שתף קטע נבחר

 

אולמרט על תיקי נתניהו: "שיחליטו מהר, בעבר החליטו מהר מדי"

ראש הממשלה לשעבר דיבר על ההכרעה בתיקי נתניהו לעומת ההכרעה בתיקיו: "אני רוצה שניתן למי שצריך להחליט שיחליט ומהר. אני זוכר מקרים שבהם הם החליטו מהר מדי"

 

אולמרט: בתיקים שלי הכריעו מהר מדי    (צילום: אביהו שפירא)

אולמרט: בתיקים שלי הכריעו מהר מדי    (צילום: אביהו שפירא)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט אמר בצהריים (יום ה') שההכרעה בתיקים הפליליים שלו התקבלה "מהר מדי" ביחס לקצב שבו פועלות רשויות האכיפה בנוגע לחקירות ראש הממשלה בנימין נתניהו. "לגבי ראש הממשלה, אני מאוד רוצה שהוא לא יהיה בתפקידו ומאוד מאמין שהוא לא יהיה בתפקידו אחרי הבחירות, אבל אני רוצה שניתן למי שצריך להחליט שיחליט ומהר. אני זוכר מקרים שבהם הם החליטו מהר מדי", אמר.

 

אולמרט התייחס גם לפרשת אפי נוה שנחשפה אתמול: "כולנו מנוסים בפרשות שמטלטלות את המדינה בעת שהן מתפרסמות, ואז מתברר שהטלטלה לא מטלטלת והדרמה קטנה מאוד. נניח למערכות שאחראיות לאיזון של המדינה וניתן לבדוק את הבדיקות".

 

הוא גינה את המתקפות על הרמטכ"ל לשעבר בני גנץ שאותן כינה "דבר בזוי", והביע תקווה כי מערכת הבחירות תלווה "במינימום של דרך ארץ כלפי המתמודדים".

 

אולמרט, שדיבר ב"פסטיבל הבננה" הרביעי בבית גבריאל בכינרת, תקף את העמימות של המתמודדים בבחירות לכנסת, ואמר כי הבחירות ייסובו סביב הסוגייה הפלסטינית, שאינה מטופלת כבר עשר שנים. לדבריו, הוא לא ממליץ על מועמד זה או אחר, אולם צריך שלהנהגת המדינה יהיה אומץ, "לקבל החלטות שאין חשובות מהן. שקשורות ליחסים שלנו עם אלה שחיים לידינו. הגיע הזמן לעשות צעד אחד גדול קדימה, ולעשות פריצת דרך שתשפיע על על אורחות חיינו". הוא טען כי הממשלה יוצרת פאניקה בתחומים ביטחוניים ומפנה אליהם משאבים שיכולים היו לשרת את הגליל והנגב. 

מימין לשמאל) אלי מלכה, עופר שלח, ראש המועצה עמק הירדן, עידן גרינבאום, אהוד אולמרט בפסטיבל הבננה (צילום: אביהו שפירא)
אהוד אולמרט בפסטיבל בעמק הירדן(צילום: אביהו שפירא)
 

אולמרט: "אם יש מישהו שחושב שאפשר לספר מעשיות, שאין עם מי לדבר, כשאנחנו לא רוצים לדבר, כשיש מי שרוצה לספר שיגיע יום שמדינת ישראל תשתרע מהירדן עד הים, ויהיו בה יותר לא-יהודים מאשר יהודים, ובכל זאת היא תהיה מדינה יהודית ודמוקרטית, מספר סיפורים לא מציאותיים. אנחנו מתקרבים לנקודה שבה לא ניתן לשנות את הדברים.

 

"סדרי העדיפויות צריך להשתנות מקצה לקצה. והקצאת המשאבים, אל תאמינו לדוברי הממשלה שאומרים שחסרים משאבים. לא חסר לנו כסף. השאלה איפה משקיעים את הכסף – אזורים שאנחנו לא צריכים להיות בהם, בהיקפים אדירים, או באזורים שאנחנו צריכים להיות בהם אבל לא יוצרים בהם את איכות החיים למי שצריך לחיות כאן".

 

הוא התייחס לתוכנית השלום של הנשיא האמריקני דונלד טראמפ: "כל אחד רואה שיש לו אגו. נשיא ארה"ב מגיש הצעה לשלום, מניח אותה על השולחן וקורא לה הדיל של המאה. הוא כורך את שמו ומעמדו במה שהוא חושב שהוא הצעת המאה, הוא לפחות חושב שיש לה סיכוי. אם הוא חושב שיש לה סיכוי, אני מעודד". עם זאת הוסיף אולמרט כי הממשלה הנוכחית אינה יכולה לקבל הצעה שיש בה ויתור על 90% משטחי יהודה ושומרון וחלוקת ירושלים.

 

בהמשך קשר את הדברים לעמימות של המועמדים שאינם מוכנים להציג את עמדותיהם: "אני לא יודע מה זה ימין ושמאל. בהגדרות של היום, מה שהיה פעם מפא"י, היום היה נחשב ימין קיצוני. אולי הליכוד בראשות בגין היה נחשב היום שמאל. השאלה היא האם הנהגת המדינה הולכת להסכם מדיני? נסיגה מכל השטחים, שהחלק היהודי של ירושלים יהיה בירת ישראל, והחלקים הנספחים יהיו בירת המדינה הפלסטינית? במקום זה, רוב המשאבים של מדינת ישראל מושקעים היום ביצירת פאניקה מול דברים כאילו ביטחוניים, במקום להשקיע בנגב ובגליל".

 

לפני אולמרט דיבר שר הדתות יצחק וקנין, שנחשב ליו"ר הלובי החקלאי בכנסת, ותקף את מדיניות הממשלה בנוגע לחקלאים. הוא אמר שיתמודד על תפקיד שר החקלאות שכן יש צורך שר שיפעל למען החקלאים והחקלאות "24/7", ולדבריו, "לא בשביל השררה, אלא משום שבלי החקלאות וההתיישבות העובדת - למדינה אין קיום".

 

ראש מועצת עמק הירדן, עידן גרינבאום, אמר כי בלהט חדשות היום, בעמק הירדן מתעסקים במה שחשוב באמת - בננות. "העמק שלנו הוא עמק של חקלאות וחקלאים, שבזיעה מוציאים את לחמם. אנחנו ערב בחירות, אבל לצערי, שכחו רבים את החשיבות של החקלאות, האדמה והשמירה עליה. האדמה היא מקור העצמאות, כתב א.ד גורדון. אני קורא לנציגי המפלגות - יהיה הרכב הממשלה והכנסת אשר יהיה - אל תשכחו את החקלאים".

 

בהיבט החקלאי דיברו משתתפי הכנס על תיקון 27 לחוק המים המקשה על החקלאים באזור הנאלצים להשקות במי שתייה. מנכ"ל צמח מפעלים אזוריים, מנשה שלום, מחה על פתיחת השוק לייבוא חסר גבולות ותכנון. "גם אנחנו מעונינים בירידת יוקר המחיה אבל לא מוכנים שיהפכו אותנו למטרה, מה גם שהחקלאי הוא החוליה הכי קטנה והכי פחות יקרה בשרשרת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
אהוד אולמרט בכנס בעמק הירדן
צילום: אביהו שפירא
מומלצים