רב יותר".
ממקמים מראה בקרבת מים ולא מקפידים על תחזוקה? הציפוי יתבלה
מעבר לאיכות ירודה של המראה, הרי שגם למיקום שלה ולאי הקפדה על כללי תחזוקה השפעה על הבלאי שלה. יפרח: "זה לא שהזכוכית מחלידה, אלא שהציפוי שבגב הזכוכית מתבלה. לרוב, בגלל לחות, מים, סבון, חומרי ניקוי וכו' – הציפוי מתחיל להתקלף בשלב מסוים".
לדבריו, "פעמים רבות תולים את המראה ממש נמוך, כך שבעת נטילת ידיים, צחצוח שיניים ושטיפת פנים מים מתיזים לעבר המראה. לטווח רחוק, מים מחלחלים אל חלקה התחתון של המראה והורסים את הציפוי. מעבר לכתמים המכוערים שעל גבי הזכוכית שהם כתוצאה מכמות האבנית הגבוהה שבמים בישראל, הרי שהציפוי מחליד או מתקלף".
רוצים שהמראה לא תתקלף? היזהרו מהדבקה עם דבק סיליקון
עוד דבר שיכול גם למראה איכותית להתבלות, להחליד ולהתקלף הוא הדבקה שלה עם דבק לא מתאים שיכול בפירוש להרוס את הציפוי האחורי של המראה.
עם איזה דבק לא מומלץ להדביק? "מאוד מומלץ להימנע מהדבקה של גב המראה עם דבק סילקון, שכן הוא גורם לציפוי להחליד מאחור, ואז רואים את כתמי החלודה על המראה", אומר אביב רוטמן מ-R-Glam באתר "המקצוענים".
מהו הדבק המומלץ להדבקה? "דבק סופר 7, סופר 10 או דבק היי-טק", מציין רוטמן. "ניתן להשיג אותם בייצור של חברות שונות והם זולים יחסית לרכישה ונמכרים בכל חנות לחומרי בניין. עלות של שפופרת היא 35-60 שקל".
עוד כתבות בנושא:
הכל על תיקון והתקנת חלונות
חלונות בלגיים: כל מה שחשוב לדעת
סורגים שקופים: להגן על הבית בזמן שאתם נהנים מהנוף
חיפוי קירות המטבח עם מראה? סכנה של ממש
אמנם בשנים האחרונות מאוד טרנדי לחפות את קירות המטבח עם חיפויי זכוכית, אך יש הבדל גדול בין זכוכית למראה. יפרח: "בעוד שזכוכית כחיפוי קיר היא מחוסמת, הרי שמראה אינה מחוסמת. וכך, במקרה של מכה מסכין, סיר, מחבת או כל כלי מטבח אחר – המראה תתנפץ ותסכן את דיירי הבית. מעבר לנזק הכספי שכרוך בהחלפת החיפוי, הרי שמדובר במפגע בטיחותי של ממש".
גם מבחינה עיצובית, לא תמיד המטבח נקי והשתקפות המראה רק תכפיל את הבלגן שיערם על השיש. עוד דבר הוא עניין התחזוקה: הרבה יותר מסורבל להקפיד על מראה מבריקה בחלל פעיל כמו מטבח, הכרוך בעבודה עם מים, שמן, אדי שומן וכו'. לסיכום: בהחלט מוטב להימנע מכך.
תולים מראה על קיר גבס ללא עיגון? היא תקרוס
בשל העובדה שמראה אינה מחוסמת, הרי שבמקרה של התנפצותה, היא יכולה להישבר לחתיכות חדות ומאוד מסוכנות. חשוב מאוד לתלות את המראה תוך עיגון שלה, ולדאוג שיש לה גם תמיכה מלמטה. אם תולים אותה על קיר גבס, יש לוודא שהקיר מתאים לשאת את משקל המראה. ככל שהמראה גדולה וכבדה יותר, כך הסיכון שהיא תקרוס גבוה יותר. ישנן מספר שיטות תלייה שונות שמשפיעות לא רק על העמידות כי אם גם על הנראות של המראה מבחינה עיצובית.
תליית מראה בהדבקה ישירות לקיר: "ניתן להדביק את גב המראה ישירות על קיר גבס, וזהו פתרון שיהיה עמיד במיוחד", אומר רוטמן. "אם אתם מתעקשים על תליית מראה ללא תופסנים מתחת, הקפידו על דבק איכותי (כאמור, לא סיליקוני) שיימרח על כלל המשטח של גב המראה, והניחו קרשים מתחת למראה לפחות למשך 24 שעות, עד לייבוש מלא של הדבק".
תלייה של מראה באמצעות ברגים אל הניצבים שבתשתית שבקיר הגבס: "בכל קיר גבס נהוג למקם כל 40-60 ס"מ ניצבים מפח", מסביר רוטמן. "כדי לזהות את מיקום הניצבים ניתן להיעזר במגנט, ואז לקדוח בניצב ולתלות את המראה בעזרת ברגים במספר מיקומים שונים בחלקה העליון והתחתון".
הכנת קונסטרוקציה מעץ מאחורי קיר הגבס כבר בשלבי השיפוץ או הבנייה: פתרון זה הוא המקצועי והבטיחותי ביותר, אך הוא מחייב הכנת תשתית מראש כבר בהקמת קיר הגבס. רוטמן: "אם אתם מתכננים לתלות מראה ענקית, עם מסגרת כבדה יחסית על קיר גבס, דאגו מבעוד מועד להכין קונסטרוקציית עץ מתאימה, ממש כפי שתולים ארונות מטבח על קירות גבס".
תליית מראה 'מרחפת' תוך הברגת גב העץ שלה אל הקיר: "אפשרות נוספת שתאפשר לכם מראה נקי מתופסנים אך יעגן את המראה בצורה בטוחה יותר הוא להדביק לגב המראה משטח עץ סנדוויץ' (שנחשב לעמיד במיוחד), ואשר שטח ההיקף שלו יהיה קטן משטח המראה", ממליץ יפרח. "את משטח העץ מדביקים באמצעות דבק מקצועי וממתין לייבוש מלא שלו במשך 24 שעות. לאחר הייבוש תולים את משטח העץ בהברגה אל הקיר, כשהתוצאה תהיה מעין מראה 'מרחפת', שאף ניתן לשלב בחלקה האחורי תאורה שתפזר מעין אלומת אור מעודנת מגב המראה".
תולים מראה גדולה במיוחד? עדיף שתהיה בעובי של 6 מ"מ
יפרח: "אם מדובר במראה גדולה יחסית, עדיף שהיא תהיה בעובי של של 6 מ"מ ולא בעובי של 4 או 5 מ"מ. העובי שלה משפיע גם על העמידות, שכן היא תהיה חזקה יותר וגם על הגמישות שלה. פלטת מראה גדולה, תהיה גמישה יותר כשהיא בעובי של 6 מ"מ. אם המראה מיועדת לכסות קיר שלם, עדיף להדביק אותה. אם תרצו להסיר אותה בעתיד בקלות רבה יחסית, מוטב לקבע אותה לקיר עם קליפסים מנירוסטה, ולא להדביק אותה ישירות על קיר או על אריחי קרמיקה".
צריכים זגג? לחצו כאן
ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"