פרקליטו של אפי נוה: פרצו לנייד שלו וחיפשו ראיות
עו"ד בועז בן צור המייצג את יו"ר לשכת עורכי הדין בפרשת "המין ומינויי השופטים" טען כי הטלפון הנייד של נוה נפרץ וכך ההודעות שנלקחו ממנו והפכו לראיות הושגו באופן לא חוקי. עוד אמר כי "סוגיית הטענות המיניות לא רלוונטית", וכי "לתזה של המשטרה אין אחיזה"
עורך הדין בועז בן צור, פרקליטו של יושב ראש לשכת עורכי הדין אפי נוה, טען כי מכשיר הטלפון של נוה נפרץ וכי הראיות שהוצגו בדיון הערב (ד') במסגרת פרשת "המין ומינויי השופטים", הושגו שלא כדין: "אין מחלוקת על כך - אם פורצים לנייד פרטי ושואבים ממנו הודעות זה לא חוקי. ברגע שחומר מטלפון פרטי יוצא החוצה לכלי תקשורת, מבלי שנמסר לכלי תקשורת, הוא כנראה ניתן בלי הרשאה ולא כדין".
בתום הדיון שבו נקבע כי נוה ישוחרר למעצר בית למשך שבוע בתנאים מגבילים, ויושעה מלשכת עורכי הדין למשך חודש, אמר בן צור: "אני חושב שהתזה הבסיסית שאיתה הגיעה המשטרה לבית משפט - אין לה אחיזה בחומר הראיות ובעיקר לא בצד המשפטי. נדמה לי שיש מהומה רבה על לא מאומה. הטענה היסודית מתעלמת מהליך קבלת ההחלטות בוועדה לשופטים. בסופו של דבר יש חקירות שמתחילות בכל תרועה רמה ומסתיימות בקול ענות חלושה".
בן צור הוסיף כי "סוגיית הטענות המיניות נדמה לי בלתי רלוונטית לחלוטין והראיות הושגו שלא כדין. קשה יהיה להלבינן בחקירה משטרתית ותעלה שאלת קבילות". על מצבו של נוה אמר כי "מצב של חקירה כזו אינו פשוט למר נוה, אבל אני מניח שהוא יידע להתמודד. לגבי כהונה בלשכה - הדברים ייבחנו ותיפול החלטה בימים הקרובים".
פרשת "המין והמינויים" - כתבות נוספות:
אפי נוה, החשוד המרכזי בפרשה המשפטית, שוחרר למעצר ביתהחשד בפרשת המין ומינויי השופטים: שוחד והפרת אמונים
מהסמכות להסתבכות: אפי נוה, פרופיל
הערב הותר לפרסום כי נוה הוא החשוד במרכזי בפרשה הנחקרת בלהב 433 בחשד לביצוע עבירות מתחום טוהר המידות. מדוברות המשטרה נמסר כי "על פי החשד ניצל ראש לשכת עורכי הדין, אפי נוה, את תפקידו ואת יכולת השפעתו על תהליכי מינוי שופטים. זאת כדי לקדם מינוי של שופטת שלום בהיותו נתון בניגוד עניינים תוך ביצוע עבירה, וכן ניסה להשפיע על קידום של שופט שלום מכהן למחוז בהיותו נתון בניגוד עניינים תוך ביצוע עבירה - אך המינוי לא קודם".
במסגרת הפרשה נחקרה גם שופטת השלום בנוגע לחשדות הקשורים למינויה לתפקיד לפני כמה שנים. בנוסף נחקרה עורכת דין בחשד שהייתה מעורבת בניסיון לקדם שלא כדין מינוי של שופט שלום לבית המשפט המחוזי. בתום חקירתן, שוחררו השופטת ועורכת הדין למעצר בית למשך חמישה ימים בתנאים מגבילים.
"במסגרת החקירה נגבו עדויות בחקירה פתוחה ממספר עדים ובכללם שלושה מחברי הוועדה למינוי שופטים ובוצעו חיפושים במספר זירות ובהן לשכת עורכי הדין", נאמר בהודעת המשטרה. "יובהר כי בניגוד לשמועות ומידע לא מבוסס שנפוץ בימים האחרונים ברשתות החברתיות, החומר שנאסף לא מעלה חשדות לגבי מינויים של שופטים אחרים". על שאר פרטי החקירה עדיין מוטל צו איסור פרסום.
נוה, חבר לשעבר בוועדה למינוי שופטים ובן בריתה של שרת המשפטים איילת שקד, נחשב עד לאחרונה לאחד האנשים החזקים במערכת המשפט. אך לאחר כתב האישום שהוגש נגדו בסוף דצמבר בגין התנהלות פלילית בכניסה וביציאה מן הארץ תוך עקיפת ביקורת הגבולות, ניצב נוה כאמור במרכזה של פרשת "המין ומינויי השופטים" החמורה שעוסקת בשוחד, עבירות מרמה והפרת אמונים.
עו"ד אופיר סטרשנוב, ממשרד כהן-סטרשנוב-לונדון, עורך דינה של של השופטת, מסר בתגובה: "השופטת שיתפה פעולה באופן מלא עם החוקרים, ענתה על כל השאלות שנשאלה וכך תמשיך לעשות ככל שתידרש. השופטת מכחישה באופן מוחלט מעורבות בביצוע עבירות כלשהן והיא מקווה כי החקירה תמוצה בהקדם ויובהר כי לא דבק בה רבב".