שוער העבר אברהם בנדורי הלך לעולמו
האיש שעמד בין הקורות של נבחרת ישראל במשחקה הראשון לאחר קום המדינה, ושימש גם כמנהלה, נפטר בגיל 90. בנדורי, שנפצע במהלך הקרבות במלחמת השחרור, יובא למנוחות היום (17:00) בבית העלמין ירקון
שוער ומנהל העבר של נבחרת ישראל, אברהם בנדורי, הלך היום (ג') לעולמו בגיל 90. בנדורי, שנולד ביוני 1928 כאברהם בנדרסקי ונחשב לאחר מגדולי שועריה של מכבי תל אביב, זכה בשש אליפויות (1947, 50', 52', 54', 56' ו-58') וחמישה גביעי מדינה (47', 54', 55', 58' ו-59'). בשנות ה-90 הוא שימש כמנהל הנבחרת.
במקביל לקריירה בכדורגל, בנדורי השתתף בקרבות במלחמת העצמאות ואף נפצע במהלכם, אבל החלים ושיחק כשוער במשחקה הראשון אי פעם של נבחרת ישראל לאחר קום המדינה מול ארצות הברית בניו יורק (ארה"ב ניצחה 1:3). בסך הכל הוא הופיע שבע פעמים במדי הנבחרת, כולל בניצחון 0:4 על איראן במשחקי אסיה בטוקיו 1958.
מההתאחדות לכדורגל נמסר: "ההתאחדות לכדורגל מביעה את צערה עם פטירתו של אברהם בנדורי". יו"ר ההתאחדות לכדורגל, שינו זוארץ: "בנדורי היה אחת מאגדות השוערים של הכדורגל הישראלי, חלק מדור הנפילים שאנחנו מאבדים לאחרונה. תרומתו לנבחרות ישראל, כשחקן ובעיקר כמנהל, היתה עצומה. יהי זכרו ברוך". בנדורי יובא למנוחות היום בשעה 17:00, בבית העלמין ירקון (שער החסד). הוא נפטר שבועיים וחצי אחרי חברו ממכבי תל אביב והנבחרת, שייע גלזר.
בראיון ל-ynet ב-2012 סיפר בנדורי על תחילת הדרך של הכדורגל בארץ ישראל: "מעבר לאיצטדיון המכביה, בכיוון הים, ישבו חיילים בריטים ששיחקו והכדורגל היה בנפשם ובדמם, בכל מקום
היה להם מגרש. בקושי ידענו את החוקים והם היו הראשונים שהראו לנו מה זה כדורגל. היינו ילדים ונדבקנו מהם במחלה. רכשנו ניסיון רב אצל כאלה שלמדו לשחק בלונדון. הבריטים היו עולים על הגגות של המפעלים ומסתכלים עלינו משחקים".
על שירותו בצה"ל סיפר: "נאלצתי לעזוב את הכדורגל כשסיימתי את גיל הנוער והצטרפתי ל'שועלי שמשון'. הייתי חבר ה'הגנה' והקדשתי עצמי לפעילות. הייתי תחת חסותם ומה שאמרו לי לעשות עשיתי. ידענו שזה אסון טבע להילחם מול הצבא המצרי, כי להם היה הרבה נשק ולנו לא. קשה לתאר את זה. הכל התחיל אצלנו מאפס ולא ידענו בכלל להשתמש בנשק, כי לא קיבלנו הנחיות, אבל לימדו אותנו להרביץ. למרות שאני לא זוכר באיזה קרב זה היה, נפצעתי בקרב בו הירי לא פסק".