שתף קטע נבחר
 

הצרות נמשכות: תביעת פינוי לרשת "מתאים לי" מקניון סביונים

עוד מכה לרשת האופנה הוותיקה: אחרי עזריאלי - גם בעלי קניון סביונים טוענים לאיחור בתשלומי השכירות. חברת המידע העסקי דן אנד ברדסטריט: לפני מספר חודשים התרענו על מצב הרשת, החודש חלה החמרה

נמשכות הצרות של רשת האופנה ml (מתאים לי). חברת הנדלן JTLV, שבשליטת עמיר בירם, בעלת קניון סביונים, הגישה בשבוע שעבר לבית משפט השלום בתל-אביב תביעת פינוי מהקניון נגד רשת מתאים לי. הסיבה: פיגור בתשלומי השכירות.

 

המשבר באופנה מתרחב: עזריאלי מאיימת בפינוי "מתאים לי" עקב פיגור בשכ"ד 

ביהמ"ש הוציא צו הקפאת הליכים לרשת האופנה זברה

הוניגמן: השנה ישולמו החובות ל-585 עובדים

 

כפי שנחשף אתמול, גם קבוצת עזריאלי הודיעה לרשת כי תפנה אותה מהקניונים שלה בירושלים (מלחה), גבעתיים, רמלה והרצליה פיתוח (אאוטלט) אם לא תסדיר מיידית את חובותיה.

סניף מתאים לי בעזריאלי (צילום: שאול גולן)
סניף מתאים לי בעזריאלי(צילום: שאול גולן)

במקביל מתברר כי חברת דן אנד ברדסטריט למידע עסקי ודירוגי אשראי הוציאה ללקוחותיה התרעה מהותית על חברת גלובל ריטייל, בעלת רשת ml, בגלל פיגורי תשלומים החל מיולי 2018. צח ברקי, סמנכ"ל בכיר בדן אנד ברדסטריט, אמר ל"ממון": "כבר לפני מספר חודשים איתרנו פיגורים בתשלומים והתרענו. החודש חלה החמרה נוספת, וחשבון הבנק של החברה סווג כמוגבל".

 

על פי הדוח של דן אנד ברדסטריט, נגד ml הוגשו תביעות תשלום בהליכים משפטיים מצד גורמים שבקשרי עבודה עם החברה. ml מדורגת כעת בדרגת סיכון גבוהה – 2 מתוך 100, כאשר הממוצע הענפי הוא 28.

  ()
 

רכישות מחו"ל וקניות אונליין - הן שמקשות על ענף האופנה

"ענף האופנה סופג מכל הכיוונים", אמר ברקי. "יש שתי מגמות שמאוד מקשות עליו: המגמה הראשונה היא הגידול העצום של נוסעים לחו"ל שמסיטים רכישות מהארץ לאירופה, והמגמה השנייה היא הרכישות הגוברות באינטרנט שנוגסות בפדיון המקומי. סביר להניח שהמשבר ימשיך להעמיק. יש לנו התרעות על רשתות נוספות, אך זה עדיין בשלב מקדמי ויש להמתין ולראות אם ייחלצו מהקשיים".

 

ריטייל גלובל רכשה את ml מידי כונס הנכסים ב-2013 לאחר שהחברה, שהייתה בבעלות אבי מלכה, נקלעה לחובות בהיקף של 100 מיליון שקל. מלכה המשיך להיות פעיל בחברה עד חודש מאי האחרון, אז גם סיים את תפקידו כדירקטור. כיום נמצאת ml בבעלות חברת JIAXING מסין, שהייתה ספק מרכזי של הרשת טרם נפילתה, וחברת ZABADOO. החברה מפעילה 22 חנויות ברחבי הארץ ומתמחה במידות גדולות.

 

על פי ניתוח עדכני של דן אנד ברדסטריט על ענף האופנה, הרכישות באינטרנט מהוות כבר 15% מפדיון הענף כולו, שהסתכם ב־2018 ב-15 מיליארד שקל. ב־2018 פעלו בענף כ-1,200 חנויות הלבשה ואופנה. על פי דן אנד ברדסטריט חלה עלייה של 5.8% ברמת הסיכון בענף, ומגמה זו נמשכת גם ב-2019. כ-135 עסקים בתחום האופנה נסגרו בשנה שחלפה - 11.8% מכלל העסקים בענף.

 

גם חברות הרהיטים בקריסה - צפו בדיון באולפן ynet

גם חברות הרהיטים בקריסה - צפו בדיון באולפן ynet

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים