נקבעו הקריטריונים הישראליים לטוקיו 2020
הג'ודוקות יצטרכו להתברג בין 18 הראשונים בדירוג העולמי כדי להיכנס לאולימפיאדה, לינוי אשרם לא צפויה להתקשות לעמוד בקריטריון. וגם: כמה כרטיסים הבטיחה כבר ישראל
עם תחילתה של השנה החדשה, פרסם היום (שני) הוועד האולימפי הישראלי את הקריטריונים לטוקיו 2020. המועד האחרון לקביעתם יהיה ב-30 ביוני 2020.
הקריטריונים עברו תהליך ארוך עד שאושרו. היחידה לספורט הישגי הציגה את המלצותיה למינהלת הספורט ההישגי, לוועדת הספורט של הוועד האולימפי בישראל ולהנהלת הוועד, ולבסוף הן אושרו באסיפה הכללית שהתקיימה בחודש שעבר.
הדרישות המקצועיות ותנאי הסף לקראת טוקיו 2020 הוקשחו. המטרה היא שבמשלחת ישראל יכללו כמה שיותר ספורטאים עם בשלות מקצועית ובעלי יכולת לממש את הפוטנציאל שלהם ברגעי האמת.
על מנת להעפיל למשחקים יהיה על הספורטאים להשיג את הקריטריון הבין-לאומי, כפי שהוגדר על ידי ההתאחדות הבין לאומית הרלוונטית. בנוסף, יהיה עליהם לעמוד גם בתנאי הסף הישראלי.
על מנת לעמוד בתנאי הסף הישראלי יהיה על הספורטאים לקבוע הישג המהווה לפחות קריטריון לסגל הארד של היחידה לספורט הישגי. בענפים חדשים להם זו תהיה הופעה ראשונה במשחקים האולימפיים, וענפים שלא יוצגו ב-20 השנים האחרונות (מסידני 2000, כולל), לא יידרשו תנאי סף ישראליים.
בענפים שבהם מספר המשתתפים בקטגוריה מסוימת במשחקים האולימפיים הוא 16 משתתפים ומטה, לא יידרשו תנאי סף ישראלים (כולל תחרויות שליחים). ספורטאים שעמדו בקריטריון הבין לאומי והישראלי בשנת 2019, ידרשו להפגין רמה הישגית נדרשת בשנה האולימפית ("הוכחת יכולת").
נכון להיום, ישראל השיגה רק שלושה כרטיסים לטוקיו, כולם בענף השייט (ניל פרייד גברים ונשים ו-470 לנשים). בג'ודו יצטרכו הישראלים להתברג בדירוג העולמי בין 18 הראשונים בכל משקל על מנת לזכות בכרטיס המיוחל לאולימפיאדה. בהתעמלות אמנותית לינוי אשרם וניקול זליקמן יצטרכו להיות בין 16 הראשונות באליפות העולם כדי לעמוד בקריטריון. התברגות בין חמש המקומות הראשונים באליפות העולם תספיק לנבחרת ההתעמלות גם כן למקום במשחקים ביפן.
בהתעמלות מכשירים החלוקה היא מעט שונה - 12 הראשונים ו-20 הראשונות בתחרות הקרב-רב באליפות העולם השנה יקבלו את הכרטיס לאולימפיאדה. בנוסף אליהם, שלושת המדליסטים בכל מכשיר ישתתפו גם כן במשחקים האולימפיים. במקביל, צריך לזכור שבמספר ענפים מותר רק למשתתף אחד מכל מדינה לקחת חלק, לכן כל איגוד יצטרך להעביר לוועד האולימפי הישראלי את הצורה בה הקרב על הכרטיס יוכרע.