קרן המטבע הורידה את תחזית הצמיחה לכלכלה העולמית
התחזית עומדת על 3.5%, כאשר התחזית מאוקטובר היתה 3.7%; תחזית הצמיחה לארה"ב ללא שינוי על 2.5%, אך היא תרד ל-1.8% ב-2020. תחזית הצמיחה של סין היא ל-6.2%. התחזית לגרמניה ירדה ל-1.3%
היעד החדש של התעשיות הביטחוניות: צ'אד
קניות ברשת? "בארה"ב יש 150 אלף מרכזי קניות פתוחים" מס' 1: ארה"ב הופכת למפיקת הנפט הגדולה בעולם
זו הורדת תחזית הצמיחה השנייה בשלושה חודשים, ובארגון טוענים כי הסיבות לכך הן ירידה בביקוש ברחבי אירופה והתנודות האחרונות בשוקי ההון.
לפי התחזית המעודכנת, הכלכלה העולמית תצמח השנה בשיעור של 3.5%, זאת בעוד התחזית הקודמת מאוקטובר עמדה על 3.7%. עם זאת, בקרן המטבע הותירו ללא שינוי את תחזית הצמיחה לארה"ב ולסין על אף מלחמת הסחר בין המדינות, ואף מעריכים כי בשנה הבאה הצמיחה העולמית תתרחב ל-3.6%.
הדו"ח התפרסם שעות ספורות לאחר שבסין חשפו כי שיעור הצמיחה בשנה שעברה היה הנמוך ביותר ב-28 השנים האחרונות. תחזית הצמיחה לארה"ב עומדת ללא שינוי על 2.5%, אך היא תרד ל-1.8% ב-2020. עבור סין, התחזית היא לצמיחה של 6.2%.
השינוי המשמעותי ביותר - בגרמניה
"חשוב לשים לב לסיכונים הרבים", הגיבה גיטה גופינאת', הכלכלנית הראשית החדשה של הארגון. בין הסיכונים שצוינו בדו"ח נמנים הטלת מכסים נוספים, התכווצות מחודשת של התנאים הפיננסים, ברקזיט בלי הסכם מוסדר והאטה חמורה מהצפוי בסין.
מקרב המדינות הגדולות, השינוי המשמעותי ביותר בתחזית היה עבור גרמניה, שלפי התחזית הנוכחית תתרחב השנה ב-1.3%, ירידה של 0.6% מהתחזית באוקטובר. האטה בביקוש המקומי וירידה בייצור במפעלים בשל החלת תקנות מחמירות יותר בנוגע לפליטה של מכוניות, הן הסיבות להורדת הדירוג.
קרן המטבע הורידה גם את התחזית לאיטליה, בין השאר בשל עלויות הלוואה גבוהות יותר, ולצרפת מכיוון שמחאת האפודים הצהובים פגעה בכלכלה. באופן כללי, תחזית הצמיחה לגוש היורו עומדת על 1.6% השנה – נמוך ב-0.3% מהתחזית הקודמת.