שתף קטע נבחר

פעילויות לילדים לט"ו בשבט

לקראת חג האילנות ריכזנו עבורכם שלל פעילויות שבהם תוכלו ליהנות עם הקטנטנטים. החל מסיור בוטניקה, דרך "מסיבת עצים" ועד לנטיעות המסורתיות – כל הפרטים על האירועים הכי שווים

שקדיה בבית גוברין (צילום: מנו גרינשפן)
שקדיה בבית גוברין(צילום: מנו גרינשפן)

ט"ו בשבט הוא חג האילנות והטבע, וזוהי הזדמנות נפלאה לצאת מהבית ולהתחבר אל הטבע ואל השורשים, לטייל ברחבי הארץ וכמובן גם לנטוע עץ לכבוד החג. ט"ו בשבט יצוין ביום שני הקרוב (22 בינואר), ולכן פעילויות רבות לכבוד החג יתקיימו בסוף השבוע שלפניו. ריכזנו עבורכם כמה מהן. 

 

ט"ו בשבט: כל מה שרציתם לדעת על חג האילנות

מקומות מומלצים לקטיף עם הילדים

 

"טע וסע" – אירועי הנטיעות של קק"ל

ט"ו בשבט זה קודם כל נטיעת עצים – ויותר מחצי מיליון שתילים יינטעו השנה על ידי הקרן הקיימת לישראל, כ-300 אלף מתוכם במרחב העירוני. יערני קק"ל מזמינים את הציבור הרחב להצטרף לחגיגת הנטיעות ביערות ובפארקים ברחבי הארץ. אולם, משום שכמות השתילים מוגבלת, כל משפחה תקבל שתיל אחד לנטוע.

 

ישראל כפי שטרם ראיתם בפחות מ-3 דקות 

 

ישראל ממעוף הרחפן    (צילום ועריכה: אריק דנינו)

ישראל ממעוף הרחפן    (צילום ועריכה: אריק דנינו)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

נטיעות ביערות קק
נטיעות ביערות קק"ל(צילום: יעל הרמן, ארכיון הצילומים של קק"ל)
 

נטיעות ביערות קק
נטיעות ביערות קק"ל(צילום: נעמי הדרי, ארכיון הצילומים של קק"ל)

נטיעות ביערות קק
נטיעות ביערות קק"ל(צילום: פנינה לבני, ארכיון הצילומים של קק"ל)

ההשתתפות אינה בתשלום, אך כרוכה ברישום טלפוני מראש. הנטיעות יתקיימו ביום שישי, 18 בינואר, בפארק הירדן (הרשמה בטלפון: 04-8470322 או 050-7489887), אזור לטרון (הרשמה ב"קו ליער" בטלפון: 1-800-350-550) ויער שרשרת (הרשמה בטלפון: 08-9986184 או 08-9986197). גם קבוצות מאורגנות יכולות להירשם לנטיעות באתרים כמו יער שגב, מבוא חמה, גלבוע, פארק הירדן, עין כרם, לטרון ומשמר הנגב. לפרטים – הקליקו

 

סיורים במשתלות קק"ל

קק"ל מזמינה את הציבור הרחב גם לבוא ולהכיר מקרוב את משתלת קק"ל ברחבי הארץ ולהבין שם מדוע חוגגים את ראש השנה לאילנות. המבקרים יכירו את מסלול חייו של השתיל - מאיסוף הזרעים ועד יציאתו מן המשתלה אל היער, ויבקרו בחדר ההנבטה ובחממה. במהלך הסיור יסופר גם סיפור היערות בארץ ישראל בעבר ובהווה, והוא יסתיים בהכנת עציץ מקושט שבו יישתל שתיל צעיר מתנה מהמשתלה.

 

הפעילות תתקיים ללא תשלום במשתלת אשתאול שבאזור בית שמש עד יום חמישי ה-17 בינואר (הרשמה ב"קו ליער" בטלפון: 1-800-350-550), ובמשתלת גולני בצפון בימים שישי עד שני, 21-18 בינואר (הרשמה בטלפון: 04-8470322 או 050-7489887).

 

סיור בוטניקה בנאות קדומים

לכבוד ט"ו בשבט, משפחות חובבות טבע מוזמנות להגיע לסיור בוטניקה בפארק נאות קדומים, ולשמוע מפי מדריכי הפארק את התשובות לכל השאלות על נפלאות הצמחים השונים וה"סודות" שהן מסתירים – איך אפשר לדעת בת כמה כלנית? האם לכל עלי הרקפת יש ציור זהה על העלים? אילו פרחים הם עונתיים? מה תפקידם של חלקי הצמח השונים? ואיך עובדת מערכת היחסים המיוחדת של הצמחים עם החרקים הסובבים אותם?

סיור בנאות קדומים (צילום: אלדד מאסטרו)
סיור בנאות קדומים(צילום: אלדד מאסטרו)
 

הסיור יעבור במגוון נופי צומח ובין מתקני מים ומתקנים חקלאיים קדומים. במהלך הסיור ילמדו המבקרים להכיר גם את הצד הקולינרי יותר של הצמחים - עם הכנה של תבלין טבעי מעלי האזוב המצוי והכנת תה טבעי ובריא מצמחים שהם ילקטו בעצמם במהלך הסיור. הסיור יתקיים ביום שישי, 18 בינואר, בשעה 12:30 – ויימשך כשעתיים וחצי. ההשתתפות בתשלום של 40 שקלים למשתתף מעל גיל 4. לפרטים נוספים: 08-9770770 או הקליקו.

 

"מסיבת עצים" בבית גוברין

גן לאומי בית גוברין נודע בשלל המערות שבו, אך לכבוד ט"ו בשבט הפעילות באתר תוקדש דווקא לעצים. בגן הלאומי צומחים עצי חרוב גדולים ומרשימים, עצי שקד שמקשטים אותו (במיוחד בעונת פריחת השקדיות), עצי תאנה שדווקא בחורף עומדים ערומים ובכל זאת צמיחתם מתוך הכוכים והמערות מרשימה, עצי רימון, עצי אלה ועוד. כל אלו וכן עצי הזית הרבים יזכירו למבקרים עד כמה אנו משתמשים בעצים ובפירותיהם, ועל כן עליהם לכבדם. 

שקדיה בבית גוברין (צילום: מנו גרינשפן)
שקדיה בבית גוברין(צילום: מנו גרינשפן)

בית גוברין (צילום: מנו גרינשפן)
בית גוברין(צילום: מנו גרינשפן)
 

ברשות הטבע והגנים מזמינים את המבקרים לפגוש את העצים בפעילות לכל המשפחה, לחגוג להם ממש ולברך אותם לכבוד יומם המיוחד. המבקרים יוכלו להכיר את העצים בהדרכות, במשימות ובמפגש עם דמויות צבעוניות שיספרו עליהם. הפעילות תתקיים ביום שבת, 19 בינואר, בשעות 15:00-11:00. הכניסה בתשלום: 28 שקלים למבוגר, 14 שקלים לילד.

  

שותלים בגן לאומי כוכב הירדן

לכבוד ט"ו בשבט, רשות הטבע והגנים מזמינה את הציבור לשתול עם עובדי הגן הלאומי את הצמח הנדיר שבסכנת הכחדה פּוּאַת הצַבָּעים - שגדל בגן מקלט לצמחים אדומים בכוכב הירדן. בנוסף, גם ה"חיבולנס", האמבולנס של בעלי החיים, יגיע אל כוכב הירדן – והמבקרים יזכו לשמוע לאן לוקחים את חיות הבר הפצועות ולאן הן ממשיכות כשהן מבריאות. הפעילות תתקיים ביום שבת, 19 בינואר, בשעות 10:30, 12:00 ו-14:00. הכניסה בתשלום: 22 שקלים למבוגר, 9 שקלים לילד.

כוכב הירדן (צילום: שיר אוחנה)
כוכב הירדן(צילום: שיר אוחנה)

 

עין כרם מתהדרת בלבן

רשות הטבע והגנים מזמינה את הציבור לסיור חורפי מיוחד לכבוד החג בגן לאומי עין כרם. המבקרים יטיילו ביער ירושלים המפתיע בפריחת הרקפות, יירדו משם אל ה"פרובאנס" של ישראל – שכונת עין כרם - שמתהדר בפריחת השקדיות, ויסיירו בסימטאותיה הציוריות של השכונה, בין כנסיות, אנשים וסיפורים מעניינים. הסיור יתקיים בימי שבת, 19 בינואר ו-2 בפברואר. ההשתתפות בתשלום: 45 שקלים למבוגר, 30 שקלים לילד (הנחה למנויי מטמון) – וכרוכה בהרשמה מראש בטלפון *3639.

 

שותלים עם הפילים בגן החיות התנ"כי

בגן החיות התנ"כי בירושלים מצטרפים לחגיגות ט"ו בשבט, ויקיימו אירוע נטיעות חגיגי תחת עיניהן הבוחנות של הג'ירפות, הפילים ושאר בעלי החיים בגן. משתתפי הנטיעות יעזרו לצוות לשתול שטחים ירוקים של עצים ושיחים, וייהנו גם מכיבוד של מגוון פירות יבשים, סדנה מיוחדת ליצירה מחומרי טבע ומוזיקה חיה ונעימה שתתובל בשירי ט"ו בשבט. כל מי שיינטע עץ באירוע יקבל גם תעודת הוקרה מגן החיות. באותו היום יתקיימו גם שלל האכלות מודרכות של בעלי החיים בגן: שימפנזים, סוריקטות, פינגווינים, ג'ירפות, אריות, למורים, פנדה אדומה, פקארי וקנגורו. המבקרים יוכלו לחזות בהאכלות שלהם, וללמוד הרבה על בעלי החיים הללו ועל הרגלי התזונה שלהם.

ט
ט"ו בשבט בגן החיות התנ"כי(צילום: חגית אלבג)
  

הנטיעות יתקיימו ביום שישי, 25 בינואר, בשעות 14:30-11:30 - לאורך הדרך המקשרת את גן החיות התנ"כי לאקווריום ישראל, ירושלים. השותלים יעבו את הצמחייה באזור ויכירו שטח חדש ומעניין ובו תצוגת האיילים הבוכריים המרשימים, ובהמשך יוקם בו גם מתחם "מגוון המינים" ובו גם "בית הפרפרים". ההשתתפות בנטיעות כרוכה ברכישת כרטיס לגן החיות (58 שקלים למבוגר, 44 שקלים לילד עד גיל 18). הכניסה לאתר הנטיעות היא דרך הגן.

 

"מהשדה אל הצלחת" בגליל המערבי

במיזם "אוצרות הגליל" מזמינים את הציבור לפעילות ט"ו בשבט המתמקדת בחקלאות במרכז המבקרים "עידן הפרי" שבקצה המושב בצת, בין מטעי הבננות והאבוקדו. בתוכנית: היכרות עם תהליכי צמיחתה של הבננה עד לקטיף, הדרכה על תהליכי הייבוש הטבעיים של הפירות וטעימות, סיור במטעי הבננות והכרת הזנים השונים. במקום פעילויות נוספות כמו פינת צילום עצמית, משחקי זיכרון פירות גדולים, משחק דומינו פירות גדול, לוחות איקס עיגול גדולים ובנייה מקרטוני בננות צבעוניים, וכן דוכנים למכירת הגידולים

מטעי הבננות של
מטעי הבננות של "עידן הפרי"(צילום: ליאת גל גוטיארז)
 

הסיורים יתקיימו בשבתות הקרובות, 19 בינואר ו-26 בינואר, ויחלו בכל שעה עגולה בין השעות 15:00-10:00. הכניסה בתשלום 18 שקלים למשתתף מעל גיל שנתיים.

 

סיור בכלי רכב ירוקים בפארק המעיינות

בפארק המעיינות המבקרים מוזמנים להשתתף בסיור מודרך ורכוב בכלי רכב ירוקים סביב המעיינות. המשתתפים ייצאו רכובים על רכב חשמלי לאורך נחל מקסים עם גשרים, צמחים וסיפורים. הם יראו מהו איקליפטוס חסון וכיצד שורשיו שותים מים, יטפסו על גבעה שבראשה מגדל וימשיכו לשוטט בין עצים, שיחים וקנה סוף. בפארק זורם נחל הקיבוצים ששודרג לאחרונה, ושלושה מעיינות טבעיים: עין מודע, עין שוקק ועין מגדל. במהלך הסיור יבינו המבקרים מאין מגיעים המים, מה הסיבה לשפע המעיינות הקיימים בעמק ומדוע המעיינות נובעים בטמפרטורה חמה וקבועה של 24 מעלות לאורך כל השנה.

סיור ט
סיור ט"ו בשבט רכוב בפארק המעיינות(צילום: עפר בלנק)
 

סיור בפארק המעיינות (צילום: אביה גרץ)
סיור בפארק המעיינות(צילום: אביה גרץ)

עוד בתוכנית: תצפית על בריכות דגים, תעלות מים ואתרי מורשת, ועלייה לתצפית המרהיבה של "תל השלושה". הסיור המיוחד יתקיים ביום שבת, 19 בינואר, בשעה 12:00 – ויימשך כשעתיים. השתתפות בתשלום (50 שקלים לאדם) וכרוכה בהרשמה מראש בטלפון: 050-2122564 או באתר.

 

מתחברים לאדמה בביתא ישראל

כפר ביתא ישראל שליד קריית גת ועמותת "הנני" שפועלת לביסוס מעמדה של הקהילה האתיופית בישראל מזמינים את הציבור לחגוג ט"ו בשבט חווייתי שכולו חיבור לטבע, לאדמה ולסביבה. במהלך הפעילות בכפר יוכלו המבקרים להכיר וללמוד על ההיסטוריה והמורשת של קהילת יהודי אתיופיה. בנוסף לחוויה כפרית פסטורלית, יחשפו המבקרים למגוון סדנאות מעשירות וחווייתיות הכוללות, בין השאר, בנייה אקולוגית בבוץ, יצירה בחמר, כתיבה באמהרית, סודות המטבח האתיופי, פינת הנבטה ועוד.

ט
ט"ו בשבט בביתא ישראל(צילום: תהילה כהן)
 

הפעילות תתקיים ביום שישי, 18 בינואר, בשעות 13:30-9:30. ההשתתפות בתשלום (50 שקלים לאדם מעל גיל 3) וכרוכה בהרשמה מראש בטלפון: 053-7119909.

 

מפריחים את השממה בצריף בן גוריון

בט"ו בשבט הקרוב, הפנטזיה של ראש הממשלה הראשון להפריח את הנגב חוזרת להיות מרכז העניינים, בעזרת המבקרים בצריף בן גוריון שבשדה בוקר. לכבוד החג, יקיימו באתר יום שתילות מיוחד שמטרתו היא "להפריח את הנגב", ולצבוע אותו בשלל צבעים וצורות. שפע של פרחי העונה יחכו במקום, והמשפחות יוכלו לשתול אותם יחד, לצדו של הצריף. בנוסף לשתילות, תתקיים במקום גם סדנה להכנת פרחים בקיפולי נייר, שאיתם יוכלו המבקרים לאחר מכן לקשט את מפת הנגב הגדולה בשולחן החול המוצב באתר.

ט
ט"ו בשבט בצריף בן גוריון(צילום: צביקה שמעיה)
 

הפעילות תתקיים ביום שבת, 19 בינואר, בשעות 14:00-11:00. הכניסה בתשלום: 20 שקלים למבוגר, 15 שקלים לילד.

 

חקלאות מדברית ברמת הנגב

ישראל היא "אומת הסטארט-אפ" אך גם נחשבת לחוד החנית בתחום החקלאות. דוגמה לכך ניתן לראות ברמת הנגב, שם פועלת חווה חקלאית של מחקר ופיתוח אשר מושכת אליה מדענים מתחום החקלאות מהארץ והעולם. במרכז לחקלאות מדברית מפתחים זנים ייחודים של פירות וירקות, שחלקם זוכים להצלחה אדירה בשווקי אירופה והעולם כמו למשל הסליקורניה – צמח המשמש כתבלין ותחליף למלח.

החווה החקלאית ברמת הנגב (צילום: שביל הידע במדבר)
החווה החקלאית ברמת הנגב(צילום: שביל הידע במדבר)
 

חממת סליקורניה ברמת הנגב (צילום: שביל הידע במדבר)
חממת סליקורניה ברמת הנגב(צילום: שביל הידע במדבר)

עכשיו, לרגל ט"ו בשבט, חברת "שביל הידע במדבר" תקיים במקום סיורים שיכללו הסבר על מרכז המחקר והפיתוח החקלאי, טעימת ירקות ופירות שגדלים במקום, וכן תצפית על הפרויקט הסולארי הגדול ביותר במזרח התיכון ועל המגדל הסולארי הגבוה ביותר בעולם. וגם: תחזרו הביתה עם שתיל אישי שתכינו במסגרת הסיור.

 

הסיור יתקיים מדי שישי ושבת בשעה 11:00, עד סוף חודש ינואר. הכניסה בתשלום 45 שקלים למשתתף מגיל 4 ומעלה. לפרטים נוספים והרשמה – הקליקו

 

חדשנות בחקלאות בערבה

קצת אחרי ט"ו בשבט, תתקיים בערבה התיכונה התערוכה החקלאית השנתית הגדולה בישראל – בחוות "יאיר" שליד המושב חצבה. בשני ימי התערוכה יתקיימו במקום סיורים מודרכים, שבהם יוכלו המבקרים ליהנות מפלאי החדשנות של עולם החקלאות, שוק איכרים ואמנות, מתחמי מזון וביקור במרכז המבקרים, מרכז וידור - "חלון לחקלאות", שבו ניתן לערוך היכרות עם החיים בערבה, חדשנות חקלאית בלב המדבר, זנים חדשים של ירקות, פירות ופרחים, חשיפה לתיירות מדברית וכפרית הנשענת על משאבי טבע נדירים, צפייה במיצג תלת ממד, ביקור בחלל אינטראקטיבי-חווייתי, סיור בחממות ועוד.

צילום אוויר של התערוכה החקלאית בערבה (צילום: גלעד ליבני)
צילום אוויר של התערוכה החקלאית בערבה(צילום: גלעד ליבני)

התערוכה החקלאית בערבה (צילום: מו
התערוכה החקלאית בערבה(צילום: מו"פ ערבה תיכונה וצפונית)
 

בתערוכה עצמה, שמשתרעת על פני 15 דונם, ניתן לחזות בחקלאות ההיי-טק של ימינו, ובחממות התצוגה יוצגו שלל זני עגבניות ופלפלים בעלי צבעים, צורות וטעמים מגוונים, קישואים צבעוניים, תותים תלויים, פטל חורפי מיוחד, אבטיחים תלויים, עגבנייה שחורה, פלפל חום וסגול ועוד. בתערוכה יוצגו לקהל הרחב גם הפרחים הייחודיים, הצבעוניים והעמידים שמטפחים בערבה ומצליחים בכל שווקי אירופה. עוד יוצגו: מיני דגי נוי ואלמוגים שמטופחים בערבה, רכבי שטח מדגמי 2019 ושלל זנים נוספים של ירקות ופירות.

 

התערוכה תתקיים בימים רביעי וחמישי, 31-30 בינואר. הכניסה ללא תשלום.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מנו גרינשפן
שקדיה בבית גוברין
צילום: מנו גרינשפן
מומלצים