החשד בפרשת המין ומינויי השופטים: שוחד והפרת אמונים
המשטרה מבקשת להאריך ב-3 ימים את מעצר עורך הדין הבכיר שנמצא במרכז הפרשה שמטלטלת את עולם המשפט. החשדות המיוחסים לו: שוחד והפרת אמונים. נציג המשטרה בדיון: "הוא ניצל את רום מעמדו ויכולת השפעתו בתהליכי מינוי שופטים תוך שהוא מצוי בניגוד עניינים". השופטת שנחקרה בפרשה הוצאה לחופשה עד לתום הבירור בעניינה
בית משפט השלום בתל אביב דן הערב (ד') בהארכת מעצרו של עורך הדין הבכיר שנמצא במרכזה של חקירת החשדות לעבירות טוהר מידות הקשורה למינוי שופטים. החשוד נחקר משעות הבוקר ביחידה הארצית לחקירות הונאה בלהב 433.
במהלך הדיון ביקשה המשטרה להאריך את מעצרו של עורך הדין הבכיר בשלושה ימים. החשדות שמיוחסים לו הם שוחד והפרת אמונים. שופטת השלום שנחקרה בפרשה הוצאה לחופשה עד לתום הבירור בעניינה.
נציג המשטרה אמר בדיון: "החשוד ניצל את רום מעמדו ואת יכולת השפעתו בתהליכי מינוי שופטים תוך שהוא מצוי בניגוד עניינים. בשלב זה מדובר ביחס לשני אירועים נקודתיים ולא חלילה כלפי המערכת המשפטית כולה. מעצרו הוא אינטרס ציבורי רם מעלה הגובר על זכותו של החשוד". הוא הוסיף כי במשטרה חוששים משיבוש החקירה וכן כי ישנם אירועים נוספים הקשורים לחשוד שייבדקו בהמשך.
"החקירה מלווה מיומה הראשון על ידי הגורמים הבכירים במשרד המשפטים", אמר נציג המשטרה. "פעלנו בצורה זהירה, מצומצמת וקפדנית. פעלנו בחרדת קודש. כל פיפס, כל פעולה דרשה אישור. אלמלא הרגישות היינו מבקשים ימים רבים יותר".
פרקליטו של החשוד, עו"ד בועז בן צור, טען בדיון כי המשטרה השיגה חלק מהראיות תוך עבירה על חוק הגנת המחשבים. נציג המשטרה התעלם מדברי הפרקליט ולא השיב להם.
הבוקר הותרו לפרסום פרטים מעטים על הפרשה שמטלטלת כבר שבועות את עולם המשפט. החשוד המרכזי בתיק, עורך דין במקצועו, נעצר הבוקר לחקירה. כמו כן הגיעו שתי חשודות נוספות - שופטת שלום ועורכת דין. מלבד השופטת ועורכת הדין שנחקרו, החוקרים חושדים כי עורך הדין הבכיר ביצע עבירות הקשורות לעניינן של עורכת דין נוספת ושתי מתמחות.
ח"כ נורית קורן (הליכוד), החברה בוועדה למינוי שופטים, זומנה למתן עדות בלהב 433. כך דווח ליו"ר הכנסת יולי אדלשטיין, שאישר את הזימון. גם אילנה סקר, חברת הוועדה לבחירת שופטים מטעם לשכת עורכי הדין, מסרה עדות. עובדת בלשכת עורכי הדין מסרה היום עדות פתוחה במשך תשע שעות במשטרה.
החשדות המרכזיים, לפי המשטרה, הם ביצוע עבירות בנוגע למינוי שופטת שלום אחת לפני כמה שנים ובקשר לניסיון להביא למינוי של שופט שלום למחוזי - מהלך שלא צלח. בין היתר נחקר חשד למתן שוחד מיני ולעניינים נוספים, בהם פגיעה בטוהר המידות באופנים אחרים, ונושאים הקשורים ללשכת עורכי הדין. במהלך הדיון בבית המשפט ציינה המשטרה כי השופט אינו חשוד בפרשה.
בלשי המשטרה פשטו הבוקר על משרדי לשכת עורכי הדין בעקבות החשדות. ברקע הפרשה, יו"ר לשכת עורכי הדין אפי נוה צפוי לצאת לנבצרות. ממלא מקומו יהיה עו"ד אורי קינן.
עו"ד עדי כרמלי, פרקליטה של עורכת הדין שנחקרה במשטרה, מסר: "היא נחקרה היום במשך שעות רבות שבהן היא מסרה גירסה מפורטת ושיתפה פעולה באופן מלא עם החוקרים. מרשתי, עורכת דין ותיקה, מכובדת ומוערכת, סבורה שבמעשיה לא דבק כל רבב. היא מעולם לא ביקשה ולא קיבלה דבר מאיש וזאת הבינו גם החוקרים. אנו צופים שבזמן הקרוב ביותר, עוד הערב ועם סיום חקירתה, היא תשוחרר לביתה".
בעקבות החקירה פרסמו שרת המשפטים איילת שקד ונשיאת בית המשפט העליון אסתר חיות הודעה מיוחדת. "ראינו לנכון לציין כי אנו סמוכות ובטוחות כי מערכת אכיפת החוק תמצה את חקירת הפרשה ותגיע לחקר האמת. עוד ראינו לציין כי במהלך תקופת כהונתה של שקד כיושבת ראש הוועדה לבחירת שופטים, מינתה הוועדה 334 שופטים ורשמים בכירים בהליך מיון ובחירה קפדני ומקצועי".
השתיים הוסיפו: "ברשות השופטת בישראל מכהנים שופטות, שופטים, רשמות ורשמים בכירים העושים את מלאכתם נאמנה, ביושר ובמסירות. יש לקוות כי החקירה תושלם בהקדם על מנת לשמור על מעמדה של הרשות השופטת ועל אמון הציבור בה".
לפי הערכות של גורמים בכירים במערכת המשפט, חברי הוועדה לבחירת שופטים - בהם יו"ר הוועדה, שרת המשפטים איילת שקד, שר האוצר משה כחלון ונשיאת בית המשפט העליון אסתר חיות - יזומנו לעדות. כמו כן, ההערכה היא שגם חברי הוועדה לבחירת שופטים בעבר - הנשיאה מרים נאור והמשנה שלה לשעבר אליקים רובינשטיין - ייקראו למסור עדות כיוון שכיהנו בוועדה בעת שהשופטת המדוברת מונתה.
היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט פסל את עצמו מעיסוק בפרשה בשל היכרותו עם החשוד המרכזי. בשל כך, פרקליט המדינה שי ניצן – הדרג המוסמך לעצור אדם נושא תפקיד כגון זה של הנחקר – אישר אישית את ביצוע המעצרים והחקירות. גם המשנה ליועמ"ש, רז נזרי, מלווה את החקירה.