שתף קטע נבחר

 

המתיחות בצפון: בכירים בצבא רוסיה וצה"ל נפגשו

הפגישות עסקו בשיפור מנגנון מניעת החיכוך בין הצבאות - ברקע המתיחות עם מוסקבה שהחלה בעקבות תקרית הפלת המטוס. דובר צה"ל: "הושגו הבנות"

משלחת קצינים בכירים של צבא רוסיה סיימה היום (ה') סדרת מפגשי עבודה בארץ עם בכירים בצה"ל, שעסקו בקידום שיפור מנגנון מניעת החיכוך בין שני הצבאות בזירה הצפונית ופעולות צה"ל למניעת התבססות איראן והתחמשות חיזבאללה בסוריה. כך הודיע הערב דובר צה"ל.

 

את המפגשים הוביל ראש חטיבת המבצעים, תת-אלוף יניב עשור, ובמסגרתם התכנסו קבוצות עבודה בכירות של שני הצבאות לשיח משותף. דובר צה"ל מסר עוד כי "המפגשים התנהלו באווירה טובה ומקצועית" וכי "בין המשלחות הושגו הבנות והן סיכמו על המשך עבודה משותפת".

פגישת נתניהו ופוטין (צילום: AFP)
נתניהו ופוטין(צילום: AFP)
 

 

פגישה משלחת צה
פגישה קודמת שערכו קצינים בצה"ל עם מקביליהם ברוסיה בחודש שעבר(צילום: דובר צה"ל)

הדיונים מתקיימים ברקע המשבר אליו נקלע התיאום הביטחוני בין ישראל לרוסיה ביחס לסוריה בשנה שעברה, כאשר מערכות ההגנה הסוריות הפילו בטעות מטוס איליושין 20 ועליו 14 אנשי צוות בעקבות תקיפה של צה"ל. רוסיה האשימה את ישראל באירוע החריג, ובעקבותיו העבירה סוללות S-300 לסוריה.

 

בנוסף, הם נערכו לאחר הודעתו החריגה של ראש הממשלה בנימין נתניהו מוקדם יותר השבוע, שבה הודה כי צה"ל ביצע את התקיפה בשדה התעופה הבינלאומי בדמשק ביום שישי האחרון - נגד מחסני נשק איראניים. נתניהו שיגר מאוחר יותר איום לעבר טהרן ואמר שהוא "מייעץ לה לצאת מסוריה - ומהר", אחרת היא עלולה להיפגע.

 

המתיחות בין מוסקבה לירושלים התגלתה שוב לאחר התקיפה הנרחבת שיוחסה לישראל בסוריה בחודש שעבר, שזכתה לגינוי חריף מצד רוסיה. לטענת מוסקבה, התקיפה סיכנה מטוסים אזרחיים והיוותה הפרה של ריבונות סוריה והדין הבינלאומי.

 

נתניהו הודה בתחילת השבוע בתקיפת צה"ל בסוריה    (צילום: אלכס גמבורג)

נתניהו הודה בתחילת השבוע בתקיפת צה"ל בסוריה    (צילום: אלכס גמבורג)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בתחילת החודש שוחחו בטלפון ראש הממשלה נתניהו והנשיא הרוסי ולדימיר פוטין ודנו במצב בסוריה לנוכח כוונת ארצות הברית להסיג את כוחותיה מהמדינה. לפי הקרמלין, פוטין ונתניהו הדגישו את הצורך לחזק את שיתוף הפעולה בערוצים הצבאיים והדיפלומטיים. כמו כן הבהירו את הצורך להביס את הטרור ולהתקדם לפתרון מדיני בסוריה.

 

מלשכת נתניהו נמסר אז כי "השניים דנו במצב בסוריה ובהתפתחויות האחרונות וסיכמו על המשך התיאום הביטחוני בין הצבאות. ראש הממשלה אמר שישראל נחושה להמשיך במאמציה למנוע מאיראן להתבסס צבאית בסוריה".

 

בעקבות תקרית הפלת המטוס הרוסי, בחודש שעבר הגיעה לרוסיה משלחת צבאית ישראלית בראשות ראש אגף המבצעים, אלוף אהרון חליוה. הרוסים דרשו מישראל נתונים מדויקים על מיקומה המדויק של המטרה שתותקף והרבה זמן מראש. ישראל לא הסכימה לדרישות הללו, ובצה"ל מסרו גם אז כי הושגו הבנות וכי סוכם על המשך עבודה משותפת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דובר צה"ל
פגישה קודמת בין קציני הצבאות בחודש שעבר
צילום: דובר צה"ל
מומלצים