שתף קטע נבחר

סין ממשיכה לנקום? גזרה עונש מוות על אזרח קנדי

אזרח קנדי הורשע אשתקד בהברחת סמים ונשלח ל-15 שנות מאסר. כעת קבעה סין שהעונש קל מדי וגזרה עליו עונש מוות. ברקע: המעצר של סמנכ"לית וואווי בקנדה, ומעצרם של שני קנדים בבייג'ינג. טרודו זועם

בית משפט בסין גזר עונש מוות על גבר קנדי שהורשע בהברחת סמים. קנדה זעמה על ההחלטה, וראש הממשלה ג'סטין טרודו אמר שסין משתמשת בעונש המוות בצורה שרירותית.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

הפסיקה הסינית, והתגובה של טרודו, מחריפות את המתיחות בין סין לקנדה. היחסים בין המדינות הידרדרו בדצמבר, אחרי מעצרה של סמנכ"לית וואווי בקנדה. סין הגיבה במעצר של שני קנדים, בחשד ל"פגיעה בביטחון הלאומי". במקביל החלה התקשורת בבייג'ינג לפרסם את סיפורו של הקנדי רוברט לויד שלנברג.

סין גזרה עונש מוות על רוברט לויד שלנברג אזרח קנדה (צילום: AP)
רוברט לויד שלנברג בבית המשפט(צילום: AP)

סין גזרה עונש מוות על רוברט לויד שלנברג אזרח קנדה (צילום: AP)
(צילום: AP)
 

בית המשפט במחוז ליאונינג בצפון מזרח סין גזר עונש מוות על שלנברג, בן 36. בשנה שעברה נגזרו עליו 15 שנות מאסר, אך בערעור שהוגש לבית המשפט נטען שהעונש קל מדי. בהצהרת בית המשפט נאמר ששלנברג יכול לערער לבית המשפט העליון בליאונינג בתוך עשרה ימים.

סין גזרה עונש מוות על רוברט לויד שלנברג אזרח קנדה (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
שלנברג נעצר ב-1 בדצמבר ב-2014, בחשד שניסה להבריח מסין לאוסטרליה ביחד עם שותפים מתאמפטמין במשקל 222 ק"ג. שלנברג טען במשפטו שהוא בסך הכול הגיע לטיול בסין, ושהוא נפל קורבן לפעילות של עבריינים. לפני שנעצר הוא תכנן להימלט לתאילנד, ונתפס ברכב מסחרי בעיר גואנגז'ו.

מנג וואנזו (צילום: EPA)
מנג וואנזו(צילום: EPA)

בתגובה לפסיקת בית המשפט בסין אמר טרודו שממשלת קנדה מודאגת מאוד מהשימוש השרירותי של סין בעונש המוות – כפי שבא לידי ביטוי במקרה הזה. הוא אמר שכל בעלות בריתה של קנדה צריכות להיות מודאגות מאוד מהעניין.

ראש ממשלת קנדה ג'סטין טרודו מתנצל שארצו לא קלטה פליטים יהודים (רויטרס)
טרודו תקף את סין על פסיקת בית המשפט(רויטרס)
 

כאמור, ההתפתחות האחרונה מחריפה את המשבר בין קנדה לסין. ב-1 בדצמבר נעצרה בוונקובר מנג וואנזו, סמנכ"לית הכספים של ענקית הטכנולוגיה הסינית וואווי ובתו של מייסד החברה. היא נעצרה אחרי שארה"ב הגישה לקנדה בקשת הסגרה בטענה שמנג חשודה במעורבות בהפרת הסנקציות האמריקניות על איראן.

 

המעצר של הבכירה הסינית טלטל את יחסי סין וקנדה, שחששה מפעולת תגמול. הנקמה אכן הגיעה עם מעצרם של שני קנדים – עובד משרד החוץ לשעבר מייקל קובריג והיועץ מייקל ספבור. סין הכחישה שמדובר בניסיון להגביר את הלחץ על קנדה לשחרר את מנג.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
רוברט לויד שלנברג בבית המשפט
צילום: AP
מומלצים