שתף קטע נבחר

גנץ בהתבטאות ראשונה: "אפעל לתיקון חוק הלאום"

הרמטכ"ל לשעבר, שהודיע על כניסתו לפוליטיקה, שבר שתיקה - אבל מסר הצהרה קצרה בלבד, ומבלי לענות לשאלות. במפגש עם פעילים דרוזים לתיקון חוק הלאום הבטיח להם: "אעשה כל שביכולתי לתיקון החוק. יש לנו ברית דמים, וגם ברית חיים". ראש המוסד לשעבר תמיר פרדו הגיע למפגש

 

 

פחות משלושה חודשים לבחירות לכנסת - הרמטכ"ל לשעבר מדבר: בתום דריכות ארוכה במערכת הפוליטית למוצא פיו, התבטא הבוקר (יום ב') הרמטכ"ל לשעבר, רב-אלוף במיל' בני גנץ, בסוגיה נפיצה - בפעם הראשונה מאז החל את מסע הבחירות. "אפעל לתיקון חוק הלאום", אמר גנץ בפתח ביתו בראש העין לקבוצה של פעילי המטה לתיקון חוק הלאום. ynet העביר את דבריו של גנץ מחוץ לביתו בשידור חי.

הצהרה בני גנץ (צילום: מוטי קמחי)
גנץ מחוץ לביתו בראש העין, היום(צילום: מוטי קמחי)

מנהיג מפלגת "חוסן לישראל" אמר עוד במפגש הקצר מחוץ לביתו מול המוחים, בני העדה הדרוזית: "יש לנו ברית דמים, אבל לא פחות מכך יש לנו ברית חיים. אנחנו צריכים לוודא שביחד אנחנו בונים את השותפות הזו ואת הברית הזו בצורה משותפת כברית חיים, כמו שראוי שיהיה.

 

"אני אעשה כל שביכולתי לפעול למען תיקון החקיקה, שיביא לידי ביטוי את הקשר הזה, את הקשר העמוק והבלתי ניתן לניתוק לא רק בקרב, אלא גם בחיים. לא רק בקושי, אלא גם בטוב. נעשה את זה ביחד".

 

גנץ, שסירב להשיב לשאלות העיתונאים, אמר לפעילים בפתח דבריו: "אני שמח שהגעתם לכאן הבוקר אליי הביתה במזג אוויר לא פשוט. אני פותח את ביתי בפניכם ואומר לכם תודה שבאתם. לכבוד הוא לי שאתם נמצאים כאן הבוקר". אל המקום הגיע גם ראש המוסד לשעבר, תמיר פרדו, שתומך במחאה.

 

הימין החדש: "גנץ חבר לשמאל"

במפלגת הימין החדש, בראשותם של השרים נפתלי בנט ואיילת שקד, מיהרו להגיב: "אמירתו הראשונה של גנץ בפוליטיקה מבהירה - גנץ חבר לשמאל. חוק הלאום הוא הישג היסטורי אשר מחזיר למדינה את אופייה הלאומי, היהודי והציוני מול השחיקה המתמשכת שגרם בג"ץ. תוכנית גנץ לשינוי חוק הלאום מבהירה את עמדתו".

 

שר התיירות יריב לוין, ממובילי חוק הלאום, אמר: "יצא המרצע מן השק ונחשף המרצ האמיתי של מועמד השמאל בני גנץ. חוק הלאום שהעבירה ממשלת הליכוד מעגן את הבסיס הציוני של מדינת ישראל וכל פגיעה בו פירושה פגיעה בהתיישבות היהודית ובזהות היהודית. נמשיך להגן על זהותה של המדינה ולמנוע כל ניסיון לפגוע בחוק הלאום".

 

ח"כ אורן חזן (הליכוד) אמר: "'ויפתח ה' את פי האתון'. 'נסיך השמאל' למד לדבר. אם משום מה למישהו הייתה תהייה באיזה צד נמצא גנץ - היום הוא הבהיר שאם הפוליטיקה היא משל למחסום בחברון - הוא בצד הפסול".

 

ממפלגת התנועה בראשות ח"כ ציפי לבני נמסר: "אנו מברכים על דברי בני גנץ. התנועה מובילה את המאבק לישראל יהודית וגם דמוקרטית ונחוקק במשותף את חוק יסוד מגילת העצמאות - ישראל היא מדינת העם היהודי שיש בה שוויון. משימה ראשונה לאחר הבחירות".

הצהרה בני גנץ (צילום: מוטי קמחי)
הצהרה ראשונה. גנץ מחוץ לביתו בראש העין לצד תא"ל במיל' אסעד(צילום: מוטי קמחי)

הצהרה בני גנץ (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

הצהרה בני גנץ (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

בשעה 10:00 התכנסו פעילי המטה לתיקון חוק הלאום בבית יד לבנים בראש העין והחלו בצעדה לביתו של גנץ. בהמשך השבוע צפויים הפעילים לערוך צעדות דומות לבתיהם של ראשי המפלגות ומועמדים אחרים בבחירות הקרובות לכנסת, בדרישה שאלה יתחייבו לתקן את חוק הלאום מיד לאחר הבחירות.

 

יו"ר המטה, מקימו ומי שמוביל את המאבק נגד חוק הלאום הוא תא"ל במיל' אמל אסעד. "אני פונה אליך בשם קהל גדול של אזרחים - קצינים, חיילים, נכי מלחמות ומשפחות שכולות, אנשי רוח ומומחים למשפט ולמדע המדינה - קהל גדול ומגוון של אזרחים מכל קצוות הארץ - כולם שותפים לדעה שנדרשת פעולה נמרצת לתיקון חוק הלאום. כולנו שותפים לדעה ולתחושה שחוק הלאום בנוסחו הנוכחי הוא חוק פוגעני ומסוכן", אמר אסעד מחוץ לביתו של גנץ.

 

אסעד הוסיף כי "חוק הלאום פגע אנושות בבני העדה הדרוזית, פגע והשפיל כל אזרח ישראלי שאינו יהודי ופגע בכל אזרח בעל מצפון שמאמין בחזון מדינת ישראל היהודית-דמוקרטית כפי שבא לידי ביטוי במגילת העצמאות - מדינה המושתתת על יסודות החירות, הצדק והשלום ומקיימת שוויון זכויות מלא לכל אזרחיה בלי הבדל דת, גזע ומין".

 

בריאיון לאולפן ynet אמר אסעד: "אנחנו התחלנו את המאבק הזה כדי לתקן את החוק שעשה עוול נורא לא רק לדרוזים, אלא לכל מי שלא יהודי ולכל מי שאוהב את הדמוקרטיה ואת המדינה ואת השלטון ואת הערכים של אהבת האדם. על כן יצאנו למאבק הזה ואנחנו נמשיך אותו עד שנמשיך את המטרה הזו שהמדינה הזו תהיה יהודית, שוויונית ודמוקרטית ברוח מגילת העצמאות".

 

פרט למפגש עם גנץ, צפויים הפעילים לצעוד לבתיהם של ראשי מפלגת הימין החדש בנט ושקד, יו"ר יש עתיד יאיר לפיד, יו"ר מפלגת גשר אורלי לוי ויו"ר מפלגת כולנו שר האוצר משה כחלון, במטרה לשוחח עם כולם בנושא ולקבל מהם התחייבות דומה. ביום שישי מתכננים חברי המטה ופעיליו להגיע לירושלים, לראש הממשלה בנימין נתניהו, ולדרוש גם ממנו לפעול לתיקון חוק הלאום.

 

"חוק הלאום במתכונתו הנוכחית מחזק את הלאומנות, הגזענות, האיבה והפלגנות בקרב החברה הישראלית ופוגע קשות במיעוטים ובחוסן הלאומי", נמסר ממטה המאבק, "הנוסחה פשוטה - אם אין שוויון לכל האזרחים, אין דמוקרטיה. אין דבר כזה 'שוויון חלקי' ולא ניתן לומר שכל האזרחים שווים אבל יש אזרחים ששווים יותר, וכאלה שפחות. אנו רואים חשיבות עליונה בהיותה של מדינת ישראל מדינת הלאום של העם היהודי, בה במידה שרואים חשיבות עליונה בהיותה מדינה שוויונית ודמוקרטית".

 

ראיינו באולפן: אלכסנדרה לוקש וניר (שוקו) כהן
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
גנץ מחוץ לביתו לצד אמל אסעד
צילום: מוטי קמחי
מומלצים