החקירה נגד אפי נוה: קשרים גם עם מתמחות וחשש למחיקת תכתובות
פרשת "מין תמורת מינוי": מלבד ההתמקדות בשופטת ובאשת השופט - המשטרה מחפשת ראיות לגבי שתי מתמחות ועורכת דין, שראש הלשכה עשוי היה להשפיע על מעמדן. הבוקר הגיע נוה ממעצר הבית לחקירה נוספת בלהב 433. עורך דינו: "שימוש בחומר מהטלפונים שלו - לא חוקי"
החשד המרכזי בפרשת החשד לשוחד מיני תמורת התערבות במינוי שופטים, ראש לשכת עורכי הדין אפי נוה, הגיע הבוקר (יום ה') מבית אחיו בקיבוץ שפיים, שבו הוא שוהה במעצר בית, לחקירה נוספת במשרדי להב 433 של המשטרה. ל-ynet נודע כי מלבד הקשרים לשופטת ולעורכת הדין (אשת השופט) שנחקרו אתמול, במשטרה ביקשו לברר לגבי קשריו עם עורכת דין נוספת ושתי מתמחות.
מתוקף תפקידו של נוה כראש לשכת עורכי הדין, הוא אמון על המערך שקשור לבחינה, הכשרה וקבלה למקצוע - ולכן החוקרים ביקשו לבדוק ככל הנראה אם קשרים עם אותן נשים לוו בפעולות כלשהן שמעלות חשד לפגיעה בטוהר המידות. בנוסף, עלה חשש כי תכתובות במחשבים נמחקו, מה שעשוי להוות שיבוש הליכי חקירה. אתמול ערכו בלשים חיפוש במשרדיו של נוה בלשכת עורכי הדין בתל אביב.
פרשת המין והמינויים - כתבות נוספות:
- מהסמכות להסתבכות: אפי נוה, הפרופיל של החשוד
- חברי השופטת בהלם: "היא ישרה מסרגל"
- החשד נגד עורכת הדין: שוחד מיני לקידום בעלה
נוה לא חשוד בשיבוש, אבל המשטרה הביעה אתמול חשש שאם ישוחרר ממעצר, ועל רקע כוחו, הפשעתו וקשריו עם המעורבים, הוא עלול לשבש את החקירה.
החקירה מתנהלת כמה שבועות בעקבות חומרים שהעבירה למשטרה העיתונאית הדס שטייף ואתמול נחשפה, אחרי שנוה, השופטת ועורכת הדין הובאו לחקירה ביחידת להב 433. בערב החליט בית משפט השלום בתל אביב לשחרר את נוה למעצר בית למשך שבוע ולהרחיקו למשך חודש מהלשכה. השופטת ועורכת הדין שוחררו גם למעצרי בית של ארבעה וחמישה ימים, בהתאמה. השופטת גם הוצאה לחופשה.
שלושה מחברי הוועדה למינוי שופטים מסרו אתמול עדות במשטרה, בהם ח"כ נורית קורן (הליכוד) ואילנה סקר, שחברה בוועדה מטעם לשכת עורכי הדין. כן העידה במשך כתשע שעות עובדת בלשכת עורכי הדין.
לגבי השופטת שאיתה קיים קשר, נוה מונה לועדה לבחירת שופטים ב-2017, והיא מונתה לבית משפט שלום עוד לפני כן. אלא שהחשד מתייחס גם לתקופה שלא היה בוועדה, החוקרים טוענים שהשפיע על חלק מחבריה מתוקף מעמדו.
הנושא השני שהחשד לגביו נחשף נוגע להשפעה לכאורה של קשר בין נוה לבין עורכת דין שבעלה שופט, והיה ניסיון לקדמו. השופט עצמו אינו חשוד. החוקרים סבורים שיש להם ראיה משמעותית בנושא.
המשטרה טענה בדיון בבית המשפט כי יש להאריך את מעצרו של נוה מחשש לשיבוש החקירה. "מרשך אדם חזק מאד לא יכול להיות מצב שהפעולות לא יזוהמו אם ישתחרר", אמר נציג המשטרה לפרקליטו של נוה, עו"ד בועז בן צור.
הוא הוסיף כי נוה "ניצל את רום מעמדו ואת יכולת השפעתו בתהליכי מינוי שופטים תוך שהוא מצוי בניגוד עניינים". הוא הוסיף: "בשלב זה מדובר ביחס לשני אירועים נקודתיים ולא חלילה כלפי המערכת המשפטית כולה. מעצרו הוא אינטרס ציבורי רם מעלה הגובר על זכותו של החשוד". לדבריו, ישנם אירועים נוספים הקשורים לחשוד שייבדקו בהמשך.
עו"ד בן צור טען כי "אין מחלוקת על כך - אם פורצים לנייד פרטי ושואבים ממנו הודעות זה לא חוקי. ברגע שחומר מטלפון פרטי יוצא החוצה לכלי תקשורת, מבלי שנמסר לכלי תקשורת, הוא כנראה ניתן בלי הרשאה ולא כדין".
בעקבות החקירה פרסמו שרת המשפטים איילת שקד ונשיאת בית המשפט העליון אסתר חיות הודעה מיוחדת. "ראינו לנכון לציין כי אנו סמוכות ובטוחות כי מערכת אכיפת החוק תמצה את חקירת הפרשה ותגיע לחקר האמת. עוד ראינו לציין כי במהלך תקופת כהונתה של שקד כיושבת ראש הוועדה לבחירת שופטים, מינתה הוועדה 334 שופטים ורשמים בכירים בהליך מיון ובחירה קפדני ומקצועי".