שתף קטע נבחר

מעל לציפיות: 1.4 מיליארד תנועות תיירים ב-2018

התיירות העולמית שוברת שיאים. מדו"ח שפרסם ארגון התיירות העולמי עולה כי נתוני השנה החולפת הכו את התחזיות, וכללו מספרים שהמומחים ציפו להם רק בשנת 2020. איפה נרשמה העלייה הגדולה ביותר ונתונים מעניינים נוספים

עומס תיירים (צילום: shutterstock)
עומס תיירים בפראג(צילום: shutterstock)

1.4 מיליארד תנועות של תיירים בינלאומיים נרשמו בשנת 2018 – שיא של כל הזמנים שהקדים בשנתיים את התחזיות. כך עולה מנתונים שמפרסם ארגון התיירות העולמי המסונף לאו"ם. על פי הארגון, מדובר בגידול של 6% בהשוואה לשנת 2017, מה שמוכיח שהתיירות הבינלאומית ממשיכה במגמת צמיחה גבוהה, בזמן שהצמיחה בכלכלה העולמית ב-2018 עמדה על 3.7%.

 

כך תחמקו מהמוני התיירים במקומות היפים בעולם

סיכום 2018: והכתבה שהכי אהבתם השנה היא...  

האתרים שמשכו הכי הרבה תיירים ב-2018 

 

כתבות התיירות שהכי אהבתם ב-2018

כתבות התיירות שהכי אהבתם ב-2018

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

נתוני ארגון התיירות העולמי מלמדים כי הגידול הרב ביותר בתנועת התיירות הבינלאומית היה במזרח התיכון. מדובר בגידול של כ-10%. באפריקה שיעור הגידול היה 7%, באסיה ובאזור הפסיפיק 6% וגידול דומה נרשם גם באירופה. באזור הקריביים נרשמה ירידה של 2%, ובדרום אמריקה ובצפון אמריקה הגידול בתיירות העולמית היה בשיעור של 3% ו-4% בהתאמה.

 

נשיא ארגון התיירות העולמי זורב פולוליקשווילי אמר כי "הצמיחה של התיירות בשנים האחרונות מאשרת כי ענף התיירות הוא כיום אחד מענפי הכלכלה החזקים ביותר - הוא תורם ליצירת מקומות עבודה, ומאפשר טיסות נוחות יותר והתפתחות טכנולוגית שתורמת לעסקים חדשים".

התיירות העולמית בשנת 2018 ()

במונחים מספריים, כ-713 מיליון תיירים (כמחצית מכלל התיירים) טיילו באירופה. הצמיחה של התיירות באירופה הייתה חזקה במיוחד בדרום היבשת, שם נרשם גידול של 7%. ביבשת אסיה ובאזור הפסיפיק נרשמו בשנה שעברה 343 מיליון תנועות של תיירים, שמתוכן מזרח אסיה זכתה לגידול של כ-7% בעוד שאזור הפסיפיק זכה לגידול של 3% בלבד בתיירות הבינלאומית.

 

ביבשת אמריקה נרשמו בשנה שעברה כ-217 מיליון תיירים. מדובר בעלייה של כ-3% בממוצע, ואילו באפריקה ובמזרח התיכון נרשמו 67 מיליון ו-64 מיליון תיירים (בהתאמה). המזרח התיכון הציג, כאמור, גידול מרשים של 10% בתיירות.

 

 

בהתבסס על הנתונים של השנה האחרונה מעריכים בארגון התיירות העולמי כי גם שנת 2019 תהיה שנה טובה, עם גידול ממוצע של כ-4% בתיירות. בארגון מסבירים כי היציבות במחירי הדלק מאפשרת לשמור על מחירי טיסה נוחים, והגידול ביעדים ובתדירויות של הטיסות מאפשר גם לשווקים חדשים וגם לשווקים הקיימים לגדול. יחד עם זאת, בשל ההאטה הכלכלית העולמית ואי הוודאות הקשורה בברקסיט באנגליה, כמו גם מתחים גיאופוליטיים ומסחריים, ישנה אפשרות כי הנתונים בשנה הבאה לא יעמדו בתחזיות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
פראג, תיירים ברחוב מצלמים
צילום: shutterstock
מומלצים