שתף קטע נבחר

 

עיריית ירושלים אישרה: מועדון ספורט לאגודה המזוהה עם חמאס

לגורמים המקורבים לחמאס קיבלו אישור להקים מועדון ספורט במזרח העיר. הבקשה להקמת המתחם הוגשה על שמה של מנהלת בית ספר. העירייה: "הוועדה עוסקת בבחינת התאמת בקשות הבנייה לתב"ע ולא בזהות בעלי הקרקע"

עיריית ירושלים אישרה לאחרונה פתיחת תיק לקראת קבלת היתר בנייה, להקמת בריכה ומועדון ספורט לאגודת נשים איסלאמית "אגודת הצדקה נשות צור באהר" המזוהה עם חמאס, בכפר צור באהר שבמזרח העיר.

 

התיק שנפתח ב-2015 אושר בכפוף לתשלום "היטל השבחה" שטרם שולם, והחודש אישרה העירייה הארכת זמן לתשלום ההיטל.

נאג'ח בכיראת (משמאל) לצידו של אחמד אטון חבר המועצה המחוקקת של חמאס ()
נאג'ח בכיראת (משמאל) לצידו של אחמד עטון חבר המועצה המחוקקת של חמאס
 

בכיראת עם כובע חמאס ()
נאג'ח בכיראת חובש כובע של חמאס
נשיא האגודה ובעלה של מנהלת האגודה הוא נאג'ח בכיראת, אשר ישב בכלא הישראלי בעבר בגין סיוע לטרור. בכיראת מקורב לחברי המועצה המחוקקת של חמאס, ובהם אחמד עטון ומחמוד אבו-טיר. בנו, מאלכ, הוא אסיר ביטחוני המרצה עונש מאסר בכלא כבר 17 שנים בגין סחר בכלי נשק. כדי לא לעורר את חשד העירייה, הבקשה הוגשה על שמה של מנהלת בית ספר במזרח העיר.

 

על פי מקורות פלסטיניים, בכיראת זכה ככל הנראה לתרומות מממשלת ארדואן כדי להקים את האגודה שמנהלת אשתו, אשר תפעיל, אם יושלם ההליך, את הבריכה ואת מועדון הנשים. כיום עומד בכיראת בראש אחד ממרכזי הלימוד של אל-אקצא, הוא פעיל בתחומים פוליטיים ובעבר עמד בראשות אגודות צדקה הפועלות כמעטפת תמיכה עבור חמאס.

 

סא"ל (במיל') ברוך ידיד, יועץ למתאם פעולות הממשלה בשטחים לשעבר, אמר כי "הארגונים שמפעילים את המרכזים החברתיים הללו במזרח העיר, עושים לרוב שימוש בכוחם כדי להשפיע על תודעת התושבים שמשתמשים בשירותיהם. נראה כי כיום עולה מנהיגות פוליטית חדשה במזרח העיר ששואפת לקחת חלק בחיים המוניציפאליים, וזו ההזדמנות של ראש העיר הנבחר לתקן את הטעויות של קודמו ולהשקיע בה ולא במנהיגי חמאס".

 

בשיחת טלפון שהקלטתה הגיעה לידי ידיעות אחרונות ו-ynet הודה בכיראת כי הוא העומד מאחורי הגשת הבקשה לעירייה. בכיראת הכחיש בשיחה את הקשר שלו לחמאס, אולם גורמים במזרח העיר מצביעים על שייכותו לארגון הטרור. הוא תועד כשהוא חובש כובע של הארגון ובאירועים בהם השתתף נראה קרוב לבכירים בחמאס.

 

לאחר בחינת הבקשה, הנפיקה עבורם העירייה אישור פתיחת תיק. להשלמת הליך הקמת הפרויקט נותר כעת רק תשלום היטל ההשבחה על סך 220 אלף שקלים.

 

מעיריית ירושלים נמסר: "הוועדה המקומית לתכנון ובנייה עוסקת בבחינת התאמת בקשות הבנייה של בעלי הקרקע לתב"ע המאושרת במקום ולא בזהות בעלי הקרקע. נכון לעכשיו, הבקשה להיתר איננה בתוקף, היות והמבקשים לא השלימו את התנאים הנדרשים, והחלטת הוועדה המקומית אשר אישרה את התוכנית פגה".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים