סנגורי נתניהו: הצגנו ליועמ"ש מכתב מהשופט בדימוס טירקל התומך בעמדתנו
סנגוריו של ראש הממשלה נתניהו פרסמו הצהרה משותפת בתום פגישתם עם היועץ המשפטי לממשלה: "הגשנו ליועץ מכתב בחתימת שופט בית המשפט העליון בדימוס יעקב טירקל, שתומך אף הוא בעמדתנו". מוקדם יותר נמסר מטעם היועמ"ש: "טענותיהם נשמעו"
פרקליטיו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, עורכי הדין נבות תל צור, עמית חדד וטל שפירא, מסרו הצהרה משותפת בתום הפגישה עם היועץ המשפטי לממשלה, לפיה הם הציגו מכתב ליועץ המשפטי לממשלה החתום על ידי שופט בית המשפט העליון בדימוס יעקב טירקל אשר תומך בעמדתם.
עו"ד תל צור אמר כי "צוות הפרקליטים של ראש הממשלה הגיע היום לפגישה עם היועץ המשפטי לממשלה בליווי שני שופטים בכירים בדימוס, השופט עודד מודריק והשופט ספי אלון. אני לא אכנס לתוכן הפגישה. אני רק יכול לומר שאנחנו פועלים להבטיח לראש הממשלה, העומד בפני בחירות, משחק הוגן".
סנגוריו של ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגשו היום (ב') עם היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט במשרד המשפטים בירושלים, במשך קרוב לשלוש שעות. עורכי הדין של נתניהו ביקשו לשכנע את מנדלבליט שלא להודיע על שימוע לראש הממשלה לפני מועד הבחירות לכנסת.
ממשרד המשפטים נמסר כי בפגישה הסנגורים "הציגו באריכות טענותיהם בעניין מועד פרסום החלטת היועץ המשפטי לממשלה בתיקי החקירה בעניין ראש הממשלה. הטענות נשמעו ברוב קשב, והדברים יישקלו כמקובל. היועץ המשפטי לממשלה יגבש את עמדתו בימים הקרובים והיא תימסר לסנגורים בהקדם".
הבוקר פורסם ב"ידיעות אחרונות" כי עורכי הדין של ראש הממשלה מבקשים לשכנע את היועץ, כי מאחר שמדובר בהחלטת ביניים, שיכולה להשתנות בעקבות השימוע, צריך להמתין איתה ואין טעם לזרז את התהליך אלא לשקול את הדברים בנחת. לפי פרקליטי נתניהו מדובר בהחלטה לא סופית, שתשפיע על תוצאות הבחירות, מבלי שנתניהו יוכל להגיב עליה ולהציג את עמדתו לגבי החומרים שנאספו על ידי הפרקליטות. סנגוריו של נתניהו גורסים כי אין זה מחובתו של היועץ לשתף את הציבור בשלב הזה בהחלטתו.
עוד לטענת עורכי הדין, אם אכן יוגש מכתב השימוע קיים חשש אמיתי להטעיית הבוחר מאחר שהוא יהיה חשוף לתמונה חד־צדדית של עמדת הפרקליטות בלבד. לדבריהם, במצב כזה ממילא ברור שההליך לא יושלם ונתניהו לא יוכל להשיב על ההאשמות נגדו ולממש את זכותו בשימוע לשכנע את הפרקליטות בחולשת התיק. עורכי הדין מאמינים כי רק אם היה מדובר בהחלטה סופית בנוגע להליך הייתה הצדקה לתת אותה לפני הבחירות. לגישתם, היועץ המשפטי לממשלה חייב לקחת בחשבון לא רק שיקולים משפטיים טהורים אלא גם שיקולים ציבוריים כמו ההשפעה האפשרית של החלטותיו על הבחירות.